Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/04/20
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Grim Facade HOG Reviews

Megjelenés: 2018. április 12.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Dora Morante kétségbeesett levelet küld a detektívnek, miszerint a férjét megölték. A tettes az ex-felesége, Selena lehetett, ámde a nő már halott. Mégis a jelek az elhunytra mutatnak.

Amanda szemszöge

A sztori elsőre elég nehéznek tűnt, pedig egyáltalán nem volt az. A sziget, ahol elvileg élnek, elátkozott azóta, hogy a férj elhunyt, az elhunyt mostani felesége várandós, és addig nem is mehet el a szigetről, amíg meg nem szült. A férj előző házasságából született két gyerek, a lány lovasbaleset áldozata lett, kerekesszékben éli mindennapjait, van egy vőlegénye is, a fiáról pedig hirtelen nem tudni semmit. Kérdés, ki lehetett az elkövető?

A detektív elsőre kizárta az elhunyt lányát és vőlegényét, pedig nem kellett volna. Mondjuk nekem a kismama is gyanús volt, mint mindenki, aki egy furcsa körülmények között elhunyt személy közelében tartózkodik.
A családban van egy egyezmény, miszerint a Morante család és a Vittorini család minden ötödik leszármazottja – akár fiú, akár lány – házasságot kell kössön a másik család lányával vagy fiával. Gyümölcsözőnek kell lennie, a házastársak pedig hűségesek egymáshoz. Akármelyik megszegi az egyezményt, büntetésben részesülnek, mert a holtak feltámadnak, hogy büntessenek. A családfők anno ezt aláírták, nem szeghetik meg. Ezért lehet gyanús, hogy Selena feltámadt, és visszatért. Valaki tehát félreléphetett. Az özvegyet ilyen téren ki kellett volna zárni, mert Raimondo gyerekét várta, mégis ő lehet a következő áldozat.

Selena sírjában Leon (Raimondo fia) zsebóráját találtam meg, pedig a sír „évek óta le van zárva, hogy kerülhetett oda”. Ilyenkor egyből változik az elsőszámú gyanúsított személye, így az örökösre gyanakodtam, aki megbetegedett, és a családi orvos, Dr. Paolo vizsgálta a szigettől távol. Hátha csak tetteti, hogy beteg.
Azonban a doktor alaposan meggyőzött, hogy nem, súlyos mérgezés állhat a háttérben, mert a fickó azóta kómában van, hogy bekerült. Lehet, hogy akkor Raimondo sem zuhant le a lépcsőn, hanem megmérgezték… valaki tehát a szigeten hazudik.

A szigetre visszaérve kiderült, hogy Adelina végig tudott járni. Dora majdnem megölte őt, de nem sérült halálosan. Közben kiderült, hogy Leon nem Raimondo vér szerinti fia, mivel Selena sose szerette őt, és csak az egyesség miatt ment hozzá feleségül. Selena végig találkozgatott a szeretőjével, még akkor is, mikor Adelinával lett terhes.
Messze a szigeten rátaláltam Dorára, aki nem volt túl jó állapotban. Ő bevallotta, hogy ő a tettes, mégsem tudtam valamiért hinni neki. Női megérzés, na. Dr. Paolo megvizsgálta őt, és kiderült, ugyanazzal a méreggel akarták elintézni, mint Leont. Hallucinációktól szenvedett, így nem lehet okolni a tetteiért. Innentől kezdett gyanússá válni nekem Adelina vőlegénye.
A meglepetés a Morante-házban jött. A cseléd igazából Vittorini, Selena testvére, csak megtagadta. A nő bosszút esküdött, és mivel a fia el akarta venni Adelinát, jó tervnek tűnt. Csakhogy Adelina kijelentette, hogy mivel unokatestvérek, nincs esküvő, idióta volt, hogy szerelmes volt belé, stb.
Adelina kiszabadítása után elmesélte, hogy bár ismerte a vőlegényét évek óta, csak fél éve jegyezték el egymást. Akkor fedezték fel, hogy Dora várandós. Raimondo ugyan gazdag volt, de nem annyira, hogy mind a négyen jól éljenek belőle. Ezért Adelina és vőlegénye kitalálták ezt a történetet a szellemmel, és elkezdték mérgezni a család tagjait. Dora babonás volt amúgy is, ezért könnyű volt hihetővé tenni a sztorit, főleg a családi egyezményt és az átkot. Raimondo megijedt a mérgezés miatt a látomásaitól, és ezért zuhant le a lépcsőről. Leont is félre kellett állítani, és majdnem Dorát is sikerült, csak közben hívta a detektívet. Gyilkosságért pedig abban az időben kivégzés járt…
Selena titka, hogy szeretője van, nem volt sokáig titokban, és Raimondo megölte a felesége szeretőjét. Ezért az öngyilkosságot választotta, amiért megölték szerelmét.
Nem volt más hátra, mint elkapni a cselédet és a fiát, akiket börtönbe zártak.
Az utószóból megtudjuk, hogy Dora kislánynak adott életet, és Selenának keresztelte el, miután megtudta az igazságot. A tűzvészben elpusztult házat is elkezdte felújíttatni. Leon felépülése sokkal tovább tartott, mint Doráé, mert súlyosabb volt a mérgezése, de ugyanakkor ő lett a család feje. Mario Vittorini életfogytiglani börtönbüntetést kapott, amiért megölte Raimondo-t, és megpróbálta megölni Dorát. Ornella – Mario édesanyja – ártatlannak lett nyilvánítva, de elmegyógyintézetbe került, további kivizsgálások miatt. Adelinát házi őrizetbe vették, és csak azért ennyi a büntetése, mert segített a detektívnek megoldani az ügyet. Leon dolga eldönteni, meddig marad büntetés alatt, mivel ő a családfő.

A bónuszban Leon bőrébe bújunk, aki teljesen felépült, végre visszatérhet a jogos birtokára. Csakhogy baj van, valaki elrabolta a kis Selenát, és Dora súlyosan megsérült. Elég súlyosan ahhoz, hogy meghaljon. Az elraboló Leont a világítótoronyhoz kérte, és akkor ott találkoztam Selena szellemével, aki elmondta, hogy valaki nagyhatalmú segített Marionak megszökni a börtönből, és úgy néz ki, annyira megszállta a harag, hogy mindenre elszánt. Elviekben volt egy gonosz démon, ami utat akart a mi világunkba, és ehhez kellett egy áldozat, ami megfelelt volna Selena baba személyében, csakhogy megakadályoztuk ezt. A démont legyőztük, Mario szoborrá lett, innentől kezdve happy end van.

Szerintem
Rég volt ennyire izgalmas ez a történet, így nem is tudok a maximális pontoknál kevesebbet adni neki. Élveztem a szálat, és bár tudtam, hogy van valami kis gubanc a cseléd körül, mégsem lőttem le olyan hamar a poént. Így volt ez jó.

Grafika: 10/10 – Mario a végén nagyon ijesztően volt ábrázolva
Teljesítmény: 10/10 – kezdem megszokni, hogy nincs ablakos mód
Történet: 10/10 – szerelem, ármány, cselszövés, féltékenység, harag, mi kell még? Mostanában úgyis ez az öt jellemzi ezt a sorozatot.


Alább tudsz üzenetet hagyni.