Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal Chat
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/06/08
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Interjúk

Előre beküldött bejegyzés, nem vagyok elérhető! Visszatérésemről kérek informálódj a blog Facebook oldalán!

Már elhintettem többször is, hogy több interjút csináltak velem több témában. Sajnos pontos sorrendre már nem emlékszem, egyet még nem publikált az interjúztató, így arra még várnotok kell. Így először Dzsenii interjúja következzen, amit még a kis álomprojektem, a Blogger Queens kapcsán született meg. Enjoy!

01. Pontosan mikor jött ez az ötlet, hogy egy közös blogot csinálj más bloggerekkel?
Az első ötlet még olyan 2007-2008 környékén jött. Akkor már benne voltam a G-Portálban egy jó másfél éve, és akkor kezdtem felfedezni, hogy van erre lehetőség, hogy többen szerkesztenek egy lapot. Egyik akkori ismerősömmel el is kezdtünk egy lapot, az is ilyen magazinos lett, csak aztán a kezdeti lelkesedés egy csapásra eltűnt, mikor cikkeket kellett volna hoznia az illetőnek. Sőt, gyakran volt, hogy egyedül csináltam azt, amit igazából másra szántam, így egy idő után lezártam a lapot, de a kis álmom megmaradt.

02. Miért szerettél volna egy közös blogot?
Mindig is adni akartam valamit a világnak, még ha csak így online is tudom megtenni. Viszont a tudásom sokszor véges, vagy éppen kevés egy témakörben, vagy annyira nem vagyok jártas benne, hogy értelmes témaként egy hosszabb poszt szülessen belőle. Plusz, ha van közös érdeklődési kör, még ha csak egy is, azzal már lehet kezdeni valamit. Csapatjátékos vagyok, és szeretek így közösködni.

03. Vetetted már fel másoknak ezt az ötleted, aki esetleg visszautasította?
Volt igen, de az kimondottan nem ebben a témában. Lehet, hogy megijedtek, hogy túl sokat kell csinálniuk, vagy féltek, hogy elrontják, amit csináltam. Igazából lövésem sincs. Nem olyan főnök vagyok, mint Miranda Priestly.

04. Mennyire időre tippelsz, mennyi ideig lesz meg a közös oldal?
Remélem, sokáig. Azért szeretném, ha nem egy hétig vagy hónapig működne. Tényleg nagy terveim vannak, szeretném azokat kipipálni. Van egy kis bakancslistám, mit lehetne elérni egy közös oldallal, és remélem, az összes tételt kipipálhatom. Utána tényleg már csak azon fog múlni, hogy ki hogy csinálja. Ezért sem akartam olyan szabályokat, amiket én sem tartanék be.

05. Mennyire vagy együttműködő típus? Szerinted lesznek összeveszések? 
Határozottan együttműködőnek mondom magam, de van olyan, hogy kompromisszumot kell kötnöm. Nem reménykedem, hogy nem lesz összeszólalkozás, jobb helyeken is előfordul, de direkt úgy vázoltam fel már az elejétől kezdve, hogy ezt nem kötelező csinálni, nem akarom, hogy muszájból írjanak/írjatok. Meghallgatok minden ötletet, és ha tényleg azt látom, hogy 2-3 főnek ugyanaz a témája, akkor felajánlom a közös posztot. Szerintem ez azért is jó, mert így is kialakul a szerkesztők között egy kis családias hangulat, és nem lesznek tiltásra menő harcok.

06. Mivel te vagy az ötletgazda, van esetleg olyan téma, amit nem szeretnél, hogy valaki feldolgozzon? Úgy értem, hogy egyáltalán nincs helye a blogon?
A lejáratós, kibeszélős posztokat. Értem én, vannak felháborító dolgok környezetünkben, de szeretném, ha a blog nem azért lenne híres, hogy itt van egy cikk, amiben fröcsögés van, hogy milyen hülye XY, fúj, sortűz elé. Nem, ez számomra megengedhetetlen. Ugyancsak ilyen az erőszakos posztok. Röviden azok, amik mindannyiunknál elérnek egy ingerküszöböt.
Valamint, szeretném, ha semmi darkwebes téma nem lenne. Bőven elég az, hogy néha hallom/halljuk, de nem hinném, hogy ez beleférne ide. Ugyanígy a 18-as témák sem. Elképzelhető, hogy elő fognak kerülni a kiskorú olvasók is, mert biztos, hogy lesz olyan téma, ami érdekelni fog ugyanúgy egy 13 évest, mint egy 21 évest.

07. Már leírtad, de gondoltam, itt is megkérdezem, hogy mik azok a témák, amiket te fogsz írni, és miért pont ezeket választottad? 
Főleg az alternatív divat, a számítógépes játékok világa. Bármilyen oldalt megnézel, még a nagy-nagyok között, az előbbi olyan szinten van feltüntetve, ami miatt sokszor felvontam a szemöldököm, a másikkal meg nem foglalkoznak, maximum fórumtémában. Az alternatív divatnak évek óta követője vagyok, és szerintem én értek annyira hozzá, hogy nem azt írom a szegecses dolgokra, hogy ez divatos, hanem kiemelem, kik kezdték el használni. Nem vagyok egy kritikus, csak van egy nézőpontom, és aszerint alakítottam ki a saját divatom. Mostanában egyre több lányról is kiderül, hogy gamer, és legalább akkora tudása van egy-egy játékról, mint egy srácnak. Nem mintha én egy GTAO supreme master lennék. Van egy réteg, amikről szinte mindenki elfeledkezik, ez pedig a hidden object. 2012-ben kezdtem el komolyabban játszani ezekkel, és rá kellett jönnöm, hogy sokkal több van benne, mint az infoórák unaloműzői, hogy van 5 perced 25 tárgyra. Nem, ez jóval több.
De igazából bármilyen témában tudnék írni, amiről van fogalmam. Még ha tök bénán is teszem :DDD.

08. Van olyan téma amit más ír, és téged ez különösen érdekel? 
Eredetileg felsorolni akartam, de akkor egyszerűen azt kellett volna írnom, hogy a világ . De így akkor a beauty témákat teszem előre, mert érdekel, ki milyen termékeket használ. Még keresem az igaziakat, amiket használhatok. Ugyancsak el szoktam olvasni a lelkizős témákat, a kulturális cikkeket, de még a határokat feszegetőeket is. A DIY-posztokat is szeretem, ugyanígy jöhetnek a körmös posztok.

09. Későbbiekben, olyan 1 hónap múlva csatlakozhat még valaki? Vagy nincs megszabva, hogy meddig lehet csatlakozni?
Lehet, persze. Nincs megszabva, hogy hányan lehetünk, bár azt tényleg nem hallottam, hogy 8-nál több szerkesztő van egy oldalon. Nem kell ezt komolyan venni . Merész újításnak tartanám, hogy mindenki, aki akar, írhat ide. Biztos lesznek olyanok, akik csak ideiglenesen jönnének, egy-egy cikkel, vagy lesz egy lelkes szerkesztő, akinek annyira megtetszik itt a légkör, hogy állandósul. Ez ijesztőnek tűnhet, de nem akarom, hogy azt érezzék, hogy ez itt egy próbaidős helyzet, bőven elég az a blogon kívül is. Szerintem mindenki döntse el maga, mennyire komolyan gondolja. Az biztos, hogy én kirúgni senkit sem fogok, pocsék főnök lennék.

10. Mit üzensz az olvasóknak? Mit üzensz nekünk, mint társszerkesztőknek? 
Oh, nos, ez bénán fog hangzani, először írok ilyet , de köszönöm először is mindenkinek, aki eddig olvasott, és ezek után is fog, vagy esetleg új olvasót köszönthetek.
Nektek csajszik köszönöm, hogy úgy vélitek, ez a közös blog ötlete igenis megvalósítható, és hogy együtt olyan dolgokat érhetünk el, amikre nem is gondoltunk.

Köszönöm még egyszer Dzsenii a megkeresést! 😉


Alább tudsz üzenetet hagyni.