Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/06/01
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Eipix Entertainment Haunted Manor HOG Reviews

Megjelenés: 2018. május 23.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
1966-ban egy mini osztálytalálkozóra hivatalos Robin. Ez eddig bajtalan, amíg meg nem érkezik a helyszínre: egy szigeten lévő kúria, ami elsőre előbb tűnik gyanúsnak, mint barátságosnak, mert a helyszín egy kísértetház.

Amanda szemszöge

Kicsit olyan Dead Reckoning-érzésem volt. Alig gyűltek össze a csoport tagjai (számszerint csak hatan), hogy nosztalgiázzanak az iskolai évekről, megtörtént az első, baleset: Evelynre rázuhant az antik csillár, a házigazda pedig eltűnt. A Covington-kúriában pont a kísértethistóriák miatt tartanak kincsvadászatot, ámde eddig nem történt olyan, hogy baleset is történjen. Ahogy megpróbált Robin segítséget kérni, Evelyn eltűnt. Margaret szerint a ház „elnyelte” őt. Létolvasatomban van egy hullánk. Még fontosabb kérdés: hogyan építi önmagát vissza egy ház?

A feladat innentől kezdve egyszerű volt: a kis csapatnak össze kellett gyűlnie egy helyen, majd távozni, amint Evelyn előkerült, de ez nem volt ennyire egyszerű. A ház mintha egyáltalán nem akarta volna, hogy a jelenlévők távozzanak. Robin el akart jutni mindenáron a világítótoronyba, de a ház szó szerint darabokra szakadt, és nem lehet csak úgy átsétálni a folyosón a másik felébe. Plusz, addigra Stevent is elnyelte a föld.

Lassan haladva hátra a házban (előre a történetben) egyre fogy a csapat. Később Margaret és Oliver is eltűnnek a házban, lassan már csak Robin maradt a túlélő – meg az elveszett házigazda, akinek a ház a mindene, ahogy hallottuk egyszer magában beszélni. Norman még életben van, és ő is a kiutat keresi.

Egy Howard nevezetű fickó is megpróbált innen kijutni, és a 60. napon rájött, hogy a házat bár egy szigetre építették, direkt elárasztották a környéket vízzel, mert a felszín alatt egy kisebb város/falu lapul. Lewis – a házigazda – pedig valaki miatt bosszússá vált, emiatt érezte úgy, hogy mindenáron meg kell védenie ezt a házat. Valamint volt egy Wallace nevű fickó, aki az árasztással halálra ítélt egy egész várost, mert ennyire akarta ezt a házat. Szegény emberek… mennyi mindent elvesztettek, mert ez a barom egy ekkora házat akart. Végül Robin megtalálta Howard nyomait, mert ő is fel akarta robbantani a házat. A végén sikerült is neki, mégha ezért egyedül ő maga élte csak túl. A megmentője az a Howard volt, aki végig dokumentálta a felfedezéseit, és a barlangban rekedt.

A bónuszban Howard bőrébe bújunk, aki addigra az egyetlen túlélő maradt, és mindenáron meg akarta állítani a házat, hogy fejezze be az emberzabálást. Sajnos, pont nem sikerült felrobbantania a dinamitokat, ezért csapdába esett a barlangban.

Szerintem

Bár sok mindent nem tudtam meg a házról, mégis érdekes volt maga a történet. Egy ilyen házba én se mennék be, akármit is szervezzenek ott, sőt, mindenkit le is beszélnék róla, legyen akármilyen híres. Azt azért tudni akartam, hogy Lewis túlélte-e a robbantást, vagy nem. Robin társait sajnálom, hogy ilyen körülmények között kellett meghalniuk.

Grafika: 08/10 – csóri Oliver ábrázolásán nem tudtam nem felnevetni – bocsi, hatvanas évek
Teljesítmény: 09/10 – néha befagyott, mikor vizes területen voltam
Történet: 10/10 – még egy kísértetháznak annyi, de egy kérdés: mitől élt a ház?


Alább tudsz üzenetet hagyni.