Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/06/01
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Paranormal Files

Megjelenés: 2018. május 30.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Rick (nem Grimes) Rogers felvesz az út szélén egy Emily nevű nőt, aki a vőlegénye otthonába, a Bennet-kúria felé tart. Csakhogy, a lány pár perc múlva köddé válik mellőle, a szélvédőre pedig vérrel két szó rajzolódik ki: 3 nap.

Amanda szemszöge

Mielőtt még nyomozni kezdenénk, hogy most Emily szellem, démon, vagy micsoda, kicsit kapunk háttérsztorit Rickről. Az élete csodálatos volt, volt munkája, barátnője, akit feleségül akart kérni, egyszóval minden jól ment. Ámde egyik nap a főnöke váratlanul indok nélkül kirúgta, és mivel hamar hazaért, az állítólagos legjobb barátját a barátnőjével találta egy ágyban. Minden álma szertefoszlott, ezért hazaköltözött a szüleihez, ámde a sérelmek továbbra is vele maradtak, és nem talált kiutat helyzetéből. A pszichológusa ajánlotta a naplózási módszert, bár Ricknek ez nem segített, saját bevallása szerint.

A kúria előtti autótemetőben megtaláltuk Norman (nem Reedus) Morris kocsiját, aki szintén felkapta Emilyt az út széléről, neki is beígérték, hogy három nap múlva meghal, így valószínűleg itt van a közelben. A kúria úrnője, Rose Bennet látszólag szívélyesen fogad, bár elég ijesztő volt a hölgy. Sőt, Emilyről sincs túl jó véleménnyel. Kijelentette, hogy Emily megölte a fiát, és ezért is meglakolt, hogy nem tud a lelke nyugodni. Oké, kezd gyanús lenni a helyzet, plusz, hello paranormális jelenségek!
Nekem nagyon úgy tűnt, hogy Rose nem örült a fia, Nicholas Bennet váratlan jegyességének, ugyanis a tanulmányai után úgy tervezte, hogy hazaviszi menyasszonyát, Emily Myert, hogy bemutassa. A könyvtárban aztán egy varjú szállt a párkányra, és megkopogtatta az üveget. Ez még a legősibb babonákban is azt jelenti, hogy a halál közel jár, és valóban, Norman meghalt.

A fényképalbum alapján rájöttem, hogy Emily elment az esküvőjük előtt, ebbe Nicholas belebetegedett, Rose pedig mindent megtett volna, hogy a fia meggyógyuljon. De nekem akkor is az volt az érzésem, hogy Rose belekontárkodott, mert mondjuk Emily nem illett Nicholashoz.
Rose naplójából kiderült, hogy Emilyt valóban nem tartotta Nicholashoz méltónak, hiszen árva volt, nuku pénzzel, és mikor megérkezett a házhoz, elkezdtek az ezüstök eltünedezni. Még meg is esküdött, hogy a kertésszel összeszűrte a levet. Meg mert volna esküdni rá, amint kifosztotta őket, elhagyja őket.
A kertbe érve egy látomásban kiderült, hogy Rose kapott egy levelet, miszerint Nicholas elhunyt, minden próbálkozás ellenére. A kertész balesetnek álcázta Emily halálát, így igazából Rose és a kertész a hunyó. A kertész még be is lökte Ricket a kútba, és voilá, eltűnt egy nap. A kút alján nem Samara, hanem egy hölgy csontváza fogadott, akiről eleinte nem tudni semmit. Emily szegény nem is tudta, hogy a vőlegénye meghalt. Meg kellett találni a baleset helyszínét, ahol megtaláltuk szegény lány holttestét. Akkor Emily elmesélte, mire emlékszik azokról a percekről, és látni akarja Nicholast. Egy tavi kilátóban randizgattak, és az volt a dolgom, hogy mindkettejük gyűrűjét egy helyre vigyem, hogy legalább a túlvilágon együtt lehessenek. Valamiért azonban mégis volt egy kérdőjel a sztoriban: Rose miért akarta ennyire, hogy Nicholas és Emily ne házasodjanak össze?

Rick a kórházba veszi az irányt, ahol Nicholas meghalt. Ott egy helybéli elmeséli az elmegyógyintézet történetét: megnyílt valamikor, de sokáig senki se akart befektetni. A páciensek pénzén épült fel. Aztán egy ambiciózus orvos, Mr. Reed Simmons átvette az irányítást. Szárnyra kapott egy pletyka, miszerint az, aki meg tudta fizetni Dr. Simmons kezeléseit, sose jutott ki az épületből élve, így úgymond könnyű volt bárkitől megszabadulni.
Az intézmény óraműszerűen működött, amíg végre a rendőrség közbelépett. Nyomozni kezdtek, letartóztattak embereket stb. Az igazgatót ez annyira megviselte, hogy a végén felakasztotta magát, és a kórház kihalt. Tehát, Dr. Simmons bűnöző volt, aki pénzért akaratuk ellenére tartotta fogva a „betegeit”. Bejutva az épületbe sajnos fogy az idő, megjelent a varjú, így igyekezni akartam.

Az orvosa jegyzetei között kiderült, hogy Nicholas anyja valami szert adott be a fiának, aminek nyugtatnia kellett volna a srácot, ehelyett teljesen tönkretette a pszichés- és fizikai egészséget, így sok időt nem adott neki. Ergo, Rose Bennet a tulajdon fia gyilkosa! Mégha közben segíteni is akart…
Nicholas szobájában találkoztam a szellemével, megtaláltam az ő gyűrűjét, így Rick a srác sírjára tette a gyűrűt. A páros egyesült, és mielőtt továbbléptek volna, Emily közölte Rickkel, hogy megtalálta a hivatását: békét teremteni az élők és a holtak között.

A bónuszban Rick megnyitja a saját ügynökségét, és kap is egy telefont egy Devon nevű úrtól, aki egy aukción vett egy plüssmacit a lányának, de amióta hazavitte a plüsst, megindultak a paranormális jelenségek, és a lányát is megszállta egy gonosz entitás, és a plüsst okolta mindenért. Devont megmentettük, és elárulta, hogy a Bennet-kúriában tartottak nagy kiárusítást, és ott találták a medvét.
Mint kiderült, hogy a medvét egy Lizzy nevű kislány szelleme szállta meg, aki csak az édesanyja medálját akarta egy olyan házból, ahol nem érezte jól magát. Persze, hogy a ház a Bennet-kúria volt. Ők is áldozatai lettek Rose őrültségének, de először az édesanyja. Rose irodájában megtaláltam Stephanie medálját, aki még kérte is, hogy vigyem vissza, hadd egyesüljön a lányával. Miután ez megtörtént, továbbléptek, és Devonék is élhettek nyugodtan tovább.

Szerintem

Bár az alapsztori, hogy szellemeknek segítsünk nyugovóra térni, nem jelent újdonságot, az viszont igen, ahogy az elmélet ki lett vitelezve. Szerintem, ez lehet Elefánték egyik legjobb sorozata, ha tartják a színvonalat, és a grafikát sem kezdik el lebutítani. A HOG-játékosok többsége nem gyerek.

Grafika: 08/10 – a sok kék már itt is
Teljesítmény: 10/10 – fagyás sincs, sőt, kifejezetten gyorsnak mondanám
Történet: 10/10 – Rickből sose elég, így valamiért meghagyom ezt az elméletet magamnak.


Alább tudsz üzenetet hagyni.