Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/06/08
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Dawn of Hope HOG Reviews Mad Head Games

Megjelenés: 2018. június 1.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Évekkel korábban Mr. Hett elmeséli két gyereknek, hogy települtek meg ott, ahol élnek, de a sötét titkot mégsem osztotta meg velük. Amint a gyerekek felnőttek, és éppen tanácskozás zajlik, rejtélyes hóvihar zavarja meg őket.

Amanda szemszöge

Tara bőrébe bújva kell utánajárni a dolgoknak, és a sötét titkokról is lehullik a lepel. Egyetlen bajom volt, hogy a karakterábrázolás kezd Őrülték hátránya lenni, hiába másik faj, egyszerűen így lehetetlen… de inkább maradok a történetnél.
Tara segítője egy elf, Lennart, akinek kb. semmi hasznát sem vettem. A fagy elvileg az Ősöktől ered, akiknek igazából semmi keresnivalójuk sincs itt. Bár a legenda szerint sokkal erősebbek voltak, mint most. Valami Szövetség annak idején az összes elfet, akik megmentették a bolygót a kipusztulástól, elzártak, és nekünk kell kiszabadítani őket – ismerős a szitu az első részből, de akkor nem akartam elhinni.
Alyssandra az első részben lett bebörtönözve, de most ismét szabad. Érthető módon bosszút akar állni, így meg is lett a főellenségünk. Legnagyobb segítőnk pedig Lynn lett, akit a 2. részben ismerhettünk meg. Az lett a feladatunk, hogy Hett-et és egyben Alyssandrát megállítsuk, és ehhez igazi segítőket kellett keresni. Hett ki lett közösítve, amiért önző céljai voltak, és szerinte a Szövetség okozta a legnagyobb bajt. Hát hogyne.

A bónuszban Alyssandra tárgyalásával kezdünk, mikor is az ítélethozatal előtt megjelenik Melua, aki annak idején a királynő barátja volt, és váltig állította, hogy a királynő jószívű, csak elmentek neki otthonról. Vettük észre.
A királynő érkezése után elkezdte a helyi flórát helyrehozni, ámde néhány alak, akik nem éppen a vendégszeretetükről voltak híresek, elrabolták. Melua utánaeredt, hogy megmentse, de nem volt egyszerű. Egy medál nélkül Alyssandra elméjét sötét gondolatok torzították el. Szabadulása után hidegvérrel meg is ölte elrablóját, és a medál nélkül kijelentette, hogy ezt a bolygót nem megmenteni kell, hanem uralni. Melua visszaadta a medált a királynőnek, így ugyan megtért, de ez sem menti fel a bűnei alól.

Szerintem

Amennyire imádtam az első részt, annyira kezdik eltúlozni. Még szerencse, hogy nagyjából követni lehet, ki kicsoda, mégha akkora élményt nem ad már, mint a Dark Realm széria. Alyssandra messzemenően vitte a prímet, nem lepődnék meg, ha még találkoznánk vele, a jó oldalt szolgálva.

Grafika: 10/10 – néha el tudtam bámulni ezt a poszt-apokaliptikus világot.
Teljesítmény: 10/10 – nem zavart itt semmi, pedig a keskeny képernyő szokott.
Történet: 10/10 – oké, nagyjából minden a helyén, de utólag visszanézve, hiányérzetem van


Alább tudsz üzenetet hagyni.