Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/03/02
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Royal Detective

Megjelenés: 2018. február 23.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Egy hercegnő segítséget kér a detektívtől, mert valami rossz fog történni, ahogy azt álmában előrelátta.

Amanda szemszöge

Valamiért Elefántéknak ez a sorozata sosem lett a kedvencem, akárhogy is próbáltam megkedvelni.

Történet szerint Hercegnő anya nélkül nőtt fel, majd egy szobrász, Amadeus örökbe fogadta. A lány ekkor fedezte fel képességét, miszerint képes életre kelteni a szobrokat, akik örömmel szolgálják őt. A szobrász azonban nemsokára megnősült, elfeledkezve Hercegnőről, így a lány hamarosan a szülőanyja keresésére indult. Az anyja, Selene erős boszorkány volt, az apja pedig erős elf varázsló, Rizallion. Mondhatni, nem volt könnyű élete. A kicsi születését követően a két varázsló megbékélt, így boldog időknek néztek elébe.

Hercegnő egyik nap találkozott a fiatal Herceggel, amivel semmi baj sem lett volna, csak egyszer rossz álmok gyötörték, azóta óvatossággal él. Az életre keltett szobrai megvédik, de így is fel kellett kötnie a bugyit. A fiatalok között szerelem szövődött, bár titokban tartották. Hercegnő kapott egy karkötőt, azonban a kísérőlevél aggodalomra adhat okot.
Egy ponton úgy nézett ki, hogy Herceg apja az elrabló, és valószínűleg csellel csalta Hercegnőt a város elhagyatott részére. Naiv szőke lány, istenem…
Ahogy sejtettem, Herceg apja, Oswald elvette a lány képességét, szoborrá változtatta őt, meg a fiát is elvitte onnan, és ráuszított Hercegnő szüleire egy szobrot, hogy ölje meg őket, de ez szerencsére nem sikerült, megkaptam a kellő gyógyírt, hogy a lány felépüljön, így ideje volt megmenteni Herceget. Ott tudtam meg, hogy Oswald meg akarja ölni a tulajdon apját, amiért száműzte a királyságból, mert túlságosan éhezett a mágiára. Nagyon vágyott a varázslatra, de nem mindenki kaphat esélyt a Roxfortba. Sajnos, az eseményeket tragédia is megelőzi: a királyi pár boldog volt a gyermekáldást követően, ám Oswald anyja belehalt a szülésbe, a király pedig elhatárolódott újszülött fiától, amit a fiú megérzett. Évek teltek el úgy, hogy hiába vártak a mágikus erejére, nem jelent meg. Egyik nap aztán a király száműzte örökösét, aki mágia nélkül nem foglalhatta el a trónt. Még idejében sikerült megakadályozni, hogy mindenkit legyilkoljon.

A bónuszban Hercegnőt és Selene-t elhívja a kötelesség, miszerint ők a legerősebb boszorkányok, meg kell menteniük a rendjüket. Egy Helga nevű boszorkány még nagyobb hatalomra vágyott, ezért a mágia forrását akarta megszerezni, de ehhez számtalan életet kellett kiontania, mielőtt végleg megállítottuk volna.

Szerintem

Mondtam már, hogy nem szeretem Elefánték gyerekes ábrázolását? Mintha mindenkinek kötelező lenne ennyire elbutítani mindent. Nem gyerekek játszanak az ilyen játékokkal, bármennyire is jó angolt tanulni vele. Úgyhogy, kérem vissza a régi, jól megszokott felnőttesebb grafikát!

Grafika: 08/10 – szépnek szép, csak gyerekes
Teljesítmény: 08/10 – speckó effekteket levettem, mert lassított.
Történet: 09/10 – a történet jó volt, csak kissé rövidnek éreztem, meg hagytak elvarratlan szálakat, de úgyse fogjuk őket sose megtudni.


Alább tudsz üzenetet hagyni.