Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

2019. február. 14.
Zene – Within Temptation: What Have You Done (feat. Keith Caputo)

Szerző: J. R. Ward
Cím: Az árnyékok
Eredeti cím: The Shadows
Sorozatcím: Fekete Tőr Testvériség
Sorrendben: 13.
Fordította: Lukács Lászlóné
Magyar kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2018
Eredeti kiadó: NAL
Kiadás éve: 2015
Műfaj: paranormális romantikus, erotikus, vámpíros
Oldalszám: 686 oldal
Molyos értékelés: 92%
Goodreads értékelés: 4,30

Fülszöveg:

Trez “Latimer” valójában nem létezik. Árnyékként él és dolgozik az emberi világban ezzel a kitalált személyazonossággal. Kisgyermekként a szülei eladták a S’Hisbe faj királynőjének, Trez viszont elszökött, és bártulajdonosként évek óta a New York állambeli Caldwellben él. A szexrabszolgaság elől menekült el, amire a királynő kényszeríteni akarta. Soha senkire sem tudott igazán támaszkodni… csak ikertestvérére, iAmre.

iAmet mindig is egyetlen cél vezérelte, megóvni testvérét az önpusztítástól. Már úgy érzi, hogy kudarcot vallott, amikor Trez életében megjelenik a kiválasztott Selena. Ekkor azonban már túl késő. Elérkezett az idő, hogy Trez teljesítse a kötelességét, és nőül vegye a királynő lányát. Nincs menekvés, nem tehet semmit, hogy elkerülje.

Csapdába esve a szíve vágya és a kéretlen sors között Treznek el kell döntenie, hogy bajba sodorja-e saját magát és másokat… vagy örökre hátat fordít a nőnek, akit szeret. Ekkor azonban váratlan tragédia történik, amely mindent megváltoztat. Az érzelmileg mélypontra került Treznek muszáj újra életcélt találnia, különben örökre elveszíti önmagát és a lelkét. iAm pedig, a testvéri szeretet nevében, arra készül, hogy meghozza a legnagyobb áldozatot…

Véleményem

Mikor kezembe került a kötet, úgy néztem, hogy nagyjából tudtam, mire számíthatok, de amit végül kaptam, arra egyáltalán nem számítottam. Selena igazán illik Trezhez, és fordítva is, csak miééért kellett ekkora tragédiát beletenni? Mondjuk, nemrég láttam egy képet, miszerint nekik LESZ a történetüknek második felvonása… remélem, fel fogják ismerni egymást, és minden úgy folytatódhat, ahogy lennie kellett volna már ebben a könyvben is.

Valamiért a könyvben jobban izgultam iAm sorsáért, pedig nem is ő szenvedett a legtöbbet. Valahogy tudtam, hogy cseléd több mint látszik, de nem mertem elkiabálni, mert nem akartam csalódni. Mégis kellemes meglepetés volt, ami kiderült a könyv végén róla. Meg persze, kedvenc árnyékainkról is.

Kicsit kevesebbet szerepelt Lassiter, ami picit elszomorított, pedig egy trilógiában elmesélt történetet nagyon megnéznék már róla… és hogy egyáltalán ki a párja! Nagyot néznék, ha kiderülne, hogy ismerjük már.

Mivel Paradise könyve nem jelent meg még magyarul (pedig jó lenne a Legacy-szériát is elolvasni lassan!!!), így ezért nagyon érdekes karakternek tartom. Végre nem egy olyan nő, aki csak ül a négy fal között, hanem vágyik a változásra. Jó, Bella is hasonló kaliberű karakter, csak azért mégis másabb a helyzet.

Rhage túl sokat szerepelt, bár nem mintha bánnám, csak furcsa volt ez a kirohanása. Még jó, hogy hamar megtudtam, miért is kapott hirtelen jelentősebb szerepet.

Összegzés

Borító: 5/5 – van benne lila ^^ innentől kezdve minden oké
Karakterek: 5/5 – az összefogásos rész annál a jelenetnél, én komolyan bekönnyeztem
Kedvenc jelenet: Selenáék a vidámparkban
Kedvenc karakter: nehéz kiemelni bárkit is, de talán cseléd az, akit muszáj
Tetőfok: kiderül az igazság Trezékkel kapcsolatban
Összesítve: 5/5 – minden tragédiájával együtt, minden szövetségesekkel együtt


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020