Főoldal Amy Regények Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/11/11
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Tags

Amikor megláttam ezt a taget Nessa blogján (akit mától figyelni fogok, mert nagyon érdekes bejegyzései vannak), rögtön tudtam, hogy ez nekem kell, mert testhez álló újabban. Végre egy könyves tag, amit ki tudok tölteni ismétlés nélkül! 😀

1. Emlékszel, hogyan szeretted meg az olvasást?
Anno mikor kötelezőket kellett olvasni, akkor a Pál utcai fiúk nagyon elvette a kedvem az egésztől. Az Egri csillagokat is nyögve-nyelve végeztem ki, bár már alig emlékszem a történetre.
Később, 2008 nyara kellett ahhoz, hogy azt mondjam magamról, hogy könyvmoly vagyok, és ehhez kellett Darren Shan úr is, meg a Vámpírok hegye c. könyve. Lehet, hogy ihletzáram volt, hogy nem sikerült úgy írnom a háromrészes fantasy trilógiámat, ahogy elterveztem, de amikor végeztem azzal a könyvvel, megkaptam azt az ihletet, amire vágytam. Nem plagizáltam semmit, mielőtt azt gondolnátok.

2. Általában hol olvasol?
Itthon, útközben. Melóban nem lehet, esély sincs rá. Bár itthon is annyi dolgom van, hogy egyelőre háttérbe szorult.

3. Egyszerre szigorúan csak egy könyvet olvasol, vagy több is jöhet egyidejűleg?
Jelenleg egyet, nem tudnék egyszerre többet. Csodálom is azokat, akik egyszerre 3-4 könyvet is tudnak olvasni úgy, hogy nem keverednek bele a történetekbe.

4. Melyik a kedvenc műfajod?
Ahogy a könyvespolcomra néztem, a 80%-a keményen vámpíros, erotikus, paranormális. Azt hiszem, ez bőven elég is volt. De ne aggódjatok, jövő ilyenkorra szerintem jönni fog a többi műfaj is.

5. Van olyan műfaj, amit a világért sem olvasnál?
Egyelőre nincs, de remélem, nem is fog ez változni.

6. Van kedvenc könyved?
Muszáj vagyok ismételni magam: a Fekete Tőr Testvériséget mindenkinek olvasnia kellene. Legalább olyan kiemelkedő, mint J. K. Rowling Harry Pottere.

7. Melyik a leghosszabb könyv, amit valaha olvastál?
Megbosszult szerető: 946 oldal. A régi kiadásában annyi volt. Az új kiadásban nincs ennyi, de akkor is, egyelőre az a leghosszabb.

8. Milyen könyvet vettél utoljára?
Beszereztem Bram Stoker Dracula c. könyvét. Nehogy már nekem ne legyen a polcomon, he!

9. Jelenleg mit olvasol?
Rob Thurman: Éjvilág. Lesz majd róla bejegyzés is a közeljövőben.

10. Hol veszed a könyveidet?
Rendelem többnyire, munkahelyhez közeli Alexandrába/Libribe, vagy átvételi pontokra, ami útközbe esik a munkahelyemre menet, vagy éppen utána.

11. Előrendeltél már valaha könyvet?
Igen, jelenleg is van 2, amire várok. Lara Adrian Az éjfél fogságában c. könyvét, ami az Éjfél szülöttei sorozat 8. része, valamint Jeaniene Frost Második kísértés c. könyvét, ami Az éjszaka hercege sorozat 2. része. Tessék, már itt is a vámpírok! 😀 Igaz, hogy mindkettőt csak decemberben kapom kézhez, de már nagyon várom.
Ugyanakkor még szeptember végén előrendeltem a Fekete Tőr Testvériség újrakiadott változatait is, már csak A királyra és Az árnyékokra várok. Amint hazahoztam mindet, 400 lakat alá helyezem, mert többet más kezébe én nem adom.

12. Hány könyvet veszel havonta?
10 a minimum papíralapon, legalábbis ebben az évben ennyi volt. Jövőre megpróbálom visszafogni magam. Leszedve pedig nem szoktam számolni. De azokat is törlöm, amint papíralapon a polcon lapul. Szakmámból kifolyólag jobban szeretem kézben tartani a könyvet, mint digitálisan olvasni. Az csak fél könyv.

13. Mit gondolsz az antikvár könyvekről?
Rendes könyvek azok is, csak már sok gazdájuk volt. Ott is vannak szinte boltszerű állapotú könyvek, emberek.

14. Egymás mellett tartod a már elolvasott és a még olvasásra váró könyveidet?
Nem, mert sok helyem nincs rájuk. Tudom, hogy melyikeket nem olvastam még, ha meg elfelejteném, a Moly úgyis jelzi, mit nem olvastam még.

15. Az összes könyvet el akarod olvasni, ami a magánkönyvtáradban van?
Miért ne akarnám elolvasni? Azért vannak ott! 😀 Nem dísztárgyak, hogy csak nézegessem őket.

16. Mit csinálsz azokkal a könyvekkel, amik a polcodon sorakoznak, de tudod, soha az életben nem olvasod el őket még egyszer?
Maradnak a helyükön, elvégre, pénzt adtam ki értük, mégha csak 500 forintok is voltak. Christine Feehan könyveit mondjuk nem biztos, hogy újrakezdeném, de szépek a borítók. Meg hero vagyok, hogy a tördeléshiány ellenére is elolvastam őket. Bár a 2. rész fényévekkel jobb volt, kíváncsi lennék a folytatásra.

17. Adományoztál már könyvet?
Nem még, de lehet egyszer meg fog történni.

18. Volt már könyvstopod?
Egyetlen egyszer: elkezdtem olvasni a szürkét, és a 10. fejezet után azt mondtam, hogy ezt most itt hagyjuk a francba, mert elegem volt belőle. Borzasztó volt. Hála istennek, pénzt nem adtam ki érte, kölcsön nem tértem, nemes egyszerűséggel letöröltem a telefonomról. Taszított a nyelvezet, mégha a témájával nem is lett volna baj… DE AHOGY AZ MEG VAN ÍRVA (képzeljétek ide Szirmai Gergő hangját). Az akasztott ki.

19. Mit gondolsz, szerinted túl sok könyved van?
Dehogy van. Ha a kívánságlistám végére is érnék, akkor se lenne 1000 könyvem. Még… tehehe. Még adhatnak ki olyan sorozatot, ami érdekelni fog. Olyan hamar szerintem nem fogom begyűjteni őket, de igyekszem :3.


Alább tudsz üzenetet hagyni.