Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/03/07
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: 4 csillag Olvasónapló

Szerző: Gena Showalter
Cím: Éjsötét vágyak
Eredeti cím: The Darkest Night
Sorozatcím: Az Alvilág Urai
Sorrendben: 1.
Fordította: Farkas Orsolya
Magyar kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2009
Eredeti kiadó: Harlequin
Kiadás éve: 2008
Műfaj: paranormális romantikus, erotikus
Oldalszám: 454 oldal
Molyos értékelés: 81%
Goodreads értékelés: 4,08

Fülszöveg:

EMBERFELETTI hatalom
HALHATATLAN szenvedély

Hat férfi él a világtól elvonultan egy magas hegy tetején álló komor erődben. Halhatatlan harcosok egytől egyig, mind különös képességekkel felruházva, de testükben az erőszak, harag és halál démonai lakoznak. Az istenek rég magukra hagyták, egykori társaik elárulták őket, ám egy nap minden megváltozik, amikor egy gyönyörű fiatal nő segítséget kér tőlük. A legveszélyesebb közülük nem bír feltörő szenvedélyével, és bár mindketten tudják, hogy az örök kárhozatba tartanak, a nő és a démon szerelme megállíthatatlan háborút szít a harcosok között…

Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom új csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak, és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.

Véleményem

Elsőre nagyon furcsa volt, hogy mindenkit megszállt valami démon, és nem győztem kapkodni a fejem, mikor itt-ott felbukkantak a Lordok. Egy idő után már meg tudtam őket különböztetni egymástól, bár elsőre nem avattam kedvencet, idővel biztos változni fog. Viszont Paris elsőre érdekelt lett. Oda meg vissza vagyok érte. Annyira Sirius, de annyira.

Tehát, kezdjük sorban.

Az első könyv Maddox és Ashlyn könyve, és mondani se kell, hogy a fickóban van egy démon, jelen esetben az Erőszak démona. Oh, és nem szabad az átkáról megfeledkeznem, ami miatt én már biztos követeltem volna, hogy végleg intézzenek el, mert ez elviselhetetlen. Csodálom is, hogy eddig kibírta.
A többiek reakciói közül leginkább Lucien és Reyes voltak azok, akik vele tudtak azonosulni, legalábbis sok hosszú éven keresztül.
Aztán megjött egy emberi nő, aki képes hallani a gondolatokat egy adott helységben, és minden a feje tetejére állt. Főleg úgy, hogy végre nem egy piszkafa csodababát kapunk, hanem egy olyan nőt, aki valósághű, és nem vágódik mindenki hanyatt azon, hogy ő a leggyönyörűbb nő a földön. Mert olyan bizony nincs.

Legelőször már tudtam, hogy Ashlyn munkahelye nem egyszerűen az, ami, hanem bizony komoly ellenség, így egyből nem voltam velük annyira elnéző. Az pedig, hogy közben lassan indult be a történet, mert ezek ketten szenvedtek, hogy akkor most közeledjenek-e egymáshoz, vagy sem, Csali-e a lány, vagy sem… bah. Viszont, mivel sorozatkezdő kötetről van szó, nem szabad elfeledkezni arról, hogy van még mit írni bele, van hova fejlődni, és a folytatások is remélem, hamar érkeznek magyarul.

Amit még kiemelnék, hogy elviekben a srácok osztoznak a műfajomban, és Budapesten játszódott a történet, így van benne hazai vonás is. mégha csak kevés is.

Összegzés

Borító: 4/5 – próbálom azt a pillangót megérteni, de még nem sikerült
Karakterek: kicsit kiforratlanok még, de talán azért, mert még az elején járunk
Kedvenc jelenet: a beszólások, bár nem überelik a Testvériséget
Kedvenc karakter: igazából kedvencet nem avattam, de Paris könyve már most izgatja a fantáziámat
Tetőfok: Anja egyelőre névtelen megjelenése; ahogy Ashlyn megváltja Maddoxot
Összesítve: 4/5


Alább tudsz üzenetet hagyni.