Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/09/14
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Friendly Fox Studios HOG Reviews Immortal Love

Megjelenés: 2018. szeptember 13.
Fejlesztők: 4 Friends Games
Történet:
Egy kisvárosban különös betegség üti fel a fejét, Valerie-nek azonban van egy ellenszere, amivel ő is, és párja, Travis is túlélhetik ezt a kórt. Azonban, pár nappal később, mindketten koporsóban végzik, de vámpírként születtek újjá.

Amanda szemszöge

A játék ott kezdődik, hogy a szerelmespárunk felébred a koporsójukban, a Montgomery-család kriptájában, de Valerie-t elhívja egy másik vámpír, mert a „mester” hívja őt. A mesterről én már itt tudtam, hogy bele van esve a lányba, és azt akarná, hogy ez fordítva is így legyen. Aki elvitte a lányt, az adta a szert, csak arra nem számoltak, hogy Travis is megissza a lötyit. Kiérve sajnos a tagot a vadászok elintézték, és elrabolták Valerie-t. Sose egyszerűbb dolgot, tényleg.
Egy Oberon nevű kissárkányt kapunk segítőnek, ami vámpírkönnyekből árul el egy-két dolgot a tulajdonosukról, és a legjellegzetesebb erőiket is a gazdájának adja (igen, kérek egy ilyen kis cukiságot).
Az első Germain volt, a vámpír szolgája. Sokáig minden munkát elvállalt, hogy jobb élete legyen, amíg a mestere nem fedezte fel a tehetségét. Hihetetlen ereje volt, és utolsó munkáját nem tudta véghez vinni: nem vitte el Valerie-t a mesterének.
A vámpírvadászok foglyul ejtették Travist (mert miért is ne), és ott találtam néhány jegyzetet veszélyes és veszélytelen vámpírokról. A második könny tulajdonosa Betty volt, akit akarata ellenére adtak egy grófhoz, de elszökött. Találkozott a vámpírral, aki átváltoztatta, és azóta denevérként imádott élni, mert úgy érezte az igazi szabadságot. Sajnos, sokáig nem élvezhette ezt az örömet.
A vámpírvadászok elég sok vámpírral végeztek, ám egynek sikerült megszöknie tőlük. Elég hamar nem volt szükség a vadászok munkájára, mert a vámpírok elhagyták a falut, amit addig védelmeztek. De a vámpírok emlékeztek társaik megölésére, és bosszút forraltak ellenük. Sőt, arról is tudtak, hogy Valerie elrablója egy házassággal akart minden idők leghatalmasabb vámpírja lenni, és ezt ők is meg akarták akadályozni.
A harmadik könnycsepp egy nőé, aki a vadászok között élt, Ivanna. A Rendért és a lányukért harcoltak, sikert sikerre halmoztak, és ez valakiben féltékenységet is szült, ami a nő halálához vezetett. Mikor felfedezték, hogy vámpírrá tették, elzárták, bár majdnem elpusztította az egész Rendet.
Travis átment egy teszten, miszerint nem gonosz, nem akar vámpír lenni, ezért a Rend szabadon engedte – ám megjelentek a vámpírok, mert véletlenül egyet szabadon engedtünk, és értesítette a többieket (bocs már). Ivanna lánya, Petra éppen átalakulóban volt, mikor meg kellett akadályozni ezt.
Van egy prófécia, miszerint a mestert csak egy vámpírból lett vadász tudja legyőzni, de az emberei között senki se akarta a mestert elárulni – még jóhogy! Valerie-t is az utolsó pillanatban találtuk meg, kiszabadítva börtönéből ezúttal a mester, vagyis Alex rabolta el, akinek még mindig nem jöttek rá a rejtekhelyének hollétére. Időközben feljött a Nap, Travisnek rejtekhelyet kellett találnia. Így kerültünk Margarethez, aki Alexander fogadott édesanyja, és nagyon nem örül Travisnek, miután megtudta az igazságot – mi is azt róla, hogy 1485 környékén válhatott vámpírrá. Egyébként a nő elég régóta volt a Rend tagja, és egy nagy járvány után fejlesztette ki ezt a szert, amivel az ártatlanok életét megmenthetik, de annyi különbséggel, hogy mindenki vámpír lesz. Ez nem tetszett a Rendnek, és kirakták belőle. Ezért lett ő a vámpírok vezetője. De akkor hogy fogadta be Alexet, és hogy lett ő a vezér?
Erre ad választ Alex könnye. A srác elég régóta szerelmes volt Valerie-be, de a lány Travist választotta helyette, gondolván azért, mert Travis apja vagyonos ember volt. Alex az erejének köszönhetően meggyőzte Milost, a Rend vezetőjét, hogy vegye maguk közé, hátha azzal lenyűgözi a lányt. Viszont elég hamar rájött, hogy a vámpírok erősebbek (you don’t say?), így elég hamar oldalt váltott, így egyetlen cél lebegett a szeme előtt: megszerezni Valerie-t. Milyen kis romantikus, nem?
Alex egy város várába költözött, ott akarja tartani az esküvőt. Az egész közösséget bevonta tervének megvalósításába, így lakatlan területre tévedtünk. A kiszabadított vámpír megöli Milost (elvileg ő is meghalt), így aztán a Rendnek új vezetője akadt.
Stefan, akit kiszabadítottam véletlenül, elég hamar hajléktalan lett, mikor a szerencse elkerülte. Alex keresett valakit, aki elvégzi a piszkos munkát, így halhatatlanságot ajánlott neki, ha szolgálatba áll. Persze, hogy elvállalta. Annyira lelkesen végezte a munkáját, hogy sorra teljesített minden parancsot.
A kastélyba jutva először Valerie meg akart ölni, mert Alex megbűvölte, majd ideje volt konfrontálódni a mesterrel, de elsőre nem sikerült párbajozni. Egy újabb könnycseppet kaptunk, Valerie-ét. A lány tisztában volt vele, Alex milyen érzelmeket táplál felé, de látott benne valami sötétséget, ami megrémítette őt. Később találkozott Travisszel, és hamar elfeledkezett a srácról. Annyira, hogy azt sem fedezte fel, hogy az egész világot képes lenne feláldozni, csakhogy a felesége lehessen (– it’s so romantic, ahw!)
Sajnos Travis legyőzte Alexet és Margaretet, így vámpírok íratlan szabálya szerint ő lett a mester, így az embereknek nem kell félniük többé.

A bónuszban eltelt némi idő, Travisék esküvőre készülnek. Valerie kap egy nyakláncot, ami azonban meg van bűvölve – visszanyeri az emberségét, de ugyanakkor, rohamosan fogy az életereje. Margaret mégsem halott, szemtől szemben akar találkozni a férfival. Egy kisebb kihalt faluba kellett mennünk, ahol egyedül a helyi orvos élte túl a járványt, amit tulajdonképpen ő maga fejlesztett ki. Megpróbált ellenszert találni a vámpírizmusra, de sorra haltak meg az emberek. Csakhogy Margaret csapdába csalta Travist: visszaváltoztatta őt is emberré, és fogságba esett. Még a jó kis sárkányos karkötőjét is elvesztette. Egy alaksori teremben Travis készített magának ellenszert, így már nem haldoklott, de rendes, átlagos ember maradt. A doktor ugyan vámpír akart lenni, csak azt felejtette el, hogy nem lesz könnyű az élet Margaret mellett. Még időben érkezett Petra, a Rend vezetője, hogy együtt végleg kivégezzük Margeretet, aki végleg meghalt.
Röviddel ezek után Travis és Valerie az első gyermeküket várják, Petra vámpír lett, uralja a karkötőt, és kijelentette, nincs többé vámpírvadászat.

Szerintem

Szerrel senki nem lesz vámpír. Vagy annak születsz, vagy megharapnak, de olyan, hogy kevernek egy löttyöt, megiszod, és pár nap múlva vérszívó vagy, lehetetlen. Eddig nem haragudtam Négybarátra, most már igen. De csak ennél az egynél, mert kicsit érzékenyen érintett a téma. Pluszban, Travis nem volt az a fickó, akiért ennyi mindent el kellett dobni, kimondottan Alexnek szurkoltam. Azt a hatalomvágyat simán lehetett volna kordában tartani, de vééégülis miiindegy.

Grafika: 08/10 – se Travis, se Valerie nem volt szépen ábrázolva, Alex viszont határozottan helyet kaphatna a világomban, annyira tökéletes volt
Teljesítmény: 10/10 – miért is panaszkodnék én itt, mikor ez legalább mindenben megfelelt?
Történet: 07/10 – de most miért kellett egy ilyen romantikus, de tökéletesen elszánt vámpírt kiiktatni, csak mert valakivel meg akarta osztani a halhatatlanságot?


Alább tudsz üzenetet hagyni.