Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/11/14
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Koncertbeszámolók

Akkora melodeath mérgezést kaptam, hogy atyaúristen. De ez kellett nekem, ez volt a szülinapom Viki barátnőmtől, úgyhogy paljon kiitoksia / danke schön még egyszer!

Én hülye kapunyitásra értem oda, még akkor is, ha egy órával előbb elkéredzkedtem a melóhelyemről. Legközelebb ilyen nem lesz. Sokkal közelebb van tőlünk a Dürer, mint itthonról, na mindegy. Akkor kaptam kézhez a Depresszió jegyem, úgyhogy bocsi, dec. 22-én nem vagyok hajlandó máshova menni munkán kívül.
Bent letettük ruhákat, megkaptuk karszalagot, ééés megláttam a merchstandot. Árakat nézve nem volt vészes, mint egy jobb minőségű póló nálunk, de aztán jött a meglepi: kaptam egy Nothgard pólót. A beszámoló végén látni is, melyiket választottam. Fontosnak véltem, hogy rajta legyen a pesti dátum, hiszen ez volt a második alkalom, amikor Budapesten voltak. Plusz, nekem ez a nap azért is volt fontos, mert négy éve, pont ugyanúgy a Dürerben láttam a Lacrimast, úgyhogy abban a pólóban is mentem.

Nem is tudom, mit írhatnék az előzenekarról, a Nothgard-ról. Simán jöhetnének egy 1,5-2 órás műsorral, lazán ott tombolnék az első sorban. Sajnos – nem sajnos hörögni nem tudok, így az ének kimaradt részemről, próbáltam az új telefonomat tesztelni fotózás terén, de így se készült sok kép. Javarészt az új albumot, a Malady X-et mutatták be, így sajnos a legnagyobb kedvencem, a Draining Veins kimaradt, de talán legközelebb.

Számlista:
01. Voyage to Decay (Intro)
02. Malady X
03. Age of Pandora
04. Epitaph
05. In Blood Remained
06. The Sinner’s Sake
07. Fall of an Empire

2018 » 2018.11.12. Nothgard @ Dürer Kert

Abszolút elégedett vagyok a listával, mégha a fent nevezett dal is, és a Descendants of the Sun is kimaradt. Ez a kettő már első hallásra szerelem volt, de ez nem rontott az est fényén. Most szépen el van rakva a számlista, mert bizony, azt is szereztem.

Koncertek között próbáltam tagokra vadászni, de így se sikerült mindenki. Nem baj, nem sikerülhet minden, ahhoz a telefonszámomnak is csak nyolcasokból kellene állnia.

Második zenekarunk már a finn Wolfheart volt, akik szintén nem először jártak már nálunk, de én csak most értem arra a pontra, hogy megnézzem, mit tudnak a fiúk. A zene mellett elfoglalt voltam egy gyönyörű loknis fazon fotózásával, mert úristen. Miért van az, hogy a finn zenészek között ez a típus már egy gén? Szinte biztos.

Számlista ez volt:
01. Intro
02. Everlasting Fall
03. Aeon of Cold
04. Strenght and Valour
05. Zero Gravity
06. Breakwater
07. The Saw
08. The Hunt
09. Ghosts of Karelia
10. Outro

A finnek javarészt mind a négy albumukról hoztak dalokat, de természetesen nekik is az idén megjelent, Constellation of the Black Light c. albumuk apropója volt a középpontban.
Én, mint elsősoros metalhead, voltam olyan szerencsés, hogy sikeresen elkaptam Lauri pengetőjét, úgyhogy bővült a repertoárom a relikviákból. Nem pont nekem dobta, de a közelembe esett, és harci tigrisként kerestem a földön. Amint meglett, el is dugtam, enyém, nem nézhet rá senki. Ja, és szépen leszedtem a számlistát, mert az kellett nekem.

2018 » 2018.11.12. Wolfheart @ Dürer Kert

Talán elkövettem azt a nagy hibát, hogy a fő attrakciónak számító Omnium Gatherum elején fel-alá járkáltam, mert megevett a fene, hogy nem tudtam elkapni Dom-ot a Nothgard-ból (ne kérdezzétek meg, miért bukom az énekesekre). Végül úgy döntöttem, hogy már így is elég szépen állok, megérzésem szerint úgyis jönnek jövőre, úgyhogy megelégedtem ennyivel.
A koncerten ért egy nagy meglepetés: Jukka úgy pörgött a színpadon, mint egy Duracell-nyúl. Egyszerűen őrületes tempóval adta elő a dalokat, szinte mindenkivel, akik elől álltak, lepacsizott, sőt, még nekem is négyszer elkapta a kacsómat. Bocsi ^^”. Olyan szinten lenyűgözött, hogy eldöntöttem, veszek egy pólót tőlük is, mert egyszerűen ezzel levettek a lábamról, nemhogy a dalokkal, amik közül szégyenszemre csak kettőt ismertem igazán, mert nem figyeltem a szövegekre… de ez majd megváltozik!

Számlista, ha már itt tartunk:
01. The Burning
02. Gods Go First
03. Ego
04. Frontiers
05. Be the Sky
06. Refining Fire
07. Deep Cold
08. The Sonic Sign
09. Over the Battlefield
10. The Unknowing
11. Fearless Entity
12. Nail
13. Skyline

14. Luoto
15. New Dynamic

2018 » 2018.11.12. Omnium Gatherum @ Dürer Kert

Amint látni, főleg az augusztusban megjelent, The Burning Cold lemez adta a koncert nagyját, de egészen a Redshift lemezig mentek vissza.
Utána mentem ki, eldöntve, hogy kell egy póló, kész, nem érdekel. Aztán szépen sikeresen elkaptam néhány tagot, köztük azt a Markus Vanhala-t is, akinek a játéka már az Insomnium-ban is lenyűgözött, úgyhogy én olyan boldog vagyok, mint még soha.
Sikerült még Jukkát is elkapnom, aztán Tuomo-t is (a dobosuk), ééés… nap zárásaként sikerült mégiscsak Dom-ot is elkapnom!!! Innentől kezdve megint megkaptam az istencsászárkirálynői érzésemet. Összességében ez egy 10/10-es este volt, egy raklapnyi csillaggal.

Így el is dőlt, ha valamelyik fenti három zenekar közül bármelyik is jön, én ott leszek, aztán megszerzem végre életem első nyakmerevítőjét.

Bónusz fotó a szerzeményekről:


Alább tudsz üzenetet hagyni.