Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/01/17
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: 5 csillag Olvasónapló

Szerző: J. R. Ward
Cím: Megváltott szerető
Eredeti cím: Lover Enshrined
Sorozatcím: Fekete Tőr Testvériség
Sorrendben: 6.
Fordította: Lukács Lászlóné
Magyar kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2018
Eredeti kiadó: Signet
Kiadás éve: 2008
Műfaj: paranormális romantikus, erotikus, vámpíros
Oldalszám: 656 oldal
Molyos értékelés: 86%
Goodreads értékelés: 4.13

Fülszöveg:

A Fekete Tőr Testvériség elkötelezetten hűséges tagja, a lenyűgözően jóképű Phury felel a testvériség vérvonalának életben tartásáért. Mint a kiválasztottak Nemzője, neki kell utódokról gondoskodnia, hogy újabb harcosok szülessenek, akik majd folytatják a küzdelmet a vámpírok gyilkosaival.

Cormia, a Nemző első számú asszonya a félelmet nem ismerő harcos lelkébe lát, és megérzi gyengeségeit. Miközben az Alantasok Társaságával folytatott háború egyre jobban elmérgesedik, tragédia árnyéka vetül a testvériség házára, és Phurynek döntenie kell; kötelesség vagy szerelem…

J. R. Ward neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad.

Véleményem

Sokan lehúzzák ezt a könyvet, mert Phury önsajnáltatja magát, vagy, mert elég kemény függősége volt, amit a legtöbb ember nemhogy nem tolerál, inkább átnéz az illetőn.
Érdekes mód, akárhány tesztet csináltam, ki lenne az én parancsolóm, tökmindegy, milyen válaszokat adtam, Phury jött ki első helyre, és csak utána szívemcsücske Rehvenge. Az azért nagy dolog. De ő volt már akkor is a legszimpatikusabb, mikor az első részben megjelent.

Nagyon tetszett, ahogy átformálta a Kiválasztottak világát, és közben a saját boldogságát is meglelte. Felfoghatatlan volt számomra, hogy a testvérei egyáltalán nem vették észre, hogy belül szenved. Mindig az a leghallgatagabb, akinek a legnagyobb problémákkal kell megküzdenie, legtöbbször egyedül. Annak külön örültem, hogy végre felébredt a Bella iránti megszállottságából, és végre rájött, hogy nem az a nő kell neki. Arra a nőre figyelt, aki tényleg illik hozzá.

Cormia pedig talán a legtökéletesebb, aki csak a párja lehet. Gyermekien naiv, kis ártatlan virágszál, de pont ez benne a jó. Tetszett, ahogy felfedezte a világot, csak ki kell alakulnia a saját stílusának. Kíváncsi leszek, hogyha Ahgony-nak meg kell születnie, hogy alakul majd a sorsuk. Mert bár újraolvasom a könyvüket, nemsokára odaérünk.

John itt is alakított. Nagyon tetszett, ahogy Cormia védelmére kelt, ahogy szembeállt Lash-sel, ahogy a királlyal beszélt. Az is jó benne, hogy fokozatosan változik a személyisége, a megfelelő irányba. És itt már kezd összefonódni a sorsa Xhex-szel is.

Jaj, és nem szabad elfeledkeznem Nalláról sem! Az első testvér-baba. Kíváncsi vagyok, végül kinek lesz a párja úgy a 40. kötet környékén (adja ég, hogy Warden meg is írja, sőt, olvassuk is addig!). Meg hát megérkezett mindenki kedvenc angyala, Lassiter is. Az enyém főleg. Imádom.

Összegzés

Akárki kérdezi, ki a kedvencem a testvérek közül, Phuryt mondom egyből. A nem testvérek közül pedig határozottan Revh. Az a lilaszemű pasi az enyém, úgyhogy tessék csak szépen távozni tőle, hölgyeim. Ott van nektek Rhage meg Vishous, de azt a tarajos manust tessék nálam hagyni, vigyázok rá, megígérem. Igaz, csak jövő héten olvashattok róla, de akkor is, ezt már most így előre kijelentem.

Borító: 5/5 – az előzővel sem volt semmi bajom, de ez azért sokkal jobb
Karakterek: Lassiter megjelenésével megtaláltam álmaim angyalát
Kedvenc jelenet: Cormia segít Phurynek megküzdeni a varázslóval
Kedvenc karakter: határozottan Lassiter, de szorosan a nyomában van John meg Phury is
Tetőfok: Tohrment végre odakerül, ahova tartozik: a családjához
Összesítve: 5/5


Alább tudsz üzenetet hagyni.