Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/08/31
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Beyond HOG Reviews Mad Head Games

Megjelenés: 2018. augusztus 25.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Amelia ikertestvére, Reggie egyik nap hirtelen eltűnik mellőle, miközben a faházban játszottak. Most, évekkel később Amelia úgy érzi, elég jelet gyűjtött, hogy megkereshesse bátyját.

Amanda szemszöge

Azt hiszem, Őrülték megkaphatják az első olyan díjukat, amiket a csúnya karakterábrázolásért osztok ki nekik. A kiscsávó gyönyörű kék szeme enyhíti valahogy a szigorú képet.

Már a játék eleje sem egyszerű. Az ijesztő kislány után megjelent a következő ijesztő gyerek, aki el akart zavarni minket. Közben meg megtaláltuk a medál másik felét, ami igazából egy kommunikátor is. Később kiderült, hogy létezik több párhuzamos világ is, ezek közül az egyik egy elég romboló életforma, ami le akarja igázni a Földet. Reggie és Amelia egy veleszületett képességgel születtek, miszerint ők védelmezik a bolygót, így övék a felelősség, hogy meg is tegyék, mert a támadás lassan kezdődik… (honnan ismerős ez?)

Közben valami nagyon csúnya/ijesztő űrlény is próbálja Amelia elméjét befolyásolni, hogy álljon át a sötét oldalra, de persze, ezt nem tesszük meg.

Amint a medál eggyé válik, Föld-körüli pályára kerülünk egy űrhajóba, ahol már Reggie-t is sikerül megtalálni. Felébresztve a galaktikus tanácshoz küld, akik adnak egy kristályt, mivel meg lehet állítani az űrlény-királynőt, meg a ránk küldött csapatát. Gagyi megfogalmazás lett, de ez volt a lényeg.
A Földre visszatérve belebotlunk egy űrkutatóba, akire később lehet számítani, a vendéglős pedig valami speciális erőket hívott (FBI vagy valami ilyesmi szint), a karakterünket pedig elviszik, hogy kikérdezzék, milyen támadásra készülünk a Föld ellen. Még szerencse, hogy történik kint egy kis balhé, különben sose kerültünk volna ki. Tudtak a fenyegetésről amúgy is, de nem hittek benne… amíg meg nem jött a valódi támadás.
Az inváziót csakis az anyahajón tudtuk megakadályozni, pedig még erősítést is küldött a tanács, jól keresztül-kasul a galaxison, de legalább a szándék megvolt.

A bónuszban több ezer évet ugrunk vissza, ahol is elzártak valamit, amit az emberiségnek sose lenne szabad használnia. A jelenben azonban Reggie összeszedett valami fertőzést az invázió alatt, küldtek egy segítőrobotot, ami elárulta, Reggie-t hol lehet meggyógyítani. Persze, hogy az emberek azonnal valami szenzációs feltárásnak hitték az egészet, ezért jól le volt zárva…
A királynő legyőzésével a támadás megszűnt, az ellenség megadta magát. Reggie lett a Földi helytartó, míg Amelia az ügynökséghez igazolt, ami foglyul ejtette.

Szerintem

Annyira nem voltam elájulva tőle, mint az első résztől. Az legalább tetszett. A sztori nem új, a grafika legalább a környezetben remek volt, a karakterekre ez azonban nem mondható el. Az űrlény-királynőnek meg minek adtak férfias hangot? Vagy ez igazából tökmindegy, és ne akadjak ki rajta?

Grafika: 08/10 – karakterábrázolás miatt levonok 2 pontot
Teljesítmény: 08/10 – nem szeretem az ilyen kicsi képernyőket
Történet: 08/10 – sablonsztori, de egynek elment.


Alább tudsz üzenetet hagyni.