Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/01/18
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive HOG Reviews Redemption Cemetery

Megjelenés: 2019. január 17.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Főhősünket visszatérő rémálom zaklatja, és ez az álom egy különös szimbólum, ami elvileg rosszat jelent. Egy magát Kearnek nevező alak azonban tud segíteni megfejteni ezt a jelet, csak ehhez egy temetőbe kell mennie.

Amanda szemszöge

Első kérdésem garantáltan az lenne, hogy miért egy temetőbe kéne menni, és honnan tudja, hogy az álomban szereplő honnan tudja, milyen szimbólum kísért.

Kear ellenfele Olaf volt, ő meg gyűjti a lelkeket, akikre rárakta a szimbólumot. Olaf egy Lélekzabáló Kear szerint, és a különleges életerejű emberekre bukik. Kear egy sírba tudta száműzni a démont, de erősebb lett mindig. De amint kiszabadul onnan, és Kear elbukik, mindenhol feltámadnak a holtak, az élők meg meghalnak. Jaj, de rosszul hangzik.
A mostani helyzet szerint Kear mágiája pont eddig az estéig tudta a temetőben tartani Olafot, és semmi sem tudja állítani. De mégis van egy megoldás: vissza kell utazni a múltba, Olaf első három áldozatáig, megmenteni őket, mert akkor a démon elgyengül.

Az első áldozata Deloris volt, akinek volt egy szerető férje és egy kislánya is, de egyik nap a férje eltűnt, emiatt egyre többet kellett dolgoznia a termőföldjükön, totál elhanyagolva a kis Lizzie-t. egyik nap azonban tűz ütött ki a házukban, és feltehetően a kislány ott halt meg. Ezt Deloris persze, hogy sosem bocsátotta meg magának. A dolgunk az volt, hogy visszatérjünk a múltba, oltsuk el a tüzet, és mentsük meg Lizzie-t. A dolgok azonban nem voltak ennyire egyszerűek, mert bár Lizzie megmenekült a tűzhaláltól, Olaf magával vitte, de legyőztük akkor, úgyhogy egy a háromból megmentve.
A második áldozata John volt, akinek az unokaöccse halála nyomta a lelkét. A fiatal Jacob segíteni akart nagybátyjának, mert a bank akarta a fatelepét, és besegített neki az egyetem kezdése előtt. Valahogy azonban meghalt mégis munka közben, mire John visszatért.
A műhelyben Olaf rendezte úgy, hogy egy gerenda rázuhanjon az ifjúra, és mivel ment a körfűrész… majdnem tragédia lett a vége, de még időben megmentettük, de a dolgok ilyen hamar nem fejeződtek csak úgy be. Olaf úgy rendezte, hogy egy kő zuhanjon le a hegyekről, tönkretéve a telepet, de másodjára is kihúztuk Jacobot a pácból. Legalább nem volt hálátlan.

A harmadik áldozatának neve ugyan nem volt, de volt egy testvére, Clark, aki született korcsolyázó volt, ám egy napon, mikor a jégen korcsolyáztak, beszakadt alatta a jég, és szőrén-szálán eltűnt. A mi dolgunk volt megkeresni, és megmenteni a fagyhaláltól. Amint ez sikerült, visszatértünk a jelenünkbe.

Bár Olaf koporsója visszakerült a sírjába, mégsincs benne, mert a rejtekhelyére menekült – mondta ezt Kear. Egy földalatti sírkamrában kellett megkeresnem, ahol az összes lélek megtalálható volt, akiket addig megölt. Nagy csata nem volt, de Olaf legyőzetett, így felkelt a Nap is, mindenki mehetett a dolgára.

A bónuszban Alex keresi fel főhősünket, aki egy teljesen random egyén, de a fia, Dave eltűnt évekkel ezelőtt, és apai ösztönei azt súgták, a fia még él, csak pont a temetőben lehet. Mire elkezdett hinni a természetfelettiben, valami entitás jelent meg mögötte, úgyhogy apa-fia mentőakcióra indultam, mert úgy tűnt, egy démon megszállta Alex testét.
Odaérve Kear közölte, hogy ez a démon valami ősi táblákat keres, hogy visszatérhesse a földre, de először, meg kellett szállnia egy embert. Ah, szuper. De Kear először kéretett valamit, amivel majd Alex emlékezni tud majd a fiára, mert csak úgy tudják szétválasztani a démontól anélkül, hogy megölnék. Amint ez megvolt, Kear visszajuttatta a főhőst a múltba, és meg kellett akadályozni a fiú halálát – ahh, szóval szegény meghalt! Ezt nem közölte senki.
A kissrác a kertben játszott a kutyájával, mikor meglátott egy kölyökfarkast, és utánament. Az erdő mélyén azonban a falka körbevette… na igen, a végeredmény elképzelhető, de megmentettük, sok néhány feladat után :D.
Utána a megszerzett karddal meg kellett találni Alexet, akiből a démont kiűztük, és így apa és fia is hazamehettek.

Szerintem

A harmadik áldozatnál levő havas táj minden vacogós érzésem ellenére csodálatos volt. Néha csak úgy ott ültem volna egy bögre forró csokival az egyik ház ablakában, és néztem volna a tájat. Valamint azt már lehet párszor megemlítettem, ha nem is itt, hanem egy másik sorozatban, hogy annyira gyönyörűen rajzolnak, hogy magas szinten az Amax viszi a prímet.

Grafika: 10*/10 – messze a legjobb a készítők között
Teljesítmény: 10/10 – ablakos módért hiába sírok, de így sem rossz
Történet: 10/10 – újra 3+1 ember megmentve, úgyhogy Kear temetőjébe sem kell többet menni


Alább tudsz üzenetet hagyni.