Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/01/04
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Dreadful Tales Eipix Entertainment HOG Reviews

Megjelenés: 2019. január 4.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
A történet városi legendából táplálkozik: egy régiségárus meséli el egy vásárlónak a történet, miszerint egy fiatal házaspár megvásárolt egy telket, rajta egy házzal, aminek iszonyatos múltja van.

Amanda szemszöge

2019 első játéka az Eipixé, és nem is akármilyen! Nem egyszer ültömben megugrottam, pedig az előzetes képek alapján tudtam, hogy enyhén 16-18-as karikát kell kapnia, és lehetőleg nappal nyúljak hozzá. Lehetőleg.

Mark és Martha Spencer átlagos házaspár: Mark egy író, írói válsággal küzd 3 könyv után, Martha pedig egy ingatlanügynök. Közösen vesznek egy házat 1981-ben, amit senki se látott belülről, de a nő beleszeretett a környezetbe. Már rossz ómen. Bent csakhamar kiderül, hogy valami/valaki lesi őket a ház falain keresztül. Ezekiel és Abitha Grave éltek a házban, majd a férfi 1940 júniusában elhunyt, 41 éves korában. A párnak nem volt gyermeke. Később ugyan mások is laktak a házban, de mégis eltűntek, és elkezdett terjedni a hír, hogy a ház kísértetjárta. Miért halt meg Ezekiel, és mi történt a házban valójában?

Mindenki tudja, hogy már rossz ómen, ha a pincébe kell lemenni. A játékban is megmondta a Paranormal Hour sorozat műsorvezetője: mindig van valami a pincében.

Ami tetszett nekem ebben a játékban, az a váltott szemszög volt. Először Martha történetszálát kellett megnyitni, majd miután a lény elragadta férjét, utána vele kellett haladni. Még most is libabőrös vagyok, mikor feldereng előttem az a sok csontváz a kádban, brr…
Jaj, és jumpscare: tökmindegy, melyik irányba akarsz menni, akkor is lesz egy zombi, ami szét fog tépni. Gondolom én. Még egyszer nem akartam kipróbálni. Ha valaki balra ment, jelezze nekem, hogy ott is megtámad-e egy zombi, köszi.
Ahogy haladtunk előre, úgy derült ki, hogy a párnak mégis lett gyermeke: Joseph Grave ugyan még látta az apját, mielőtt születése után rövid idővel elhunyt, és a kicsi örökölt egy bőrbetegséget, ami miatt szörnyű fájdalmakat élt meg, ha napfényre kellett mennie – ezért is vált belőle szörnyeteg, de miért támadott meg mindenkit, arra nem jöttem rá. A kicsi hamar feltalálta magát, az apja dolgozószobájában megtalálta a ház eredeti térképét, amiben az összes vékony járat a falat közt látható volt, az összes ajtóval együtt. Csakhogy Markék menekülni akartak onnan, ezért a padláson keresztül valahogy kijutottak a családi szobába, ahol a lény utolérte őket – Mark azonban sikeresen felgyújtotta az egész házat. Kijutottak, a ház megsemmisült, elvileg Joseph-pel együtt… de mégis kinyúlt a romok alól!

A régiségbolt tulajdonosa még elmesélte, mi történt a szellemvadász tévéstáb tagjaival is. Ahogy elsőre megmondtam, a rablást követően mindketten lekerültek a pincébe, és a műsorvezető lány bőrébe bújva kellett kijutni. Csakhogy… először az operatőr halt meg (szegényre Joseph kátrányt öntött, így a kádban lelte halálát), majd mikor már a lány is végre megtalálta a kiutat, a lény őt is elkapta… így igazából ők sose jutottak ki élve – a régiségkereskedő által ismert sztori szerint, de elmondása alapján, nem ez az egy verzió létezik. Milyen szépek is ezek a városi legendák, ugye?

Szerintem

Azt kell mondanom, erősen nyitjuk 2019-et ezzel a játékkal. A parafaktor magas, és nem bánom, hogy egy ilyen témába nyúltak bele, az efféle „urban legends”, avagy a városi legendák elég sok játéknak adnak ötleteket, így szép sorozatra számíthatunk.

Grafika: 10/10 – ott van a szeren, azt meg kell hagyni
Teljesítmény: 10/10 – nem tapasztaltam semmi rosszat, így ez elég is kezdetnek
Történet: 10/10 – ilyesmi városi legendáról úgysem hallottam még, remélem, a játéksorozatnak hála még többet meg fogok – de akkor most Joseph Grave él, vagy meghalt?


Alább tudsz üzenetet hagyni.