Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/09/21
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Bonfire Stories HOG Reviews Mariaglorum

Megjelenés: 2018. szeptember 20.
Fejlesztők: Mariaglorum
Történet:
Tom Gilbert apja évekkel ezelőtt eltűnt az erdőben, ahol néha rejtélyes vörös köd jelenik meg, és aki ott eltűnik, másnap holtan kerül elő. Sors iróniája, hogy Tomra is ez a sors vár, mint az apjára, így rajta áll, kideríti-e, ki áll az eltűnések hátterében.

Amanda szemszöge

Most is úgy kezdünk, mint az előző részben: az egyik táborozó felhozza a történetet rejtélyes eltűnésekről, gyilkosságról, különféle szektákról stb. Egy túlélőtől tudja a történetet, és most már, mi is.
Kezdéskor egy laza táborba kerülünk az éjszaka közepén – klasszik elem. Aztán megjelenik a köd, amiben állatfejes alakok játszanak olyat, hogy most ők viszik a vadászpuskát, és emberekre vadásznak. Nem is lenne ez rossz ötlet, ha csak szimplán ártatlan móresre tanításról lenne szó, de bizony, itt komolyan emberek halnak meg. Az egyik lány most kénytelen túlélni ezt az éjszakát, nekünk pedig segíteni kell a túlélésben.
A vadászok a Szívtelen parancsára „játszanak”, akiről igazából fogalmam sem volt a játék feléig, hogy kicsoda valójában, és miért játszik ilyen hülye játékot. Végül sikerült a lányt elkapniuk a játékszabályok szerint alkonyat előtt, sőt, van egy tégla is köztük, mert az álarcos fickó megmentette Tomot a vízbefulladástól.

Bejutva az épületbe volt egy Dr. Jane Reed nevű nő, aki testvére halála után felhagyott a sebészettel, és a spirituális világba menekült helyette. Azonban Istent játszani mások életét ezzel véve, még mindig nem helyes. Egy szerkezettel kiszívják az emberek életenergiáját, amit később másnak adhatnak. A doktornő beleszeretett valakibe, akibe ez a hatalom annyira a fejébe szállt, hogy képes volt megölni szerelmét, mikor a nő be akarta fejezni a kísérleteket. A kísérlet egy olyan gáz állapotú szerről szólt, ami törli az áldozatok emlékeit, mintha csak álmodták volna az életük korábbi eseményeit. De a Szívtelen nem random válogatott az emberek között: kimondottan gyilkosok életét vette el, ezzel hosszabbítva mind a saját, mind ártatlanok életét, köztük több gyerekét is. Az a lány is, aki az elején tök ártatlan volt, már több gyilkosságot, balesetnek álcázott halálesetet élt túl, mint ártatlan szemtanú… ahha… ugyanakkor Tom apja sem volt szent. A doktor erős gyógyszereket adott a diákjainak, amik igazából csak függőséget okoztak, ezzel az áldozatok kirabolták a családjaikat, a több pénzből pedig lassan növelte az adagokat is. Sokáig megúszta büntetlenül.
A doktornőt nem Szívtelen ölte meg, hanem Margaret, a lány, akinek több vér tapad a kezéhez, mint másnak. Meg akarta ölni Szívtelent, de nekünk kellett rábeszélni, hogy ne veszítse el az agyát, legyen normális. Mondjuk többször meghaltam válaszadás közben, mert rossz választ adtam, de mindegy. Sikerült megállítani ezt a némbert, de Szívtelen életben maradt, és Tomnak sikerült végül belélegeznie a gázt. És itt fejeződik be a tűznél ez a történet is.

A bónuszban a táborozók menekülnek, mert látszólag a Vadászok üldözik őket, és az egyiküknek sikerül egy verembe zuhannia. Ott kiderült, hogy Szívtelen már elég régóta kísérletezik ezzel a köddel, és már bajba is került, amiért embereken kísérletezett. A köd először mellékhatásokkal járt, meg is haltak sokan, de sikerült a végén a tökéletes egyveleget megtalálnia. Közben a lánynak sikerült kiszabadulnia a bunkerből, visszatalált a társaihoz, akik nem hitték el, hogy a Vadászokról szóló tábortűzi rémmese valóságos. És ezt a Vadászok is aláírták. Nem tették el őket láb alól.

Szerintem

Annyira klassz ijesztő horrorfilm lehetne ebből! Valamiért úgy érzem, hogy ennek ott a helye. Ha könyv is lenne belőle, még jobb lenne – bár a történet nem egyedi, sajnos az ilyen túlélős dolgokból elég sok lett mostanában. Viszont megéri játszani vele, mert a történet jó, simán bele lehet élni magunkat a sztoriba.

Grafika: 10/10 – jó az úgy, ahogy van
Teljesítmény: 08/10 – ablakos mód nélkül játszottam, így kicsit roncsolta az összhatást a monitoromon
Történet: 09/10 – bár nem új, mégis a csapat kihozta belőle a maximumot, ezért kapnak csak egyetlen pontlevonást.


Alább tudsz üzenetet hagyni.