Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/04/06
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Darkness and Flame Five-BN Games HOG Reviews

Megjelenés: 2018. március 30.
Fejlesztők: Five-BN Games
Történet:
Szinte percre pontosan ott folytatjuk, ahol abbahagytuk: Alice-ék elmenekülnek hőlégballonnal az árvíz elől, de egy vihar miatt szakadékba zuhannak, és a csapatuk szétválik.

Amanda szemszöge

Ami először feltűnt, mintha Alice részről részre csajosodna. Jó, eddig is maga nemében csinos karakter volt, de mintha valaki elkezdte volna az idomait kiemelni… kevés férfi játszik, mi? 😀

Szóval, Alice egyedül maradt, eltűntek a kísérői. Először meg kell keresnünk őket. Egy kis falucskába jutunk, ami a hegyoldalban van, és ezen én is meglepődtem, mert a Sötétség vidékén vannak, és elvileg, nem lakik ott senki. Most már gyakorlatilag tévedtem.
A kislány nagymamája tudna segíteni, azonban várni kell rá. Közben Alice-nek illúziói vannak, hogy elfogják a képessége miatt, mire megérkezik a néni. Feljutva a lifttel már láttuk a sátrat, ahol Colin és Farador táboroztak… illetve Farador még eszméletlen volt.

Egy közeli bunkerbe mentek, ahol a sötétség megszállja Colint, és nem először éreztem félelmet egy játék miatt. Volt 3-5 percem, hogy kiszabaduljak a járatból, vagy utolér a gonosz. Bah, ne próbáljátok ki. Rosszabb, mint a labirintus egy hirtelen előugró óriáspókkal.

Alice megmenekül, és egy Ray nevű srác menti meg, aki a barlang mélyén él remeteként. Szintén van egy hasonló képessége, bár a sötétség miatt egyedüli túlélő maradt, a közeli faluba kell menniük. Útközben biztonság kedvéért távcsővel megnézik a települést, ahol Alice sokkolva fedezi fel, hogy a Sötét Nagyúr (nem Darth Vader) és az a férfi, aki az édesanyjával látható egy képen egy és ugyanaz. Colin meg a hű szolgája lett. Kinek lett még hirtelen rajtam kívül 10 kérdése?

A faluba bejutni nem egyszerű, ráadásul Ray egy Ian nevű fickó fogja lett, aki igazából a mi oldalunkon áll. Egy sziklákkal védett paradicsomban él, és segíteni akar a fiatalokon. A várost azért nem vették észre, mert egy nagyon különleges virág gyökerezik ott, és búra alá rejti. Igazi menedéke lett az ottaniaknak, bár sokukkal nem találkoztam.
A falu végén él egy gyógyító, Helen, aki tud egy módszert, hogy a fiatalok bejussanak a sötétség uralta területre: egy szer olyan jeleket produkál, mintha megfertőződtek volna. Amint ez elkészült, be is jutottak. Meg kellett keresni a köveket, mert Ray ereje lemerült, és a faluban vannak utalások, hogy megszerezhessék.
Csakhogy a szer hatása hamar elmúlt, a Sötét Nagyúr majdnem elkapta a fiatalokat, de Farador kimentette őket a léghajóval. És itt vége a harmadik résznek.

A bónuszban visszatérünk azokra az időkre, ahol még Ianék nem találták meg az oázisukat. A Sötétség lecsapott rájuk, jónéhány tagjukat foglyul ejtették, és alig maradtak páran szabadok. Helen bőrébe bújunk, segítőként egy Steve nevű kisfiú lesz útitársunk, akire néha könnyebb támaszkodni, mivel gyors, fiatal, és alacsony.
Egy elhagyatott házban voltak, és a közelben meg is találták a búra alatt elrejtett várost. Egy szert kellett csinálni, amivel az óriáspókszerű lény hálóját el lehetett tüntetni. A túlélők egy emberként rohantak a búra alá.

Szerintem

Elkezdtem erősen shipelni Alice-t és Rayt. Nekem valahogy olyan egymáshoz illenek, na. Még a végén megeshet. Meg szerintem Alice-nek nem az első részben megölt férfi a vérszerinti apja, mert volt a naplóban egy utalás, hogy a fényképek között nincs egy kép sem. Ja, és a bónuszban levő vöröshajú lányzónak nincs más története, minthogy menekült az élete miatt?

Grafika: 10/10 – egyre jobban szeretem az 5BN-t emiatt
Teljesítmény: 10/10 – minden pipa, ami szerintem elengedhetetlen egy jó HOG-hoz.
Történet: 10/10 – tele vagyok kérdésekkel, úgyhogy várom a kedvenc poszt-apokaliptikus sorozatomhoz a következő részt!!!


Alább tudsz üzenetet hagyni.