Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/02/21
Írta: Amy | Hozzászólások: 1 | Kategóriák: 5 csillag Olvasónapló

Szerző: Jeaniene Frost
Cím: Első lobbanás
Eredeti cím: Once Burned
Sorozatcím: Az éjszaka hercege
Sorrendben: 1.
Fordította: Szebegyinszki Szilvia
Magyar kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017
Eredeti kiadó: Avon
Kiadás éve: 2012
Műfaj: paranormális romantikus, erotikus, vámpíros
Oldalszám: 340 oldal
Molyos értékelés: 91%
Goodreads értékelés: 4.23

Fülszöveg:

Leila egy sötét erővel megátkozott halandó…
Miután egy tragikus gyerekkori baleset szétzúzta az álmait, Leila nem gondolta volna, hogy ennél rosszabb is következhet, de tévedett. Rájött ugyanis, hogy hatalma van az elektromosság felett, mi több, egyetlen érintéssel látja az emberek fejében lakó legsötétebb gondolatokat. Az élete magányra ítéltetett… Legalábbis így hitte, amíg az éjszaka teremtményei el nem rabolták, és arra nem kényszerítették, hogy telepatikus segítséget kérjen a világ leghírhedtebb vámpírjától.

Ő az éjszaka hercege…
Vlad Tepesh inspirálta minden idők legismertebb vámpírlegendáját – de semmi esetre sem szabad Drakulának hívni! Képes irányítani a tüzet, ez teszi a legrettegettebb vámpírrá. Azonban ellenségei új fegyvert találtak ellene: egy gyönyörű halandót, akinek legalább olyan félelmetes a hatalma, mint neki.

Amikor Leila és Vlad találkoznak, azonnal fellobban köztük a mindent elemésztő szenvedély. Akad azonban valaki, aki porig akarja égetni őket. Vajon mi mindent kell feláldozniuk, hogy megállítsák az ellenséget?
A lány érintése hatalommal bír, a férfi csókja az örök életet rejti…

Véleményem

URAMISTENAMENNYBEN! – vagyis Amy új kedvenc sorozatra bukkant. Értem én, hogy Vlad Ţepeş és Drakula kimeríthetetlen forrást jelent, ha kell egy vámpír (jómagamnak is van egy saját Drakulája, btw), és Frost olyan kandögöt varázsolt a lapokra a fejéből, hogy kezdem szidni magam, hogy Cat és Bones még nem költöztek haza.

Leila csak az első pár fejezetben nem volt szimpatikus karakter, aztán, amint elkezdett kommunikálni Vladdal, konkrétan lassan a dobogó élén áll. Nagyon szerethető egyén, és bár az adottsága (átka?) még különlegesebbé teszi, van bennem féltékenység, hogy egy ilyen dögös szexistenférfiállatot csak így elrabolt. Mert akár akarja Drakula, akár nem (tudom, nem szabad annak hívni, de az enyém még henceg is a névvel), bizony asszonya lesz ez a lány.

Bár nem tudom még, hogy Caték sorozatában Vlad milyen, ebben teljesen levett a lábamról. Az a fajta férfi karakter, akinek elég egyetlen mondatot mondania, hogy szerelmes legyek. Ez eddig idáig csak Rehvenge-nek sikerült. Úgyhogy ja, megvan a következő könyves álompasim. A saját gyerekeim most nem számítanak.

Összegzés

Borító: 5/5 – akármilyen ridegnek hat a kék miatt, olyan forró, hogy csak úgy lestem
Karakterek: annyira élethűek, hogy kedvem támadt Romániába menni
Kedvenc jelenet: mikor először „találkoznak” Vladék
Kedvenc karakter: határozottan Vlad – erős, temperamentumos, akaratos, makacs, dögös, szexi, vonzó. És még egy valag jelző, amit kihagytam
Tetőfok: Szilágyi felrobbantása
Összesítve: 5/5


Hagyj kommentet!
október 30 2019

[…] képről elfelejtettem hozzátenni Jeaniene Frost két könyvét (Első lobbanás és Második kísértés), ami kimondottan csak Vladról szól, valamint erősen hiányzik a Nox […]

Alább tudsz üzenetet hagyni.