Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/06/29
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Deep Shadows HOG Reviews Tales of Terror

Megjelenés: 2018. június 28.
Fejlesztők: Deep Shadows
Történet:
Oknyomozó riporterként egy Isten háta mögötti szigetre megyünk, ami elvileg el van átkozva. Útközben hajótörést szenved a riporter, majd egy különös helyen ébred.

Amanda szemszöge

Kicsit kiakadtam. A hősnőnk Ann Sparrow, éppen felébred a nagy hajótörés után, majd egy magát Mr. Fogg-nak nevező alak azt mondta neki, hogyha követi a szabályait, biztonságban lesz a kastélyában. Ez már gyanús volt nekem. Nemhogy még az, hogy valami zöld löttyöt fecskendezett az infúzióba…

Elég izgalmasan indult a helyzet: Mr. Fogg megölte szegény öreget, aki odavitte Annt, és még utánunk is akart jönni, merthogy a köd veszélyesebb, mint ő. Én ezt kötve hiszem. A szer tuti valami hallucinogént tartalmazott. Később persze kiderült, hogy az öreg halász nem halt meg, de a békesség kedvéért alárendelteti magát Fogg-nak. Ann (meg én) nem akartuk magunkat egy vadidegennek alárendelni magunkat, úgyhogy elkezdtünk kiutat keresni.
Közben tele volt a kastély csapdákkal, ellenségekkel, miegymással. Az is kiderült, hogy még az ősidőkben átkot szórtak az ősök a szigetre. Sötét, ijesztő lények jöttek/jönnek elő a legsűrűbb ködből, hogy elpusztítsanak mindent, ami jó – eddig tetszik. Az akkoriban élő emberek tűzzel és csapdákkal távol tudták ezekek a lényeket tartani maguktól, de ugye, az ördög sosem alszik. Bár ezek megállították a lényeket, elég nyomós félelmet hagytak az ott élőkben.
Ahha, tehát lehet, hogy Mr. Fogg rendes. De lehet, hogy valami hülye kísérletezés eredményeként szív ő is rendesen.

Ann ugyan kijutott a kastélyból, de a köd… nos, picit ijesztő a dolog, mert belebotlottunk egy fickóba, aki a köd miatt zombivá lett. Megvolt a hörgés is. Menekülés közben azonban leesett egy szakadékba, majd a közeli faluban kötött ki, ahol senki sem olyan kedves, mint látszódott. A vén banya szerint Ann a prófécia megtestesítője, és fel akarják használni.
Na de mire? Meg mi ez a köd? Hogy lett zombi az előbb még normális alakból?

Ann a faluból a világítótoronyba menekült, ahol korábban egy etnográfus csapat megmaradt tagjai állomásoztak. A naplójából kiderült, hogy ide ketten jutottak, majd egyik nap a társa sosem tért vissza, és őmaga is észlelte magán a szörnyszerű jeleket, és inkább felakasztotta magát. Nice. Ami a legrosszabb, hogy a falubeliek Annt tartják a megváltónak, de akkor is úgy érzem, hogy itt nem egy átok van, hanem valaki erősen újat akar húzni a szigeten tartózkodókból. A rejtélyes köd is „harangszóra” ébred, és akkor lesz mindenkiből szörny/zombi. Atyaég, mit szívtak a készítők? Fényévekkel jobb a játékmenet, mint anno az első résznél!

Visszatérve a toronyba (vagy a kastélyba, nem volt egyértelmű), Mr. Fogg ráfogta a puskát Ann-re, mert természetellenesen megnőttek a karmai. Valami tényleg volt a levegőben. Egy trükkel megkongattuk a harangot, mire a környékbeli szörnyek/zombik miatt Fogg elrohant, de a harangot nem bírta el a tartószerkezet, és beszakította a padlót. Lent egy titkos szobára bukkantunk, ahol Fogg szobalánya enyhén szörnyszerű állapotban vicsorgott a rácsok mögül.
Most már tényleg, mi folyik itt?
Elly, a szobalány valami lila sprayt használva elmulasztotta a hallucinációt, majd közölte, hogy a ködöt évek óta tanulmányozták, mert valóban téveszméket szül, viszont, ha megszöknek az „alanyok” nincs kin tovább kísérletezni. Már éppen áttörést ért volna el, mikor Ann felbukkant.

Kijutva az ideiglenes börtönükből el kellett jutnunk a kanyonba, mivel Fogg testvére odament, ámde sosem tért vissza, és nála volt egy második üveg ellenszer is. Ann megtalálta azt, majd hozzávágta a dühöngő tömeghez, és a végén mindenki felszabadult. Bár Elly kissé dühösnek hangzott, mikor közölte, hogy a ködöt senki sem élheti túl, mégis ő zavart mindenkit az egyetlen működő hajóra, mert a ködgép leállítása miatt akkora robbanás történt a szigeten, hogy a víz alá került.

A bónuszban Samantha Sparrow kap egy levelet, miszerint a szigeten van egy eltemetett kincs, és csak érte kell menni – viszont, a sziget el van átkozva, és óvatosan menjen. És itt még Mr. Fogg is fiatalabb volt, mint a főjáték idején. A szigetre kellett jutniuk, de egy rejtélyes csuklyás alatt mindenáron távol akarta tartani a hármast a szigettől, de nem „hallgattunk rá”, és hogy ez a „kincs” nem olyan kincs, mint amilyenben reménykednek. A kincs valóban nem egy kincs volt, egy kulcsszerű tányért tettem egy totemoszlopba, majd a csuklyás közölte, hogy itt csak a gonoszt szabadítottuk fel, úgyhogy hurrá.

Szerintem

Azért fényévekkel jobb ez a rész, mint az első kettő. Van benne izgalom, van benne történés, és nincsenek agyonrakva a minik, hogy agyvérzést kapjak tőlük. Bár a sztori helyenként hiányos volt, mégis élveztem. Nem tudom, miféle gáz lehetett ez, ami ennyire hallucinogén anyagokat termelt, de kicsit hasonlót éreztem, mikor annak idején a Twisted Lands 3. részével játszottam, csak egy kicsit másabb volt a történet.

Grafika: 10/10 – volt azért itt minden
Teljesítmény: 09/10 – kicsit lassúnak éreztem, pedig elbírja a gépem
Történet: 10/10 – nem új, de valahogy mégis, pont ez a jó benne.


Alább tudsz üzenetet hagyni.