Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/10/19
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Domini Games Halloween Chronicles HOG Reviews

Megjelenés: 2018. október 18.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Főhősnőnk az apjával, Edgarral szerette volna ünnepelni a Halloweent, de alig érkezett meg a városba hozzá, gonosz lények rabolják el őt.

Amanda szemszöge

Nem lehet a Halloweent nem témába játék nélkül várni, ezért Dominiék is beálltak a sorba. Bár több játékukban voltak ijesztő lények, végre övék a főszerep. A Fejnélküli Lovas (akinek amúgy a feje végig a hóna alatt van) megnyitotta Halloween éjszakáját, és arra kért minden lényt, hogy nyomuljon rémisztgetni. Ezzel eddig nincs baj, de ezek nem ijesztő jelmezekbe bújt gyerekek.
A lány alig ért haza, rögtön fura zöld köd „kísért” a környéken, és azt megtudtuk, hogy a főhős anyja, Meredith eltűnt, és pont emiatt napokra sem távolodtak el egymástól, de a lányzó egyetemre ment, az apja pedig inkább a fotós munkába feledkezett, és díjat is nyert a „Szörnyek” fotósorozatával.

Itt külön ki kell emelnem, hogy a játékban szerepelt egy sír Dracula gróf nevére, miszerint 1428-1897 között élt. Ami egyrészt pontatlan, mert Vlad Ţepeş születhetett 1431-ben is, de a „róla” szóló könyv valóban 1897-ben jelent meg. Vagyis jobb esetben megélhette a saját könyve megszületését, majd 469 évesen meghalt? Oh hell naw.

Bocsánat, ezt muszáj volt letisztáznom 😀

A szobalány, Ruth is valami furcsaságot vett észre, mielőtt elájult: egy harlekin baba támadta meg. Ami kicsit nevetségesnek tűnt, főleg, hogy simán lehetne bohócnak is nevezni. Főleg, hogy hasonlított is Stephen King AZ-ára. Ráadásul Harvey volt a neve, ami meg utalás Harley-ra. Úgyhogy nagyon jó, a bohócfóbiámnak ez most jót tett, köszi Domini Games!
Na de, Harvey azért van itt, mert Edgar csodagépe a szörnyeket lefotózva fogságba ejtette őket, és ki akarta őket szabadítani onnan, hogy a mesterét győzelemre segítse.
Ha van valami vámpír lekapva, hagyjátok élve pls. Areh így is ki van akadva.
Elég volt széttépnie a képeket, hogy a lények kiszabaduljanak, és Edgar azonnal eltűnt. Sőt, úgy tűnt, hogy Meredith egy vérfarkas.

Edgart pont egy vámpír kapta el, amin kicsit felnevettem, mert viccesnek találtam, hogy ott állt, kapálózott befelé egy ketrecbe, holott már simán szét tudta volna tépni a ketrecet, de mindegy. Oké, dühös, mert fogoly volt, de egyelek meg. Ugyan legyőztük, de megharapta Edgart, aki így lassan vámpír lett, de van ellenszer.
*sóhajt*
Megkíméllek titeket egy ranttól, mert ez hülyeség.
Meredith egy tükörből jelentkezett amúgy, hogy ő tényleg elment, el kell fogadni, de segít, ahogy tud. Még be is avatott végre a család történelmébe, tekintve a történtekre, ideje válaszokat adni. Ő és Edgar szörnyvadász családból származnak, és amikor lefotózták őket, úgy ejtették őket fogságba a csodagépükkel, és a képeket biztonságban őrizték egy széfben, ámde egy nap az egyik képet kifújta a szél az ablakon, és kettészakadt. A szörny így kiszabadult. Főhősünk meg elkönyvelte, hogy akkor folytatja a családi bizniszt, meg Edgart kórházba küldte, és megkérte, hogy keresse meg az unokatestvérét Emilyt, aki úgyis gyakorlott szörnyvadász.

Emilyt megmentve egy támadás után előkerítettük a kameráját, de Harvey elszedte tőlünk… nagyon jó. Soha nem fogom szeretni a bohócokat, kijelentettem.
Plusz, Emily naplójából azt is megtudtuk, hogy nem minden vadász öli meg a szörnyét, néhányat fogságban tart, hogy tanulmányozhassa, vagy használják őket, hogy tanulhassanak róluk. Sőt, kiderült, hogy Meredith valóban vérfarkas lett, mikor az egyikük megharapta, ellenszert keresett, de mikor nem talált, elmenekült, és azóta sem látták.
Emily édesanyja – és Meredith testvére – Dana azonban tudna segíteni, de Harvey éppen nála rontotta a levegőt, úgyhogy útközben őt is megmentettük a rászabadított múmiától. Ráadásul Harveyt mindenáron meg akarta kaparintani, csakhogy elpusztíthassa, de szegény idős asszony nem volt annak tudatában, hogy ez a kis köcsög milyen veszélyes erőket birtokol.
Dana felszabadítása után menni kellett a kriptába, ahol el volt rejtve a Fejnélküli Lovas fotója, de sietni kellett, mert Harvey előttünk járt. Plusz a kripta egy Seymour nevű alaké volt, aki szintén nagy vadász hírében állt, ámde nem volt valami barátságos alak, mert aki nem a király szolgálatában volt szörnyvadász, bezáratta a börtönbe.

Miután Seymour segített, egy moziba kellett mennünk, de Harvey három szellemtestvért szabadított az ott levőkre, és egy riporternő a segítségünket kérte, mert a kislánya bent rekedt. Te se vagy normális, hogy egy gyereket viszel horrorfilmre, de mindegy.
Mikor kimentettük, a három szellem közül az egyik mégsem volt annyira elmebeteg, és Woodie volt a neve. Ő árulta el, hogy Harvey-nek az a célja, hogy minden lényt és szellemet egybegyűjtsön Halloween estéjén, mikor visszahozza a Fejnélkülit az életbe, de a testvérei ellopták tőle a meghívót. Nem is olyan nagy baj végül is.

A találkozó a Witch’s Hill állomáson volt, ahol találkozhattunk Meredith-tel, aki egy kicsit gonosz volt, hála a farkasátoknak. Amint a Lovas visszatért, Harveyt akarta felhasználni az ereje teljesítésére ahelyett, hogy őt változtatta volna szörnnyé. Így is csúnya volt, de úgy még inkább. Úgyhogy inkább gyorsan összeszereltük a kamerát, és kattintottunk.

A bónuszban eltelt egy hét Halloween után, Edgar odaadja a lánynak a csodagépet, de a szellemek elrabolták tőle. Felhívtuk a rendőrséget, de szkeptikus volt a felügyelő, nem hitt a szellemmesékben. Edgar javaslatára a kontrollszobában megkerestük a buszt, ami egy kórház fele tartott. A szellemek ugyanis meg akarták bosszulni a halálukat.
A kórházban azonban óvatosabban kellett haladni, mert volt néhány gyerek is ott, akiket ki kellett menekíteni, mielőtt bármi baj történne velük.
Viszont a szellemekről is van infó. A harmadik testvér, Woodie elmesélte, hogy testvérei nem bírták feldolgozni, hogy egy balesetben elment. Elmentek úszni egy tó melletti ház tavához, súlyosan megbetegedtek, és az orvosok hiába akartak segíteni rajtuk, nem sikerült már késő volt. Emiatt szeretnék az orvosokat megbosszulni, de nem is az ő bajuk volt! Plusz, ha elégetik a fotókat, oda az emberiség. De megoldottuk másképpen, mi kaptuk lencsevégre, széttéptük őket, majd Edgar megdicsért.

Szerintem

Elég nagyot szólt így Halloween előtt, ahogy annak lennie kell, viszont a játékmenet szerintem hosszú, és hiányoltam a lényeket belőle, mert ez, hogy egy bohócot üldöztünk benne, csöppet rontott az élményen. Legalábbis nekem, mint bohócfóbiásnak garantáltan.

Grafika: 08/10 – sok zöld, de a sok rémlény kárpótolt.
Teljesítmény: 08/10 – lassú volt néha jelenetváltáskor
Történet: 10/10 – kezdésnek nagyon jó kezdő volt, úgyhogy jövőre ezt kell felülmúlni


Alább tudsz üzenetet hagyni.