Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/09/21
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Eipix Entertainment HOG Reviews Vermillion Watch

Megjelenés: 2018. szeptember 15.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
Valaki vagy valami farkasokat engedett el a helyi állatkertből, és nagyon úgy néz ki, hogy van egy vérfarkas is, ami rendszeresen szedi az áldozatait. A nagy kérdés, hogy ki áll a dolgok hátterében.

Amanda szemszöge

Megint kapunk egy előzetest, mi történt eddig: megállítottuk a Vörös Királynő rémuralmát, azonban még mindig rettenetes veszélyek vannak a sötétben. Jelenleg úgy néz ki, hogy erőszakos támadások történtek London utcáin, és egy egész falkányi farkas tűnt el a helyi állatkertből. Phileas szerint a két eset összefügg, én meg már tudtam, hogy valami vérfarkas is lesz a dologban.

Egy múzeumnál kezdünk, ahol ugyan látunk dulakodásra utaló nyomokat, mégsincs ott (holt)test. Valaki őrzi Phileas névjegykártyát, mintha rá akarná húzni a vizes lepedőt, ezzel elterelve magáról a gyanút. Meg is jelenik egy tag, aki meg van róla győződve, hogy Phileas a tettes, és meg is akarta ölni, de célt tévesztett. Egy furcsa fickó is megjelent, elvitte magával a tetőkre mentorunkat, és csakhamar kiderült, hogy lycanthropy-ával fertőződött. Az előző ügyben történt, hogy Jekyll egyik széruma mesterséges ködöt okozott, hogy két farkastól megmeneküljünk, ámde Phileast így is megkarmolta az egyik. Öntudatlanul megsebesítette karakterünket is, így ketten szenvedünk a vérfarkas-átokban.
Rövidesen egy Dr. Agnes Moreau jelenik meg, a furcsa fickó pedig a szolgája, John. Tudósnak tűnt elsőre. Elárulta, hogy nem tudja a vérfarkas-átok eredetét, viszont Phileas volt az első, aki megfertőződött. Annyit tud segíteni, hogy a teljes átalakulást lelassítja, így nem kell minden teliholdkor szenvedni. Megkért, hogy fogjuk be Phileast élve, és akkor mindkettőnknek tud ellenszert készíteni, és a fertőzött farkasok is meggyógyulhatnak. John segít a farkasokat távol tartani Hawkes-tól, viszont Allan Quartermain, aki rálőtt Phileasra, a mentorunkat holtan akarja látni, indítékot itt még nem ismertem. Bár sikerült csapdába csalni Phileast, elvitték, de a három ellenség közül most éppen ki, azt csak nyomozás során tudtam meg.

Először magukhoz a farkashoz mentem, és már most figyelmeztetést kaptam, így az elején: a helyiségen átok ül. Egy szerencsétlen flótás eltulajdonított egy holttesttől négy gyűrűt, majd eltűnt a hajója, a zsebe kiszakadt, és a távoli házban is kísérteties hangok kezdtek hallatszódni, mintha élne ott valaki…
És igazából igen, a farkas falka között akadt egy nőstény, számtalan kicsi farkas babával, csak őket védelmezte. A többiek később nem támadták meg a karakterünket, mintha elfogadták volna. Akik korábban ott éltek, egy tehetős család voltak, de a szülők elváltak, a fiút pedig kisemmizték – mégha tehetséges is volt valamiben. Annyi lett csak a dolgom, hogy a családi nevet visszaállítsam, és távozzak, mert Phileas itt nincs.
Másodjára hagytam Dr. Agnes Moreau-t, aki ugyan sok mindenre képes, hogy semmi se álljon a karrierje útjába, csak nem akarja megölni Phileast, akármilyen biológus is legyen. Elviekben majdnem megvolt a farkas átok ellenszere, de ahogy nézte, előbb lett nagyobb farkas, mintsem ember az egyik alanyból. Egyébként, a laboratóriumát imádtam, mégha benne tevékenykedni annyira nem is. Aztán kaptunk némi ízelítőt, mi történt a hatodik afrikai útján. Allannel utazott, egy templom mellett telepedtek meg, minden tiltakozás ellenére. Egyik nap rágásnyomokat fedezett fel az ételükön, majd találtak egy kisfiút, akit Allan meg akart ölni, de Agnes nem hagyta, összevesztek, és a férfi elmenekült. Mi lett vele, nem tudni.
Harmadjára már csak Allan maradt, akinek odáig voltam a kecójáért. Viszont, hihetetlenül paranoid volt – vagy csak jó a füle – minden neszre az ablakhoz rohant. A saját laborjában kiderült, hogy azért is volt fémből az állkapcsa, mert valami leszakította a sajátját, és ez a hülye megtartotta a régit – az új meg olyan szörnyűséges, mint amilyen a belsője. Viszont, Phileas itt sincs… valami nagyon gyanús a fickó körül.
Allan eltévedt a vitája után a dzsungelben, bepánikolt, és hamar belefutott egy Jino Kali nevű lénybe, ami lényegében úgy felpofozta, hogy letépte az állkapcsát. Megölte az isteni lényt, és akkor jött rá, hogy akár istenség is lehetne.

Rufus segít, mint mindig. A három tagtól szerzett kis csecsebecsénk egy medált alkot, amiben van egy családi fénykép: az első ellenség ura és úrnője, valamint a fiuk, John. Rufus elárulta, hogy mindhárman eltűntek Afrikában 30 évvel ezelőtt (játékidő szerint az 1890-es években járunk), mert a pecsétet valamikor 1864-ben készíthették a medálra. John pedig Agnes Moreau testőre. A fiú túlélte a vadonban, Agnes megtalálta, hazavitte Angliába, és felnevelte. John igazából Greystoke, és az örökségének számító kúria éppen süllyedőben van, és farkasok telepedtek meg benne. John ráadásul elég sok vagyont is örökölt, így igazából dolgoznia sem kellene, és még szerencse, hogy az apja elrejtette a válás idején. Meg kellett győznünk Johnt, hogy ő a mi oldalunkra való. Agnes igazából vérfarkas, és csak el akarta venni Phileas erejét, hogy ő legyen a nagyobb, és amint átváltozott, simán bedobtuk a katlanba, hadd égjen. John visszatért az őt megillető kúriába, és hagyta, hogy a farkasok ott éljenek továbbra is.

A bónuszban Nemo kapitány lánya, Vivienne kért segítséget, mert szeretné az állatokat a helyükre vinni, akiket felfedeztünk Allan boltja alatt. Csakhogy, mielőtt a Nautilusra szállnánk, valaki megöli a jegyzőt, és olybá tűnik, tőrbe akarnak minket csalni. Allan nem hagyná, hogy az állatokat elvigyük, így inkább víz alá teszi. Mekkora egy paraszt, úúúristeeen!!! Nosza, Vivienne menti a kicsiket, a három nagyobb állat – medve, oroszlánfóka és krokodil – ránk maradt.

Szerintem

Úgy meglépett Allan, mint annak a rendje. Biztos, hogy fogunk találkozni vele, hiszen ez, amit leműveltünk itt végig, bosszúért kiállt… de majd a hatodik részben. A sok víz meg laboratórium kicsit kiakasztott, de nem lehet minden tökéletes. Meg itt aztán nyomokban volt csak vérfarkas, az is jól megrajzolva, de most akkor Phileas is, meg a karakterünk is kigyógyult a farkasátokból?

Grafika: 08/10 – látszik az a hanyatlás, de nagyon.
Teljesítmény: 07/10 – a harmadik verzióval sikerült végigjátszanom, mert ki-kidobált
Történet: 10/10 – oké, még egy ellenség eltüntetve, a rend egyre bővebb, de akkor is, valami mindig lappang a sötétben.


Alább tudsz üzenetet hagyni.