Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/02/14
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: 4 csillag Olvasónapló

Szerző: J. R. Ward
Cím: A vadállat
Eredeti cím: The Beast
Sorozatcím: Fekete Tőr Testvériség
Sorrendben: 14.
Fordította: Lukács Lászlóné
Magyar kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2018
Eredeti kiadó: NAL
Kiadás éve: 2016
Műfaj: paranormális romantikus, erotikus, vámpíros
Oldalszám: 640 oldal
Molyos értékelés: 94%
Goodreads értékelés: 4.45

Fülszöveg:

Rhage és Mary visszatérnek! Végre új kötettel bővül a Fekete Tőr Testvériség, amely annyira népszerű, hogy talán nincs is olyan olvasó manapság, aki ne hallott volna róla.

A Fekete Tőr Testvériség számára már semmi sem olyan, mint korábban. Miután elkerülték a háborút az árnyékokkal, megváltoztak a szövetségi viszonyok, új határvonalak húzódtak. Az Alantasok Társaságának tagjai erősebbek, mint valaha, az emberi gyengeséget kihasználva próbálnak több pénzhez, több fegyverhez és több hatalomhoz jutni. De miközben a Fekete Tőr Testvériség nagyszabású támadásra készül ellenük, az egyik testvér önmagával is kemény harcot kénytelen vívni.

Rhage-et, a legnagyobb étvágyú, ugyanakkor a legnagyobb szívű harcost mindenki tökéletesnek gondolja vagy legalábbis tökéletesen szórakoztatónak. Ott van neki imádott fele, Mary, a királya és a testvérei élete pedig remekül alakul. Rhage azonban nem érti – és nem tudja kontrollálni – az időnként rátörő pánikot és bizonytalanságot. Ez pedig megrémíti, valamint el is távolítja a párjától. Amikor egy csatában halálos sebet szerez, újra kell értékelnie, mi a fontos az életében. A válasz pedig alapjaiban rengeti meg a világát és Maryét is.
Maryt azonban szintén valami fontos dolog foglalkoztatja, olyasmi, ami vagy még közelebb hozza őket egymáshoz, vagy olyan messzire sodorja, ahonnan már nem tudnak visszatalálni a másikhoz.

Véleményem

Régóta vártam már erre a kötetre, de azt kell, hogy mondjam, megérte rá várni. Az elején nagy izgalommal figyeltem, hogy zajlik az a nagy leszámolás, és Rhage „baleseténél” becsuktam pár percre a könyvet, mert nem akartam elhinni, hogy ez megtörténik. De azért folytattam. Elég bravúros megoldás volt, azért emelem kalapom. Néha jó egy házi Godzilla.

Ami még nagyon szívet melengető volt, hogy megszülettek szívem 3. csücske Qhuinn és Layla ikrei. Erős kiskölykök, nagy utat tettek meg, aztán kíváncsi leszek, Kicsi Wrath és Lyric később összejönnek-e… 😀 feltéve, ha nem áll be addig Qhuinn Zsadist és Rhage mögé, mondván, hogy a gyerekeik nem fognak soha randizni…

Igen, ki kell térnem a könyv másik nagy jelenetére, ami szült bennem néhány kérdőjelet. Elviekben, mikor még ez a rész még csak készült, úgy volt, hogy nem fognak örökbe fogadni, és erre tessék. És az állítólagos nagybácsi is elviekben létezik, de azt hiszem, pont a Legacy sorozatban kapunk választ, amit még nem lehet kapni nálunk.

Xcor-ról sem szabad elfeledkeznem, hiszen bár mellékszereplőként, izgalmasabbnak tartottam, mint Bitty jelenlétét. Tudom, erre választ majd kapunk a következő kötetben, de azért akkor is. Hogy lehetett csak úgy ott hagyni?

Összegzés

Borító: 5/5 – szerencsére megtartották az eredetit
Karakterek: értem én, hogy haladni kell a korral, de így van egy kis hiányérzetem
Kedvenc jelenet: Rhage meglátja, hogy a fürdőszobájuk minden 110%-osan Kis hableányos
Kedvenc karakter: Lassiter alkotott
Tetőfok: Bitty találkozik a vadállattal
Összesítve: 4/5 – annyira akartam volna 5 csillagot adni, de valami akkor is hiányzik


Alább tudsz üzenetet hagyni.