Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/12/28
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Haunted Hotel HOG Reviews

Megjelenés: 2018. december 26.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Drága James-ünk hív minket, hogy egy általunk ajánlott horror író, Michael Carpenter hajlandó interjút adni nekünk, csak ehhez a The Prime Hotelbe kell mennünk.

Amanda szemszöge

Valahogy visszaadta az Eclipse hangulatát a játék, legalábbis az a csodálatos holdfogyatkozás a háttérben megadta a rémület szintjét. Való igaz, hogy Carpenter bajban van, de nem is akármilyen bajban. A fickó tehetséges horroríró, azonban egyik alkalommal ihletzárat kapott, és azért is ment ebbe a hotelbe, hátha a nyugodt környezet feloldja. Csakhogy egy nagyon furcsa, ijesztő lény került vele kapcsolatba, aki segített rajta – isteni ihleteket adott neki, számtalan könyve jelent meg, azonban ennek ára volt. A lények kiszabadultak a másik oldalról, és a hotelben garázdálkodnak.
A lényekről tudni kell, hogy egy a hunyó, ő teremtett mindenkit, és táplálékláncszerűen vannak a többiek. Az apró kis pókszerű lények az Özvegyek, és az összes áldozatukból bábokat, ún. Wendigo-kat csinálnak, de ezek inkább csontvázszerű lények, nem négylábú vérszomjas fenevadak, és tűz hatására meghalnak. Az egyik egy négylábú, óriásszívű lény, amit csak simán Óriásnak neveztek, és jéggel tudtam likvidálni. A főgonosz Az Arc névre hallgatott, de előtte volt még egy mini-boss, az „All-Seeing Eye” (szeretek angolul megnevezni mindent, sokkal rémisztőbb, mint magyarul), ahol felfedeztem egy enyhe Harry Potter-utalást. Azt a Szemet kellett eltüntetni, mielőtt az Archoz értem volna, hogy azt is elzárjam. Egy oltárba raktunk egy talizmánt, amivel három elemet vegyítettünk, így ez a világ el van zárva a mi, földi világunktól.

A bónuszban azonban megint meglátogatjuk Carpentert, aki azért hívott, mert magányosságában befogadott egy kóbor állatot, ami a hallban kóricált, és ahogy gondozta, a lény lassan (fenét, gyorsan), nőni kezdett, és utat rágott magának a hotel katakombáiba. A lény igazából egy Óriás, és mind tudtuk, hogy kellett végleg hatástalanítani.

Szerintem

Ahhoz képest, hogy valami kísértetjárta helyet vártam, kaptam egy remek horrorsztorit, ami már igencsak kifért volna. Egy bajom volt csak a játékkal, hogy rövid volt. A szörnyek szerintem ötletesek voltak, az író könyveit is olvastam volna, mert szerintem tuti, hogy nemcsak a nemzetközi, de a hazai piacon is megállná a helyét.

Grafika: 10/10 – már nem sírok James rövid haja miatt
Teljesítmény: 09/10 – cuki volt, figyelmeztetett, hogy az ablakos mód csökkenti a játék grafikáját – de akkor se bírja Géza már a sok spéci effektet! >.< Történet: 10/10 – kevésnek éreztem magát a sztorit, de határozottan nem egynek-elmegy játék volt.


Alább tudsz üzenetet hagyni.