Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/06/08
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Bridge to Another World Friendly Fox Studios HOG Reviews

Megjelenés: 2018. június 7.
Fejlesztők: 4 Friends Games
Történet:
A Vörös Király és a Fehér Királynő elég régóta háborúban állnak egymással. Csakhogy a legutóbbi Vörös királynő elbukott, így a király egy új Alice-t hoz a játékba, hogy királynővé tegye.

Amanda szemszöge

Ööö… Alice és Csodaország számomra hatalmas favorit, de amit kaptam, az egy kicsit még túl is szárnyalta a McGee-féle Csodaországot.
Sakkföldre kerülünk, ahol a Király Alice-t akarja megtenni a Vörös királynőnek, vagyis a párjának. A feladatunk az, mivel a cicánk tönkretette a tükröt, hogy a Vörös királyságba jussunk, majd onnan haza, de a király szerint akár tökéletes királynők is lehetünk, és maradni fogunk az idők végezetéig. Ahha. A macskámtól nem választ el senki és semmi.

Ahhoz, hogy királynők legyünk, öt különböző szinten kell átjutnunk.
Gyalogként egy labirintuson kellett először átjutnunk, majd meglepő módon egy fehér huszárt mentettünk meg, de persze, ellenségek a sakkban is, így le kellett győznünk őt. Hiába győztünk a vízbe lökött, és nincs Alice macska nélkül, itt most ember képében találkoztunk vele. Bár nem vigyorgott úgy, mint a játékban.

Huszárként még mindig a víz alatt vagyunk, de már legalább feljebb léptünk a ranglétrán. Közben kiderült, hogy a Fehér királynő pontosan az ellen van, hogy a Vörös király királynőt találjon magának, mert az elhozhatná a békét és a háború végét. De miért vagdalkozik ennyire a Fehér királynő a béke ellen, hm?

Most, hogy már a Fehér királyságban járunk, a számomra is rémisztő Jabberwocky (magyarul amúgy Gruffacsór, de úgy nem riadok össze tőle) sárkányként újabb fenyegetést jelent Alice-re. Végül is, az elsőben Alice már kinyírta a dögöt, a másodikban már csak a csontvázát találtuk meg, úgyhogy úgy veszem, ez csak egy rémkép.
A palotába jutva sikeresen besétálunk a Jabberwocky rejtekére, de itt most nem akar megtámadni senkit. A sárkány fogoly, és ezt nem nézhetjük csak úgy tétlenül. Mielőtt sikerülne kimenteni a Fehér királynő bebörtönöz, így aztán még onnan is ki kellett jutnunk. De legalább találkoztunk a Kalapossal, szegény elég csúnya állapotban volt, de segít nekünk ha megtaláljuk a kalapját. Nincs Kalapos kalap nélkül, ezt eddig is tudtuk.

Futóként folytatjuk, miután kivégeztük a fehér futót, így már szinte előttünk a győzelem. A fehér királyságban meghalt a király és a királynő, a három gyerek közül az ikrek elrejtőztek egy barlangban, így a pár hónapos kishúgukat, Scarlettet fel tudták nevelni.
A Kalapos visszakapja a kalapját, amiben van egy kép a macskáról, Tweedledumról és Tweedledee-ről (nincs értelmes magyar nevük, bocsi, én csak ikreknek nevezem őket). Ők jelenleg Sakkföld lázadói. Egy erdőben vannak, és ha a képet megmutatom nekik, akkor a mi oldalunkra fognak állni. Ezért kiszabadítjuk Jabberwocky-t, aki elvisz minket hozzájuk.
Az ikrek egyből foglyul is ejtenek, mert őket aztán nem érdekli a háború, de hamar meggyőztük, hogy a Kalapos bízik bennünk, így csakhamar elengedtek, és csapdát is állítottunk a Fehér bástyának.

Bástyaként kinevezve megtudtuk, hogy a testvérek az évek alatt elég sokat civakodtak, már csak a gyászukból kiindulva is, így a család kettévált. Annyira el voltak foglalva, hogy sajnos nem figyeltek imádott kishúgukra, aki elmenekült, és leesett az erkélyről. Az újabb gyász végleg tönkretette a köteléket köztük, egymást okolták a kicsi haláláért, így háborút szítottak egymás között. Ééés így született meg a Fehér királynő valamint a Vörös király.

(Majdnem) Királynőként a Vörös királyról kiderült, hogy rejteget valamit. Közben a lázadók üzentek, hogy a Fehér királynő nagyon közeledik a seregével, és ez a csata most elkerülhetetlen, úristen, mind itt halunk. Nem volt idő nézelődni, rá kellett jönni a titokra, de nagyon gyorsan. A titok pedig az, hogy nincs több tükör, amivel Alice hazajuthatna (olyan niiincs!)
Aztán, az utolsó darabkából kiderült, hogy a kishercegnő igaz, hogy szakadékba zuhant, de a lázadók megtalálták, meggyógyították, és felnevelték. Ő volt az a kissrác, akit láttunk az ikreknél, és nekem már akkor gyanús volt, hogy egyszer láthattuk a hosszú fonott haját, egyszer pedig nem, csak nem tulajdonítottam neki nagy ügyet. Ez az információ egyszerűen eltörölheti a háborút! Jack – aka Scarlett – az igazi trónörökös, és az igazi Vörös királynő.
Végül Alice-nek mégiscsak meg kellett küzdeni a Fehér királynővel, és utána rögtön közöltük is a kishercegnővel az igazságot a származásáról, úgyhogy nem kellett tovább titkolnia kilétét, és Alice is hazajuthatott.

A bónuszban Kalapos találkozik Macskával, de egy tornádó valahova távol sodorja őket, így eleinte azt se tudják, hol vannak. Még el is rabolják, így aztán a nyomukba eredünk. Szemmel láthatólag a háború kellős közepébe csöppentünk, így aztán mindkét fél katonái veszélyt jelentenek. Egy fickó segít nekünk, hiszen mint kiderült, a király testvére, csak száműzték Csodaországból (micsoda váratlan fordulat). Egy jogarszerűséget kellett keresni neki, mert azzal legyőzheti a testvérét, ami sikerül is, de a jogar tönkremegy, így amíg ezek ketten hazajutnak, addig Csodaországban telepedhetnek meg.

Szerintem

Magam részéről ez a játék talán az egyik megemlítendő helyét érdemli, ha Csodaországos játékot kell említenem. Annyira nem kötődik a harmadik részhez, de tekintsünk el most ettől, élvezetes volt. Már voltak néha fura részek, amiket nem tudtam hova tenni, meg pár dolog nem volt világos.

Grafika: 10/10 – az olyan csudaszép, mint mindig.
Teljesítmény: 09/10 – egyszer tapasztaltam egy fagyást jelenetváltáskor, de az mellékes
Történet: 10/10 – szívesen előveszem bármikor máskor is


Alább tudsz üzenetet hagyni.