Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

2019. január. 03.
Zene – Lacrimas Profundere: My Release in Pain (Acoustic version)

Szerző: J. R. Ward
Cím: Éjsötét szerető
Eredeti cím: Dark Lover
Sorozatcím: Fekete Tőr Testvériség
Sorrendben: 1.
Fordította: Lukács Lászlóné
Magyar kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2018
Eredeti kiadó: NAL
Kiadás éve: 2005
Műfaj: paranormális romantikus, erotikus, vámpíros
Oldalszám: 448 oldal
Molyos értékelés: 87%
Goodreads értékelés: 4.22

Fülszöveg:

Az éjszaka sötétjében halálos küzdelem folyik a vámpírok és a vadászok között. A Fekete Tőr Testvériség hat vámpírharcosa felesküdött rá, hogy megvédi a vámpírokat a rájuk törő ellenségtől. Vezetőjük, a jóképű, emberfeletti erővel bíró Wrath maradt az egyetlen tisztavérű vámpír a Földön. Szülei gyilkosait keresi, hogy végre kiegyenlítse a számlát. Küldetése során találkozik a gyönyörű Beth-szel, aki mit sem tud származásáról: nem sejti, hogy félig vámpír. Wrath-nak be kell vezetnie a lányt a halottak világába, hiszen ez az öröksége, a sorsa… Egy új érzés, a testét gyötrő nyugtalanság miatt Beth képtelen ellenállni a veszélyesen vonzó férfinak, aki éjszakánként meglátogatja, ám történetei a Testvériségről és a vérről megijesztik. A férfi érintése lángra lobbantja Beth-t, ám ez egy fenyegető, mindkettőjüket felemésztő vágy…

Kettejük szerelméről, erotikus szenvedélyéről szól a Fekete Tőr Testvériség sorozat lebilincselő első könyve, mely az elmúlt évek legnagyobb romantikus bestsellere lett világszerte.

Véleményem

Ha én ezt a könyvet nem kapom a kezembe, sosem leszek ekkora fanatikus, mint most. Ez a könyv szippantott be, és bár vannak hibái, nem azokat figyelem, hanem a történetet.

Első könyvben illik felvezetni azt a világot, ahova éppen az író kalauzol. És ebben már egyből rájössz, hogy ki melyik oldalon áll, kit lehet imádni, kit lehet imádva utálni, és már egy félsoros mondatból is lehet kedvencet avatni. Legelső alkalommal nekem Vishous lopta magát a szívembe, és minden újraolvasásnál rájöttem, hogy igen, igazam volt. A többieket is szerettem, többé-kevésbé, és a saját könyvük vezetett oda, hogy mindenkit tudjak szeretni, az összes hibája ellenére. De maradjunk a főszereplőinknél.

Wrath itt még egyáltalán nem az, akivel találkozhatunk a Királyban. Itt még harcos, egy magának való sötét gyilkos, aki mindenáron meg akarja bosszulni a szülei halálát az alantasokon. Csakhogy Darius halálával megkapja a testvér lányát, Beth-et, akinek fogalma sincs az egész vámpírvilágról. Arról meg főleg nem, hogy benne is ott vannak a vámpírgének. A kémia második találkozásra már elindul bennük, és onnantól kezdődnek a még izgalmasabb jelenetek.

Egyetlen negatív kritikát olvastam csak Beth-ről, az is az volt, hogy dőlhetett be egy pasinak, akit nem is ismer, ja és úgy néz ki, mint egy bűnöző. Erre csak annyit tudok mondani, hogy a lányok egy része a rosszfiúkra indul be, és a kémia. És mellesleg, ők vámpírok. Az én fejemben ez egy sokkal bonyolultabb rendszer náluk, mint nálunk embereknél. De ezt nem akarom itt kifejteni :D.

Ward még a leírásokra is nagy hangsúlyt fektetett, hiszen simán el tudod magad képzelni még álmaidban is, hogy ott állsz a központban, csodálod az almafát a mozaikból, és próbálod nem halálra rémíteni Fritzet, hogy nem kéred a segítségét. Innen is millió csók LadyA-nak, aki megtartotta ezt a szövegkörnyezetet!

A könyvnek van egy olyan pontja, ahol egész egyszerűen nem akartam elhinni, hogy már csak pár fejezet van hátra: Wrath súlyos sérülése. Tudtam, hogy happy end lesz a vége, mert különben nem lenne királyunk, de akkor is, ott izgultam, hogy Havers mégis elteszi láb alól a műtőasztalon. Marissa is megutálja, a testvériség meg szépen belegyömöszöli a csempék közti részekbe egy fogkefével. De a műtét sikerült, mert ez hangozzon bármilyen közhelyen is, a szerelem most is ott van, és segít (és tegyük hozzá, hogy Wrath-ék osztálya gyógyul a leggyorsabban).

Ha valaha is film vagy esetleg sorozat készülne belőle, nagyon remélem, hogy nem fogok akkorát csalódni benne, mint anno a Rémségek cirkuszában. Nehéz lenne ilyen tökéletes, de ugyanakkor mégis egy szinten tökéletlen színészeket és színésznőket keresni. Ja, és az erotikus tartalom miatt simán leverné a Game of Thronest :D.

Összegzés

Borító: 5/5 – szexi, titokzatos

Karakterek: 5/5 – imádlak titeket mind

Kedvenc jelenet: Wrath elmeséli Beth-nek, mi történt a szüleivel

Kedvenc karakter: határozottan Rhage, de csak azért, mert még az imádnivaló bunkó stílusát imádtam

Tetőfok: Beth átalakulása

Összesítve: 5/5 – mi mást adnék?


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020