Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/12/26
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Koncertbeszámolók

Sokadik Depi-koncert beszámolómhoz értünk, de nem is az utolsók egyike ;). Régóta vártam, hogy teljesüljön egy álmom, miszerint évente kétszer látom Magyarország számomra legjobb magyar metal bandáját, és ez a tudat csak a kapunyitás alatti percekben jutott el az agyondolgoztatott agyamig.

Nagy elvárásaim nem voltak, mindössze első soros akartam lenni, ami sikerült is, így ötödjére nem zavart senki. Most kivételen Zoli elé parkoltam le kis csapatunkat, és elkövettem azt a hibát, hogy a hely ismeretének hiánya miatt egy hangfal rontotta az összképet. Bármikor is menjek oda, soha többé bal vagy jobb oldal, csak és kizárólag mikrofonnal szembe. Ezt így elkönyveltem magamnak.


(A képet köszönöm a Depi Facebook oldalának – ez annyira jó, hogy kellett ide, na.)

Az előzenekar Ørdøg neve nem volt ismeretlen, viszont, hogy milyen zenét csinálnak, az teljesen. Olyan 6-8 számot kaphattunk, és csináltam is képeket egy viszonylag jó telefonnal (nem is a kis törött kijelzős LG-mmel), így igazából arra figyeltem. A zene jó volt, néhány dal szövege a fülemben is maradt, így mindenképpen utánanézek majd a csapat munkásságának.

Az Ørdøg 20:20-ig játszott, aztán elhúzták a nagyfüggönyt, mint a színházakban, és elkezdődött az átszerelés. Értem én, meg kell adni a módját. A Depi elviekben fél 10-től játszott volna, de mégis csúsztak egy durván 10 percet. Már pár beszámolóval ezelőtt beszámoltam róla, hogy ez nem szokott zavarni, csak a várakozással teli percek szoktak idegölők lenni…

2018 » 2018.12.22. Ørdøg @ Barba Negra Music Club

Aztán mikor végre elhúzták azt a nyamvadt függönyt, végre elkezdhettünk megőrülni. Előzetesen nézegettem a Rockmaratonos fellépésüket, így kb. egész héten Depi-lázban égtem. Úgyhogy mikor elkezdtek felvonulni, már éreztem, hogy be leszek rekedve másnap.

Számlistával kezdek:
01. Te vagy a szerem
02. Ha te is akarod
03. Ma éjjel
04. Ha mennem kell
05. Lásd (amit neked szántak)!
06. Nincs kivétel
07. Kezdjük el!
08. A mi forradalmunk
09. Válaszok után
10. Sokkold a rendszert!
11. Égi jel
12. Közeli helyeken
13. Teérted
14. Csak a zene
15. Védem az igazam

16. Hagyjatok bízni!
17. A kés hegye
18. Nem akarok elszakadni

Több okból is fontos volt ez az esemény: ez a Válaszok után turné záróbulijainak egyike (ha jól láttam, még 2-4 állomásuk van ezen kívül), aztán szépen bevonulnak a stúdióba, felvenni a soron következő lemezt (már most tudom, hogy elő fogom én azt rendelni, mint a többit). Valamint itt vehették át a platinalemezért járó elismerést (pont a Hagyjatok bízni előtt), és koncert előtti napon teltház lett. Nem ez az első teltházas Depim, de ilyenkor csak még jobban dagad a büszkeségtől a mellkasom, hogy ott lehettem. Nekik is egy kurva jó karácsonyi ajándék volt, hát még nekünk, a közönségnek.
És van egy kis bakim: az Égi jel helyett azt hittem, hogy a Néha jön, de aztán Viki úgy világosított fel, hogy az az Égi jel volt, és én tévedek. Úgyhogy ezért nekem jár a fekete pont, mert végül is, az a dal az igazi legtöbbet hallgatott Depi-dalom (köszönet a Last.fm-nek érte).

Azóta próbálom megtalálni, Zoli miért nem akart nyilatkozni a számlistát illetően, de ne panaszkodjak, 18 dalt kaptunk, abból voltak meglepetések is, meg számomra örök kedvencek is.

2018 » 2018.12.22. Depresszió @ Barba Negra Music Club

Úgyhogy egy fix dátumom van már jövőre: 2019. május 18. (szombat), Barba Negra Track. Aztán csókolom.
Boldog karácsonyt és BÚÉK nektek is srácok, meg mindenkinek, aki ezt elolvasta.


Alább tudsz üzenetet hagyni.