Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal Chat
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/08/17
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Artifex Mundi HOG Reviews Kingmaker

Megjelenés: 2018. augusztus 17.
Fejlesztők: MumboJumbo
Történet:
1039 őszén az Ulmer-testvérek hazafelé kísérik Griffinvale akkori királyát, de egy baleset miatt a királyt megölik, és valaki a testvérekre tereli a gyanút, így nekünk kell bizonyítani az igazunkat.

Amanda szemszöge

Bár a történet nem új, mégis ki lehet hozni belőle a maximumot, mert még előzményt is kapunk. A király fia elvett egy egyszerű lányt, aki nem hercegnő volt. Később a király hadba küldte a fiát, és mialatt elvolt, a menyét száműzette a királyságból. Csakhogy a herceg elesett a háborúban, később a menye szülés közben életét vesztette, a gyermeket pedig rábízták valakire. Ez volt 1009-ben.
Azóta eltelt 30 év, és kiderült, hogy az a baba, akinek idő előtt el kellett vesztenie a szüleit, az Ulmer-testvérek közül az egyik, Randall. Őt fogadta örökbe karakterünk apja, mikor a karakterünk szinte percre pontosan ugyanakkor megszületett.

Sajnos a fiúk apját megölik, és kis híján a karakterünk is kötélen lóg, mikor megjelenik William Bennett, aki igazából megmentette Randall életét azzal, hogy elvitte a királyi családtól. William szerette volna felnevelni Randallt, és mikor eljön az idő, tudtára adni, hogy ő a jogos trónörökös, de nála nem lett volna biztonságban. Most azonban, hiába van bizonyíték arra, hogy Randallé a trón, gyilkosság vádjával börtönbe került. Egy gonosz és kapzsi testvérpár rendezte el, hogy övék legyen a trón, és a lánytestvér kerülhessen a trónra. Csakhogy ez nem mehetett így.

A legenda szerint volt egy korona, ami meg tudja mutatni, kiben folyik valójában királyi vér, ki méltó a trónra, így ezt kellett megkeresni. Szerencsére, sokat nem kellett keresni, Edwin király sírjában van az a korona, ami véletlenül a szobra alatti katakombákban található, és az meg pont a városban van. Az álkirálynőt a korona fává változtatta, Randall pedig hivatalosan király lett. Első dolga az volt, hogy megparancsolta a város újjáépítését a tűzvész miatt, a fogadót testvérére pedig ráragadt a Királyteremtő becenév.

A bónuszban az álkirálynő testvére meglépett a börtönből, és az volt a feladatunk, hogy elkapjuk, és visszabörtönözzük. Az egyik fegyőr volt a tettestársa, így őt is hivatalosan rács mögé juttattuk.

Szerintem

Őszintén megmondom, nem érzem úgy, hogy ennek a játéknak elkészülne valaha a folytatása, olyan befejezettnek érzem. Randall egész helyes volt mondjuk, szívesen kerítenék neki királynét… khm, nem magamra gondoltam. Sok pajzsot nem találtam meg, a harcos részeknél agyrémet kaptam a sokadik próbálkozás után, így sajnos csak egydélutános játéknak mondható, de ha valaki ki akarja maxolni, mindenképpen nézze át a mérföldköveket.

Grafika: 10/10 – szeretném én az ilyeneket
Teljesítmény: 09/10 – zavart az ablakos mód nélküliség, de az nagyon
Történet: 09/10 – valahogy befejezettnek érzem, nem úgy látom, hogy folytatásos


Alább tudsz üzenetet hagyni.