Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/02/15
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Dark Romance Domini Games HOG Reviews

Megjelenés: 2019. február 14.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Frederic de Borre, a párizsi elitrendőrség tagja egy megbízást kap, miszerint el kell kapnia Quasimodo-t, aki szemlátomást bűnözővé vált, és éppen Esmeraldára vadászik. Sőt, az egyik tagja, Victor kapitány is nyomtalanul eltűnt, mikor szintén Quasimodo után nyomozott.

Amanda szemszöge

Csak én éreztem úgy, hogy a klasszikus mesében Quasimodo volt a bűnbak, holott szegény nem tehetett róla, hogy miként született? És hogy Esmeraldának csakis a legjobbat akarta? Teljesen csődbe akarták húzni szegény toronyőrt. De akkor mégis, ki a gyilkos, ki akar ártani az utcai táncosnőnek, és főleg, kedvenc toronyőrünknek? A megbízónk!

Ugyanis egy szegény fiú, Taller, akit menyété változtatott, elmesélte, hogy igazából Frollo volt szegény csúnya, mialatt Quasimodo szép. Elkezdte tanulmányozni a fekete mágiát, és talált egy könyvet, amiben volt egy rituálé, hogy jóképű férfi lehessen belőle. Talált egy ritka lila orchideát, megszerezte a baba Quasimodo-t, és elvégezte a rituálét. Ellopta tőle a fiatalságát és jóképűségét. Frollo elérte a bíborosi rangot, közben pedig szegény toronyőrt használta fel céljai elérésére. Azonban Quasimodo nemrég talált egy levelet a rituáléról, és most valamit tervez a katedrálisban.

Esmeralda hamar Quasimodo fogja lesz, és elkezdtem gondolkodni, hol a szerelmes pár, akiknek segíteni kell egymásra találniuk?
Mire feltettem a kérdést, megtudtam: Esmeralda és Frederic közt lesz a románc, mint ahogy történt az eredeti mesében is, csak Fredericnek Phoebus kapitány volt a neve.
Valaki igazából mestere volt Quasimodo-nak, csak arra kellett rájönnünk, hogy ki lehetett a háttérben, bár szerintem Frollo volt. Elég hamar kiderült az is, hogy az ő szándékai nem éppen jók, sőt, saját magának akarta Esmeraldát – tudjuk, miért – ezért akasztófára ítélte Fredericet és Quasimodot. Csakhogy Quasimodo rájött, hogy egy oldalon állunk, így lett egy közös ellenségünk. Frollo egyébként több feleséget is elfogyasztott, csakhogy a rituálé tökéletes legyen. Páran sajnos meghaltak, néhányuk pedig fogolyként élt tovább a kastélyban.
Kicsit emlékeztetett engem Kékszakállra vagy VIII. Henrikre egyébként az alaphelyzet, de mindegy.
A végén sikerült legyőzni Frollo-t, bár agyrémet kaptam, hogy hol Esmeralda, hol Frederic lett éppen ideiglenes fogja. Quasimodo is visszakapta normális emberibb külsejét, és persze, hogy Esmeralda meg Frederic összeházasodtak a végén.

A bónuszban Esmeralda levelet kap, hogy XII. Lajos király üzenetet küldött, amiben az szerepelt, hogy ő a törvénytelen lánya. Az anyja egyszerű közember volt, és feleségül is vette volna, csak el kellett vennie egy olasz hercegnőt, hogy ne legyen háború a két ország között. A király látni szeretné őt is, és az anyját is, akiről nem tudtuk meg, hogy kicsoda, mert az olasz hercegnő elég mogorva ábrázattal berontott, és foglyul ejtette mindkettőt, mondván, hogy sose kerülhetnek be a királyi családba.
Az olasz nő naplójából kiderült, hogy nem így akarta sose uralni Franciaországot, hogy férjhez kell mennie. Mindent elkövetett, hogy megpróbáljon megszabadulni tőle, ezért elkezdte őt mérgezni, így senki sem gyanakodhatott rá. Esmeralda anyja virágkötő Párizsban, és az olasz nő mindenáron őt is el akarja kapni, hogy ő legyen az egyedüli várományos a francia trónra. Mondtam már, hogy nem szeretem az efféle hatalomvágyat, ugye?
Az volt a dolgom, hogy javarészt Esmeralda bőrében a nő után eredjek, és megállítsam, és persze, hogy sikerült, más esély nem is lett volna rá, akárhogy is ármánykodott ez a szőke nő. Kimondottan irritált.

Szerintem

Nem sok köze van az eredeti meséhez, amire annak idején emlékeztem, de azért tetszett. A sorozat némileg felnőtt magához, hiszen ez már a 10. része, és akkor is szerelmeseken segítettünk.

Grafika: 10/10 – csak a sok lila miatt, különben nem lenne ennyire magas
Teljesítmény: 08/10 – a videók miatt megint kinyírták majdnem a gépem
Történet: 09/10 – a klasszikus mese szinte minden karakterének ugyanaz volt a neve, egyedül Phoebus kapott egy másikat – kérdem én, minek?


Alább tudsz üzenetet hagyni.