Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/06/22
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Mad Head Games Maze

Megjelenés: 2018. június 22.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Főhősnőnk, Jane Patrick hazafelé tart, mikor is baleset szenved, mert nem akart elütni valakit, és egy rejtélyes cellában ébred, ahol ráadásul egy különös kísérlet alanya is egyben.

Amanda szemszöge

Megjött megint a pszichothriller-széria újabb része. Parafaktor magasan, főleg ami a lényeket illeti, de ez Őrülték védjegye.
Szóval Jane kijut a cellából, és még egész magas az épelméjűség-mérője, de ez nem marad úgyse sokáig. Találkozik egy szintén fogollyal, Jonesy-vel, akit szintén kísérleti nyúlnak használnak. Bármi is ez, ijesztő szellemek jelennek meg néha, és nem ajánlom, hogy fusson el tőlük bárki is, ha nem akar szívrohamot kapni!
A rejtélyes csuklyás kiüldöz egy területre, és feltehetően a Mountain View Asylum „vendégszeretetét” élvezzük. Ami nekem gyanús volt, hogy túl könnyen jutottunk ki az elmegyógyból. Egy kisebb városba menekülvén a helyi seriffnek villámgyorsan ledaráltuk a részleteket, de első ránézésre megmondtam, hogy nem érdekli, mert vaj van a füle mögött. Hiába mondta, hogy az intézetet évek óta bezárták, nem hitt Jane-nek. Akkor kapd be, majd mi megállítjuk ezt az őrültet.
Bár elkísért minket az intézetig, meggyőződése, hogy használaton kívüli, és egy ismeretlen fazon rajzol egy térképet, hogy keressük fel Dr. Aldent, aki úgyis a közelben él. Mert úgyis kell nekünk „orvosi segítség”. Hogyne…
Végül mégis elmentünk a gyanúsan az erdő mélyén levő házhoz, ahol egy aktában Jane túl részletes információkat talált magáról, és találtunk egy esőkabátot is, ami az elrablónkon is volt. Megvan a tettes, hurrá. A seriff már úton.
A seriff a doktorral van, és bár számtalanszor adott lehetőséget, hogy elmenekülhessünk, mégse tettük, megérdemeljük, hogy itt maradjunk kísérleti alanynak. Kiütnek.
Felébredvén megint az intézetben vagyunk, leszíjazva. Kiszabadulva megint találunk egy aktát, amiben az állt, hogy Jane szervezete ellenáll az engedelmességi szérumnak. Tovább haladva megint kiszabadítjuk Jonesy-t, aki figyelmeztet, hogy legyünk óvatosak, a nővér itt minden, csak nem barátságos.
Egy idő után Jonesy hátra maradt, szörnyű fejfájás kínozta, így Jane egyedül maradt, és jutott a doki irodájába. Van ellenszer, de csak egy főre elég. Úgy döntöttem, hogy a seriff kapja meg, legyen már legalább egy szövetségesem. Szerencsére, hisz nekem, így már csak a dokit és a segítőjét kellett elkapnunk. Az egész hadműveletét az elmegyógyintézet alatti labirintusban tervezte, ezért ott kellett elkapnunk. Mindig az óvatos, megfontolt válaszokat adtam, így sikerült végre egy cellába zárnunk a kopasz fickót. Szerinte az egész város az övé, szerintem meg ideje megállítani, hogy tovább terjessze a mérgező gázt, amivel csak ártani tudott. Miután ez megtörtént, a seriff érkezik, hogy átkutatott mindent, de több nyomot nem talált. Jonesy portréja is ekkor került elé, és padlót fogott az állam: Jonesy öt éve meghalt, a doki első áldozatai között volt!

A bónuszban visszatérünk azokra az időkre, amikor a doktor – nevén nevezve Dr. Victor Hawkins – megérkezik az elmegyógyintézetbe. Valaki telefonál a seriffnek segítséget kérve, ám csakhamar megzavarják, így a seriff útra kell utánanézni, mi történt ott. Victor elszabadította a gázt, bezárta a nővéreket, és eldöntötte, hogy csak azért is használni fogja a módszerét, akár akarják, akár nem. Sikerült megmenteni ugyan a nővéreket, megállítani Victort, de a dolgok nem voltak ennyire egyszerűek. Hiába menekült meg mindenki, onnantól kezdve a seriffből a doktor bábja lett.

Szerintem

Ijesztőnek ijesztő volt, de inkább a folytatást befolyásoló válaszok miatt. Mert nem mindegy, hogy lassan osonsz be egy szobába, vagy berohansz fejvesztve, mint a mérgezett egér. Olyan nagy katarzist nem okozott, mint az első rész, de ugyanakkor nagyon jól illeszkedik a sorozatba.

Grafika: 10/10 – megy ám rendesen a creepy-faktor, szóval este nem ajánlom
Teljesítmény: 09/10 – itt meg az a bajom, hogy túl keskeny a képernyő…
Történet: 10/10 – de mi lehetett abban a gázban, hogy ennyi hallucinációt tudott okozni?


Alább tudsz üzenetet hagyni.