Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/03/29
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Dark Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2019. március 23.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Dupin és a főhős már nem egy ügyet oldott meg együtt, de ez most kicsivel különbözni fog: a 13. részből megismert bűnöző visszatért a halálból, hogy bosszút álljon az őt elítélőkön. A bírók közül kettő már eltűnt, a többiek pedig fenyegető üzeneteket kapnak az elhunyttól.

Amanda szemszöge

Először én is furcsálltam, hogy valaki hogy térhet vissza a halálból, de sokat nem kellett várni. Azért is hoztam fel a 13. részt (The Pit and the Pendulum), mert abban találkozhattunk a karaktereink nagy részével. Először a parancsnokkal, akinek a feleségét egy csuklyás alak (feltehetően a gyilkos) elrabolja. Lassan a parancsnok is, meg maga Dupin is csapdába esett, egy olyan szerkezetbe, aminek segítségével Briant fel akarják támasztani.

A csuklyás valami ismeretlen alak, és még mielőtt a feltámasztás működne, kiderül, hogy a parancsnok felesége a hunyó, ő akarta annyira feltámasztani. Azonban, mivel a karakterünk megszöktette a hetedik bírót (Jimet), át kell vennünk a helyét. Csakhogy, valami hiányzik a párosnak a szerkezet tökéletes működéséhez, ezért el kell menniük Brian műhelyébe. Lehetőség adott, hogy szökjünk.
Először kimentjük Dupint, majd a parancsnokot. Ahogy a páros után eredünk, hamar kiderült, hogy a parancsnok felesége nem szívesen ölné meg az áldozatokat, azonban a fickó teljesen ellenáll, mert ahhoz, hogy feltámassz egy életet, egyet el kell venned (hetet akartál elvenni, te fafejű, mindegy). Valami Lucast is emlegetett, de hogy az ki, arról lövésem sincs.
Valentina (a parancsnok felesége) elmenekül a vita elől, Dupin pedig letartóztatja a fickót. Szegénynek meghalt a párja egy betegségben, és azért vállalta ezt a melót, hogy visszakaphassa. A parancsnok közben megérkezik, hogy a bíróság többi tagja is szabad, és lassan jól is lesznek. Dupin a kezére adja a foglyot.
Valentina után eredünk, de addigra elrabolta megint Jimet, és mintha a lovaskocsi platóján Brian ült volna… sőt, úgy tűnt, Valentina és Brian a közös kutatásuk alatt egymásba szerettek.
Brian otthonában sikerült utolérnünk Valentinát, aki bevallja, hogy sosem akart megölni senkit, Lucas csak azt mondta, az eljárás elborzasztja csak az áldozatokat, de nem tudott a valódi szándékairól. Persze, attól még a nő bűnrészes. Lucas pedig Brian ikertestvére, együtt dolgoztak a laborban. Lucas kísérletezett a feltámasztással, de Brian túl korainak tartotta a kísérletezést, aminek meg is lett az eredménye, egy ember meghalt. Akkor tartoztatták le Briant, majd végezték ki. Valentina azt sem tagadta, hogy szerelmes volt Brianbe, és kész bevallani a férjének is. A végén Lucas után kellett mennünk, hogy letartóztassuk, és bár megsebesítettük, meg tudtuk menteni Jimet is.

Az epilógusban kiderül, hogy a parancsnok megbocsátott a feleségének, és együtt élnek továbbra is, bár a munkája megnehezítette a dolgát, nem tudta börtönbe zárni őt, hiszen jobban szerette őt. Lucas és Harry (a csuklyás fazon) börtönbe kerültek, csak más-más területen. A bíróság ismét egybeült, hogy a véleményeiket megtárgyalják, de aztán arra jutottak, hogy nem lehet feltámasztani senkit.

A bónuszban visszatérünk arra az időre, mikor Briant elítélik, és meg kellett hallgatnunk három szemtanút, ők mit láttak a helyszínen. Briant Dr. Richard Reynolds meggyilkolásával gyanúsítják, aki egy elég gazdag üzletember volt, számtalan bolttal a városban. A holttest, amit találtak, elviekben az övé, de az arcát nem lehetett azonosítani, így csak gyanú volt, hogy az Reynolds teste.

Először Maggie Turnert hallgattuk ki, aki Reynolds kisállat boltjában volt eladó. Sokan voltak a boltban, észre se vette, hogy elmúlt éjfél, és még egy rendelést is össze kellett állítania, csakhogy a piton elszökött, és az udvarban értük utol, ahol látta, hogy valaki gyilkosságot követ el.

Másodjára egy Mr. Smith nevű fickót hallgattunk ki, aki egy spirituális alaknak tűnt, és azt mondta, hogy Reynolds odament hozzá, mert tisztán érzi, hogy valami nagyon rossz közeledik, de a jós végig olyan dolgokat olvasott ki, hogy gazdag, és sikeres jövő áll előtte.
Egyik jóslásának sem hitt, végül kért tőle egy talizmánt, ami megvédheti a bajtól, de ugye, rögtön, ahogy kilépett a boltból, meggyilkolták.

Utoljára hagytuk Dupint, aki elviekben személyes okok miatt érkezett a városba, de hallván a csetepatét az egyik sarok túlról, azonnal egy gyilkossági helyszínbe sétál. Mivel amúgy is magándetektív, rögtön elkezdi megoldani az ügyet. Megállapította, hogy többször egy hegyes végű tárggyal gyilkolták meg az áldozatot, az arca felismerhetetlenségig roncsolódott, és a monogramja pusztán R. R. Dupin azonban felfigyelt arra, hogy nem talált dulakodásra utaló jeleket, a test pedig elég hamar kihűlt, és pulzusa sem volt.
Pluto elvezeti Dupint Brian házához, ahol talál egy nyomot arra, hogy valaki olyan altatót készít, aminek vannak hallucinációkat okozó mellékhatásai. Az állatos boltnál egy kis cetlit is talált, amin E. Valdemar név szerepelt, és többnyire a boncmester akassza a holttestek lábujjára. De mit keresett ott Maggie boltjánál? Sőt, arra is rájött, hogy az áldozat és Reynolds eléggé kísértetiesen hasonlítanak egymásra. Elviekben egy üzenet szerint Reynoldsnak gondja akadt a helyi maffiával, és úgy tűnt, szeptember 22-én a felesége meg fog özvegyülni.
Dupin össze is foglalja a bíróságon a látottakat: Reynoldsnak gondja volt a maffiával. Úgy döntött, megrendezi Briannel a halálát. Több helyen vért talált, amiket analizálva rájött, hogy egy embertől származik. A holttest egy szerencsétlen fickóé, akit elloptak a hullaházból. A mágiája meg igazából a hallucináció, amit az altatónak szánt füstölő okozott. A pitont direkt csalta elő a boltból, hogyha Maggie odaér a helyszínre, azt tudja mondani a rendőröknek, hogy már valóban meghalt.

Ezek alapján kellett eldöntenem, hogy Brian valóban bűnös-e, vagy sem. Még akkor is, hogyha csak egy holttestet szurkált, akkor is, kegyeletet nem tanúsított, meg bűnrészes volt, így igazából valóban elítéltem. Reynolds meg valahol sütkérezett egy itallal a kezében.

Szerintem

Kérdések születtek a fejemben: hol van Reynolds, ha ez csak egy holttest? Miért így rendezte meg a halálát? Mit tett a maffiával, hogy idáig fajultak a dolgok? Pénzt sikkasztott? Vagy épp ellenkezőleg, nem adta vissza tartozását? Mire volt jó, hogy védelmező amulettet kért Mr. Smith-től?
Burkolt utalások a következő rész(ek)re, tökéletes alapozással. Dupin megint okos volt, bár inkább én, mert inkább én vagyok a nyomozó, és Dupin a segédem, na mindegy.

Grafika: 10/10 – még ha Dupin nem is egy jóképű harmincas, akkor is, az alaphangulat megvan.
Teljesítmény: 10/10 – észre se veszem már, hogy nincs ablakos módra lehetőség
Történet: 10/10 – ízig-vérig nyomozós krimi/thriller, ííígy kell tökéletesen felcsigázni a népet a folytatásra.


Alább tudsz üzenetet hagyni.