Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/10/30
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Metal is Religion YouTube-kalandjaim

Most is próbáltam változatos zenéket összeszedni, ami azért picit nehéz volt, hiszen javarészt három előadót hallgattam egész hónapban XD. Viszont! Eszembe jutott az a benti lista, amit hallgattam munka közben, így elég hamar össze is jött a megoldás, hogy ne csak három videóval örvendeztesselek meg titeket, hanem többel :D.

Bullet For My Valentine: Your Betrayal

Hogy őszinte legyek, velük volt egy olyan gondolatom, hogy abszolút nem az én világom, pedig ismertem őket már jó régóta, szinte az első lemeztől kezdve, csak valahogy sose vonzott annyira, hogy tartósabb kapcsolatot alakítsak ki a zenekarral. Ám ez megváltozott október elejétől, mikor valahogy bekerült a benti lejátszások közé ez a dal, és a végén már azon kaptam magam, hogy keresem, hány lemezük is jelent meg. Rá is csodálkoztam, hogy már hat, és a hatodik is idén jelent meg.
Tudom, hogy a Bullet enyhén szólva megosztja a metal hallgatókat, az elitisták is előszeretettel szedik elő őket egy rossz példát említve, de hé, emberek, nem rossz, amit Matték csinálnak! Csak… ne ítéljük el őket, mert egy olyan műfajban utaznak, ami nem mindenkinek jön be…

Disturbed: Are You Ready

Vicces történetek: bent éppen akadt egy szabad 5 percem, és megszólalt ez a dal. Nem volt ismerős, aztán keresni kezdtem a banda után, és láttam, hogy bakker, októberben jön az új album, és kb. egy hét volt csak a megjelenésig. Tudom, ciki volt ezt így akkor megtudni ^^”. De szerencsére nem kellett sokat várnom, aztán már tényleg csak arra vár az album, hogy egyben végighallgassam, mint az összes többit.
Egy dolog ütött csak szembe: hova tette David a jellegzetes piercingjeit az álláról? Akkora metal volt a csávó vele, hogy az álla is metalból készült . _ . (persze, még mindig az, nincs rossz Disturbed zene). Így most NAGYON KÖNNYŰ lesz összetéveszteni az Egypt Centralból ismert John Falls-szal

Powerwolf: The Sacrament of Sin

23-án jelent meg a videó, én meg a késő délutáni órákban jutottam oda, hogy megnézzem, és nézzetek bolondnak, de kiröhögtem a videót… amíg meg nem láttam, hogy ez tulajdonképpen a borítónak az előzménye. De komolyan. Amíg az a hatalmas nagy csuklyás farkas meg nem jelent, nem esett le.
Nem ez a kedvencem a lemezről, arra egyszerűen kakilnak, hogy én melyik dalból szeretnék videót (bár a Killers with the Cross nem volt rossz). Ez van. Aztán kíváncsi leszek, hogy azt az egyet eljátsszák-e negyedikén. Nem tudok ott lenni, nemhogy még pólót is szerezni… a metal is religion nem véletlen lett kötelező tetkóelem.

Hell Boulevard: Satan in Wonderland

Mondtam már, hogy a német gothic metal a legzseniálisabb dolog, amit kitaláltak? Jó, a finn metal után… vagy vele együtt… izé… értitek. Volt szerencsém az első kliptől ismerni vDiva munkásságát, aztán valahogy nála is ragadtam, mert mély az a hang, és vegyíti az összes kedvenc motívumomat a metalból. Ja, és elkapta Alice-t is, ahogy látom. Ennél jobban nem lehet ezt kifordítani, de úgy látszik, mégis… McGee, kösd fel a gatyád, de rendesen!

Within Temptation: The Reckoning (feat. Jacoby Shaddix)

Kb, az évtized híre, hogy visszatér a symphonic metal anyja által vezetett Within Temptation. Már csak egyet sajnálok, hogy a klipben egyáltalán nem szerepel Jacoby. Úgy lett volna igazán nagy a videó, ha már ennyire a sci-fi témába merültek. Igaz, hogy decemberben nem leszek ott a Tüskecsarnokban (sokkalom a jegyárat, azért), de hátha lesz lehetőségem látni tulajdonképpen azt a nőt, akinek sikerült Tarja trónjához közelérnie, és kb. mellette helyet foglalnia.

Unleashed: Stand Your Ground

Mikor először meghallgattam azt a dalt, kicsit Amon Amarth utóérzésem volt. Nem, nem Vegazza ajánlotta most őket, kivételesen a Napalm Records. De amit hallottam, nos… enyhén szólva letarolta az agyam, ami nekem nagyon kellett. Az ilyenek tartanak életben amúgy is :D.

Nothgard: Fall of an Empire

Elhiszitek, hogy mennyire vártam 26-át, hogy megjelenjen az album? Hogy legyen mit hallgatnom, ha már nemsokára megyek koncertre? Hát Jesus Monroe! Úgy kellett nekem, mint egy éhezőnek a kenyér. Szívem csücske a banda, mégha mostanában nem is van időm annyira hallgatni. Nem véletlen van rajtuk a Starkill 2 jelző. Csak nehogy bevegyenek ők is valami szőke luvnyát, hogy tönkrevágja a zenét . _ .


Alább tudsz üzenetet hagyni.