Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/11/16
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Secrets of Great Queens Vendel Games

Megjelenés: 2018. november 10.
Fejlesztők: Vendel Games
Történet:
1610. május 15. Franciaország királyát, IV. Henriket valaki meggyilkolta, és a feleségét, Medici Máriát tartják elsőszámú gyanúsítottnak. A királynő Alfonso Campanella nyomozóhoz fordul segítségét.

Amanda szemszöge

A levélben azonban, amit írt a nyomozónak, kerek-perec meg van mondva, hogy Francois Ravaillac a tettes, és már egy párizsi cellában hűsöl. Egy szervezet fogadhatta fel, hogy megszerezhesse a Koronát. Az egyik udvarhölgyét, Lenorát is elvitték, mert „ő fizette a bérgyilkost”, és ha nincs bizonyíték az ellenkezőjére, akkor Lenora meghal.

A banditák szállásán csakhamar fogságba estek, de Alfonso nem arról híres, hogy nem tudna kijutni akárhonnan, és még az asszisztensét is elfogták. A katakombákból egy számomra nehéz labirintusból kellett kijutni, pedig alapjáraton szeretem az ilyeneket. De először fogott ki rajtam hat kulcs megtalálása.
Utána egy elhagyatott templom következett, ahol csak a Rend gyűlési helyét találták meg, magát a Rendet nem. Elég feltűnő is lett volna, ha direkte „szem elé” teszik a székhelyüket. Alfonso bizonyítékot is talált, hogy a királyné a következő, így a fia örökölheti a trónt. Nekem itt már gyanús volt, hogy talán a herceg akar előbb trónra lépni, de nem szaladjunk ennyire előre.

Alfonso és Adriana egy üres fogadóba mentek, mert lovakra volt szükségük, hogy visszatérhessenek a városba. Csakhogy, az ottani nő csapdába csalta a párost, és külön is választották őket. Miután visszavadásztuk, találtak lovakat is, és egy erdőmélyi kastélyban találták meg a Rend főhadiszállását. A rendet egy Gróf vezeti, aki a néhai király rokona, így máris érthetőek a szándékai. A királynét is úgy akarta megmérgezni, hogy egy előzetesen méregben áztatott nyakéket akart nekiadni. Még jó, hogy vannak az Alfonzo-hoz hasonló nyomozók, hogy ezt megakadályozzák. Valamint kiderült, hogy Lenora valóban összejátszott ezzel a gróffal.

A bónuszban – amit szokatlan módon rövid idő alatt vittem végig – Alfonso egy titkos küldetésen vett részt egyedül, ahonnan nem tért vissza, így Adrianára maradt a feladat, hogy megtalálja főnökét.
Alfonsot megint a királynő szólította el. XIII. Lajos herceget akarták megmérgezni Lester gróf emberei, mintegy bosszúért, amiért a vezérüket elkapták. Még szerencse, hogy hamar megtaláltuk Adrianával a fickót, és sikerült egy csapdát hatástalanítani úgy, hogy az egész épület a banditákra omlott. Így a királyné és a herceg biztonságban élhettek tovább.

Szerintem

A zenét, ami néha volt egy-két helyszínnél, egyszerűen imádtam. Jó kis fülbemászó dallam, ami ugyancsak gondolkodásra késztet, és még annak is kellemes, aki nem nézné ki belőlem. Valamint, azt hiszem, ebben a játékban töltöttem a leghosszabb időt egy útvesztőben. Hat kulcs megtalálása még sosem tartott ennyi ideig, mint most itt.

Grafika: 10/10 – még akkor is, ha egy-két animációval nem voltam megbékélve
Teljesítmény: 09/10 – még az erős gépemnél is lefagyott egyszer
Történet: 08/10 – bár ebben nem volt annyi történelem, mint az előző részben, egyedül a rövidsége miatt éreztem úgy, hogy nagyon hamar befejeztem.


Alább tudsz üzenetet hagyni.