Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/05/24
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Games for Amy

A Farland egy olyan Facebook játék, amiben az a cél, hogy egy virágzó civilizációt egyengess. Bár elsőre Farmville-re hasonlít, egyáltalán nem az, mert nem az a poén, hogy számtalan terményt vess és arass, hanem bizony története is van.

A játék friss, valamikor idén vagy tavaly nagyon év vége felé indulhatott. Először Ezüstszakállú Halvardot kell megmenteni, akit egy elég morcos polip tart fogva (hogy kerül egy folyóba, ne kérdezzétek), utána Hangos Helgát, akiket tekinthetünk a karakterünk két fő tanácsosának is, hiszen sok hasznos dolgot mondanak, hogyan érdemes egy várost alapítani, valamint vezetni, és nyereséget is szerezni ebből.
Mivel a játék célja a gyarapodás, ezért kapunk segítőket is, bár konkrétan szaporodni nem tudunk (egy másik játékhoz képest tényleg nem), elég sokáig 5-6 emberrel építkeztem.

Elég gyorsan lehet fejlődni, alig kezdtem 2 hete, de már a cikk írásakor éppen elértem a 16. szintet. Ha sorra teljesíted a kiadott küldetéseket, valamint a piacon az idős hölgynek teljesíted a rendeléseit, elég hamar azon kapod magad, hogy egy nagyon vagány viking időkre emlékeztető falud van. Ez fogott meg főleg a játékban. Meg valamiért az ilyen városépítős, részben stratégiai játékok mindig is lekötöttek. Lehet, később lesz, de ha már ilyen vikinges a téma, azért harcokat beletehetnének.

Ez a vízesés olyan gyönyörű, hogy úristen!

Észrevételeim:

  • Mikor szétnéztem a tájon, felfedeztem, hogy vannak karakterek elrejtve a fák közé (én jelenleg a vadászcsávót sajnálom, egy pocsolyában fuldokol már x napja, és törekszem arra, hogy szegény végre felszabadulhasson :D).
  • Nem fájdítják az ember szívét, hogy pár szinttel később miket érhetsz el, mert minden fokozatosan kerül a játékba.
  • Kedvencem a tavirózsán utazó csiga.
  • Ahhoz képest, hogy friss játék, látni, hova fejlődhet a területünk. Nekem biztos, hogy jó ihletet ad már most a sztorimhoz.
  • Még kevés dolgot lehet a szomszédoktól kérni, de biztos, hogy idővel bővülni fog a kínálat.
  • A fele dekoráció ugyan még sunrune-os, de mindenképpen idővel csodaszép lehet a mi kis viking falunk.

    Szóval, akinek kedve van, azt várom szeretettel!


    Alább tudsz üzenetet hagyni.