Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/05/25
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Eipix Entertainment HOG Reviews Saga of the Nine Worlds

Megjelenés: 2018. május 19.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
A látónk értesíti a csapatot, hogy volt egy víziója, amiben halál és kétségbeesés szeretett. Ugyanis nemsokára egy halottakból álló sereg érkezik, és semmi jót sem fog hozni.

Amanda szemszöge

Megint kaptunk egy gyors visszatekintést: négy bátor harcias lelkű egyén összefogott egy kihívásért: a harcos, a vadász, a látó és az énekes. Együtt utaztak az elfek földjére, amit követett a lávaföld, a sötétség birodalma, és a világfa gyökere. Azonban, a dolgok ennyivel nem álltak meg.
Utána elárulja a mostani események előzményeit: a nagy vadászat mindig télen történt meg, és begyűjtötték azokat a holtakat, akik természetes úton haltak meg. A vadászat tagjai azonban most megöltek egy valkűrt, aki elviszi azokat a harcosokat, akik csatában buktak el a Valhallába. Odin nem tud közbeavatkozni, nincs rá ereje, így a négyes nem számíthat az istenek segítségére. Azonban a látó úgy véli, nem ez az igazi ok, amiért a vadászat ilyen rendkívüli időpontban kezdődik, így ki kell deríteni az igazat is.

Elsőként a vadászlány bőrébe bújunk, és úgy véli, a klánja talán tud erről a vadászatról valamit. Viszont nem biztos, hogy már emlékeznek rá. Útnak indul, de a vadászat zord lelkei szabotálják a hajót, partot ér valahol máshol, de így is a célja felé tart. A faluba érve elkap egy átkot, miszerint képes medvévé válni, ami még jól is jöhet, de egyelőre csak szükségállapotban tudja használni, amíg nem tökéletesíti ezt a képességet. Az ottani harcos elárulja, hogy a vadászok lassan eltűntek, a többiek elmenekültek, így csak ő, és a klán vezetője maradtak hátra, de az öreg beteg, és csak egy különös rituáléval térhet magához. Egy kicsivel arrébb fura szertartás helyszínt találtam, és egy gödörben számtalan csontvázat és koponyát találtunk. Itt vannak a klán eltűnt tagjai – sajnos már holtan. A klánvezető szellemi erőt akart gyűjteni, de a fia se merte azt gondolni, ennyire messzire képes ezért elmenni.
Felébresztve a klánvezetőt elárult egy-két dolgot a vadászatról de előrébb nem lettünk. A hegyre felcaplatva egy idegenbe ütközünk, akinek bizonyítani kellett, hogy nem a vadászattal vagyunk, hanem éppen ellene. Ekkor derült ki, hogy ő Ull, a vadászat istene.

Egy lerombolt kastélyban elárulta, hogy jókorában Odin engedte Asgard népének, hogy harcba keveredjenek a Vanirral, Vanaheim isteneivel. A Vanir mágiát használt, ami erősebb volt, mint az ellenségé, ezért Odin megbízta Ullt, hogy készítsen egy kürtöt, ami megidézi a holtakat mind a kilenc világból, így a segítségükre siettek. Ezt az erőt keresztelték el Vad Vadászatnak (de hülyén hangzik a Wild Hunt magyarul, na mindegy). A kürt még így is nagyon erős volt, és Ull visszahívta a holtakat – Vanaheim pedig teljesen elpusztult. Odin sajnálatát kifejezve szövetkezett Njorddal, a Vanir vezetőjével. Odin ezután megkérte Ullt, hogy pusztítsa el a kürtöt, és szerte a világokban rejtse el a darabjait. Ull teljesítette a főisten parancsát, három részre törte a kürtöt, és önmagát is három részre osztotta, így minden egyes darabot ő maga őriz. Ull azt se tudja, a vadászat a kürt darabjai után zajlanak-e, ha igen, akkor ki hívta elő őket, és miért. A vadászlány megszerezte a kürt darabját, de sem ő, sem Ull nem érezte túl jól magát a jelenlétében. Ekkor megjelent a vadászat, és nem kisebb ember vezette a sereget, mint Odin! Valami nagyon megfertőzhette a főisten elméjét, ha ennyire semmibe vesz mindenkit maga körül. Odin elvitte a kürt egy darabját, de még kell neki kettő.
Ull és a vadászlány visszatérnek a táborba, és Ull közli a csapattal, hogy Tyra-t (a vadászlány) megjelölte a vadászat, és nem folytathatja anélkül, hogy ne sodorná saját magát halálos veszélyesbe egyes egyedül. A következő kürtdarabka Vanaheim birodalmában található, miután a háború véget ért. Sok év eltelt azóta, és Ull nem emlékszik már pontosan a hollétére. Ezért az énekest küldi oda, úgyis jót tesz majd neki, tele lesz ihlettel. Noatun városába kell mennie, ahol Njordot kell megkeresnie. Ull nem tart vele, de amint megtalálja a darabkát, odamegy.

Az énekes bőrébe bújva felfedezhetjük a komor Noatun városát. Még látni, hol csatázott egymással Odin és Njord. Njord és gyermekei szobrot kaptak, ám tönkre kellett azokat tenni, biztonsági okokból. Most rajtunk volt a sor, hogy összerakjuk őket, és Njord előjött a tornyából. Az istenség eléggé megkeseredett, hiszen csakis a romokon uralkodhatott. Elmesélte, hogy azt senki se tudta, hogy Odin és az asgardiaiak miért kezdtek ellenük háborút, de ezen felmérgesedve barikádot vont a földje köré, hogy megvédje. A fülébe jutott a hír, miszerint az ellenség egy tárgyat készít, amivel az erejét tudják csökkenteni. Elég hamar rájött arra is, hogy Odin megbízta az egyik generálisát, hogy tartsa azt magánál, mikor eljön az idő. A csata alatt volt egy kedvező pillanat, ezt a generálist elkapták, majd a toronyba zárták egy ketrecbe, de így is elkéstek. Megfújták a kürtöt, és Njord vesztett. Odin bűntudatot érzett, és békét ajánlott a két birodalom között, de Freyának és Frey-nek mennie kellett az istenekkel, hogy Njord ne állhasson bosszút. Njord megöregedett és megkeseredett, de segíteni akar, nehogy a kilenc világ úgy szenvedjen, ahogy anno Vanaheim. Ha a kürt darabja ott is van, akkor az a tengerben kell, hogy legyen. Mivel gyenge, nem tudja a saját varázslatát megtörni, a tárgyat sose találták meg, a generális pedig a toronyban maradt a háború után. A tárgy megtalálása után Njord elárulta, hogy valószínűleg a tenger fenekén van, de elég borzasztó lények élnek a víz alatt, így csak óvatosan haladjunk. Aztán eszébe jutott, hogy volt egy evezője, ami az erejét jelentette. Ha megtaláljuk és összerakjuk, segít lejutni a víz alá.

Njord Noét játszott, kettéválasztotta a vizet, így csak le kellett gyalogolnunk az épületig. Lent a másik Ull közli, hogy érezte a vadászat jelenlétét még így a víz alatt is. Először vonakodott segíteni, de érezte a másik felét velünk, így segített, és eggyé olvadt. Visszatérve a csapathoz közli, hogy bár most sikerrel jártunk, Odin a nyomunkban van. A kürt utolsó darabja Jotunheimben van, a jégóriások földjén. A látónak az a hely túl veszélyes, a harcosnő pedig volt már ott – végre, visszakaptam a karakterem. Továbbhaladásunkat egy varjú gátolja – szerintem Odin egyik kis kedvence – és nem is mehettünk tovább, amíg a jelszót nem kapta meg. Utána a csatatéren kellett utat találni a völgybe, ahol Ull harmadik része őrzi a harmadik darabot. Először Ull tőrbecsalt, mert nem hitt nekünk, aztán sikerült a harmadik magával is egyesülnie. Akkor közölte, hogy le kell mennünk Mimir kútjához, ahol az utolsó darabka lapul. Innen ered Odin ereje is.
Beérve meglátjuk Odint és Helt. Hel csinált valamit a kúttal, ami megfertőzte Odint. Még szerencse, hogy sikerült megállítanunk, és Odin magához tért. Úgyis időbe telik, míg összekovácsolja a kürtöt, ezért le kellett vadásznunk őt Helheimben, oda viszont már a látó utazott.

A holtak földje a zöld fényekkel igazi rémisztő helynek tűnt, úgyhogy nem álltunk le nézelődni. Meg kellett találni Helt. Az odújában már készült kirobbantani a bosszúját, amiért mindenki elfeledkezett róla. A csapat tagjai időközben megpróbálták Hel kezéből kiverni a kürtöt, de nem sikerült, sorra buktak el. Mivel egyikük sem élte túl, az istenségek helyet ajánlottak nekik a Valhallába önzetlen tettük miatt.

A bónuszban a négyes úton a Valhallába, de valamiért változtak a tervek, és már Helheimbe utaznak a Naglfaron, a holtak hajóján. A hajónak Surtur a kapitánya, és mivel korábban a harcosnő segített rajta, az istenségnek ideje viszonoznia a szívességet. Surtur szerint mikor Hel elbukott, a maradék erejét arra használta, hogy a négyest ideküldje. Amint Odin észreveszi a hiányukat, közbe tud lépni, és eljöhet értük, de addig ki kell tartani. Surtur addig elirányította a hajót Helheimtől. Nehezítő elemként a vízbe fulladt lelkek megpróbáltak feljutni a hajóra, így ez is húzta az időt. Surtur javaslatára megöltük a vezetőjét, és így eljuthatott a négyes a Valhallába.

Szerintem

Nagyon remélem, hogy nem ez volt a történet vége, és az Eipix nem háromrészesre tervezte ezt a jó kis vikinges sorozatot, mert annyi, de annyi elmesélni való van még, hogy kezdem a hajam tépni a folytatásért. Erre a négyesre még szükségünk van!

Grafika: 10/10 – annyira tökéletes mindenki, hogy kedvem támadt írni egy rövidke történetet miattuk
Teljesítmény: 10/10 – még az se zavart, hogy rajta hagytam a speckó effekteket
Történet: 10/10 – ez nem érhet így véget!!!


Alább tudsz üzenetet hagyni.