Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/04/06
Írta: Amy | Hozzászólások: 1 | Kategóriák: AMAX Interactive Dark Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2018. április 5.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Dupin levelet küld nekünk, egy nagyon különös ügy közös megoldásában reménykedve. Egyik jó barátja fenyegető leveleket kap, és egyik éjjel már előrelátta a saját halálát is. Az illető illuzionista és jós is egyben.

Amanda szemszöge

Már meg se lepődök, hogy Dupin hangja megint más, de az, hogy mikor az előző részben leradírozták a ráncait, most megint öregedni látszott… szegény, már megint nem hagyták békén. De, legalább a haja maradt hosszú.
Először meg kellett keresni a meghívót, hogy bejuthassunk, de előzetesben már annyit láttunk, hogy Dupin segédkezik a mutatványban. Egyszerűen rálőtt a mágusra, aki puszta kézzel elkapta a golyót. Mágia vagy sem, elég hajmeresztő volt még rajzolva is.
A fő attrakció azonban még csak akkor következett, mikor beléptem az épületbe. Valaki a társaságból megölte Zulát, aki miatt Dupin küldte a levelet, hogy segítsek nyomozni. A nőt egy gyorsan ható méreg végezte ki, az előadása során történhetett. A nyomok a másik mutatványoshoz, Jacobhoz vezetnek. Elég alapos gyanú van rá, mert Dupinnak is puszta kézzel nekiment, rá is lőtt, és el is hurcolta magával a katakombákba. Nem hiszem el, hogy ezt a fickót mindig meg kell menteni, mert képtelen vigyázni magára…
Követve őket kiderült, hogy a házigazda Matt a hunyó igazából, ő akar bosszút állni. Már Dupint is hipnotizálta, ezért ránk lőtt, így mindketten úgy sejtik, hogy halottak vagyunk. Jacob segíteni akart csak Dupinnak, de vele is úgy játszott Matt, mint macska az egérrel.
Haladva tovább Zula mégsem halott, ez csak a show része volt. Matt valójában Gregory, a hipnotizőr, az egyik legjobb a hivatásában. Megőrült, aztán elkezdte irányítani az embereket a saját akarata szerint. Volt ugyan elmegyógyintézetben, de úgy hitték meghalt, nem megjátszotta a saját halálát. Zula is rá gyanakodott, mikor elkezdődöttek a fenyegetések.
Matt/Gregory elvitte Jimet, a Pendulum ház tulajdonosát túszként, így miután dehipnotizáltuk Dupint, akinek így megjött az esze, és nem akart megölni mindenkit, a kis csapat utánaeredt.

A bónuszban Matt/Gregory valami szigetre akart eljutni, ahol elvileg valami maszk van, amivel az erejét végtelenítheti. De az meg ugye senkinek sem jó, hogy birka módra éljen. A végén így is az volt a lényeg, hogy megállítsuk a párost, mielőtt megszerezték volna a maszkot, mert a maszk el volt átkozva.

Szerintem

Kellett már az én drága jó Dupinom, de az, hogy ennyire megforgatják a sztorit, hogy meg akar ölni hipnózis alatt… a sztori némileg hasonlít arra, amit annak idején olvastam, de ideje lassan leporolni az emlékeimet. Nem szereztem meg minden tárgyat, amik a kártyákhoz kellettek, de így is érthető volt minden.

Grafika: 10/10 – mégha Dupin megint egy jó 40-50-es fickó lett, akkor is
Teljesítmény: 10/10 – legalább nem figyeltem máshova, hogy nincs ablakos mód
Történet: 10/10 – maga a történet jó, csak a hajózási témát kihagytam volna belőle, ahhoz még mindig szőke vagyok.


Hagyj kommentet!
december 10 2019

[…] hogy valaki hogy térhet vissza a halálból, de sokat nem kellett várni. Azért is hoztam fel a 13. részt (The Pit and the Pendulum), mert abban találkozhattunk a karaktereink nagy részével. Először a parancsnokkal, akinek a […]

Alább tudsz üzenetet hagyni.