Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/07/20
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2018. július 18.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Anna Gray levelet kap Alexander Gray-től, hogy nagynénjét, Jackie Gray-t megölték. Mivel Anna alapból a család kedvenc nyomozója, nem hagyhatja, hogy a családját ok nélkül eltegyék láb alól.

Amanda szemszöge

Amennyire hiányoltam Richardot, annyira felhúztam a szemöldököm. Már megint más a hangja… mire egyet megszoknék, nem, le kell cserélni. Na mindegy.

A sztori szerint 17 évvel ezelőtt történt egy sorozatgyilkosság, mikor is 17 napon keresztül 17 lány halt meg. Miért ilyen fontos a szám, ne kérdezzétek, én se jöttem rá. Alexander és akkori munkapartnere, Chris Lewis próbálták a gyilkos elkapni, de sikertelen volt minden erőfeszítésük. Még jó, hogy Anna képes utazni a múltba, meg tudja akadályozni, hogy megint megtörténjen a baj – Jackie-t egyszer már úgyis megmentettük.

Az első időutazásunk visszavisz 17 évvel korábbanra, amikor az utolsó lány halt meg. Ekkor még Gray és Lewis partnerek voltak. Deborah kicsit aggódott, hogy Lewis folyton utána koslatott, és úgy hitte, Lewis a korábbi ügyei miatt nyomozott utána, nem a sorozatgyilkosságok miatt. Ez még egy nyom volt, hogy talán Lewisnak hátsó szándékai voltak a nyomozás során.
Chris házába megyünk, ahol megtudjuk, hogy gyerekkora óta rendőr akart lenni, és mikor állományba vették, az egész életét rászánta. Még akkor is, ha voltak saját indítékai. A kollégáinak nem tetszett, azért lépett ki. A miértje röviden az, hogy az egyik nyomot szó nélkül lenyúlta. Egyedül akarta elkapni a sorozatgyilkost, ámde elkövette azt a hibát, hogy ujjlenyomatot hagyott a véres blúzon. Emiatt kellett feladnia az álmát, hiszen nem akart ártatlanul börtönbe kerülnie emiatt.
Alexander is gyanakodott a partnerére, mivel a fickó eléggé megszállottjává lett a bűnüldözésnek. Váratlanul lezárta az ügyet, és eltűnt, senki se tudta, hova ment.

Váratlanul megjelent egy fekete árny, ami közölte, hogy kár volt ebbe belekezdenem, minden nyom Chrisre mutatott. Tanulság: sose az a gyilkos, aki elsőre annak látszik. Viszont ez a fekete árnyalak már egyből a főgyanúsított lett nálam.

Alexandernek megmutatva a bizonyítékokat, aki osztja a véleményünket Annával, Chris nem a gyilkos. Viszont Jackie-ről nem tud, így nekünk kellett közölni vele a rossz hírt. Még egy rossz hír, hogy Chris azóta súlyos beteg, és valószínű nem fog emlékezni a bűnügyre.
Chris valóban beteg, és számtalanszor megpróbálta Alexandert a saját oldalára állítani, azonban ez nem sikerült, még akkor sem, mikor nyomokat hagyott a valódi gyilkosra utalva. Nem hitt neki egyáltalán. Szerinte nem voltak elegek, sőt, addig merészkedett, hogy Christ kezdte el hibáztatni, hogy csak fedni akarja magát ezzel. Az egyik gyanúsítottja volt. Ez a tény teljesen tönkretette a barátságukat, mert onnantól kezdve nem bíztak egymásban.

Chris Lewis ezek után minden kollégájával megszakította a kapcsolatot, és saját maga kezdett nyomozni az elkövető után. Hamar megtalálta a nyomát, de még egyedül se tudta elkapni. Ráadásul a gyilkos még úgy is intézte, hogy minden jel Chrisre mutasson. Chris rájött, hol rejtőzik a gyilkos, aki a lányokat feláldozta a lelkükért cserébe.

A sorozatgyilkosról azt kell tudni, hogy mindegyik áldozata nő volt, arany ékszert viseltek, és a hajúk hirtelen változott szürkévé. 17 napig hagyta szét az utcán a lányokat. Most, hogy eltelt 17 év, újra kezdődnek a gyilkosságok. Jackie már a gyilkos 12. áldozata volt. A neve Martin Velcoro, és semmit se mondott a neve a rendőrségnek. Alexander ekkor sejtette meg, hogy Chris magánnyomozásba kezdett utána. Egy érmét talált, amit a 19. században találtak meg egy aranylázkori feltáráson. Mindegyiket egyébként múzeumban állították ki, de azt az egyet mégis a gyilkosnál találta. A szakértő is megerősítette, hogy az érme valódi.
Valahogy a gyilkos köthető a feltáráshoz. De hogy élhette túl? A válasz egyszerű: talált egy relikviát, ami halhatatlanságot ígért neki. Ennek azonban az az ára, hogy 17 évente fiatal lányokat kell megölnie.

A gyilkos – vagyis Velcoro nemes egyszerűséggel megölte Alexandert, és kitörlődött a családfáról is. Vissza kellett mennünk a legelső gyilkosság idejére, egy Mardi Gras-ra, és megakadályozni, hogy Velcoro megölje a lányt. Velcoro történetem tanár volt, és kapóra jött neki, hogy az egyik tanítványa a fesztivál miatt kellékekért ment hozzá. Még szerencse, hogy Velcoro a relikvia közelébe tette a bájitalt, amivel meg lehetett semmisíteni a tárgyat, meg akkor már a gyilkost is.

A bónuszban Alexander hazafelé tart, hogy együtt lehessen ikrekkel terhes feleségével, Natalya-val, ámde a házuk – beköltözöttek Lewis régi házába amúgy – fel van dúlva. Egy helyi jósnő árulta el végül, mi történhetett: Natalya tudni akarta a gyerekeik jövőjét. Mind a kettő megszületik, azonban Jackie ikertestvére, Jared birtokolnia fogja a legerősebb fekete mágiát, amiért sokan ölni tudnának. A jósnő férje azonban megtudta a hírt a fiúról, és mivel amúgy is imádta a sötét erőket, kiötlötte a nagy tervet. Az igazság annyira megrémisztette a nőt, hogy nem közölte inkább Natalya-val.
Elég hamar megtaláltuk a rejtekhelyet, ahol a kismama fogva volt tartva, és amint felszabadítottam, a jósnő immáron volt férje meg is halt. Röviddel utána azonban csak Jackie-t tartja Natalya a kezében, és Alexander szerint Jared meghalt… közben meg a következő képen látni, hogy a kisfiút valakik ajtaja elé tették. Burkolt 16. rész, ugye?

Szerintem

Amennyire vágytam Richard beszólásaira, most annyira keveset kaptam belőle. Pedig igazán nagyszerű feketehumora van az öregnek, csak na…
A történet még mindig le tud foglalni annyira, hogy szükségét érezzem a folytatásoknak. Kíváncsi vagyok már most, ki választotta szét az ikreket, és hogy Jared Greyt valaha látni fogjuk-e. Meghogy egyáltalán a családja tudja, hogy valójában él!

Grafika: 08/10 – mondom, hogy új a grafikus, néhány elem számomra furcsa volt.
Teljesítmény: 10/10 – minden van, amit szeretek, na.
Történet: 10/10 – mikor felcsigáznak az ilyen elvarratlan szálakkal alig bírok magammal, hogy játsszam az új részt.


Alább tudsz üzenetet hagyni.