Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/03/16
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Mad Head Games NeverTales

Megjelenés: 2018. március 8.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Főhősnőnk apja egyik nap váratlanul eltűnik, és a lánynak egyedül kell felnőnie. Azonban, felnőttként van lehetősége az apja nyomába eredni.

Amanda szemszöge

Godfrey ugyanis író volt, és elég hamar a saját regényei városába tudott utazni, ahol az egyik karaktere, Helen elbarikádozta a szikrát, ami elég fontos lehet Godfrey hazajutásában. Az írói szikrát meg szerintem nem kell bemutatni.
Csakhogy nem is Helen az igazi főgonosz a városban, hanem Cyrus, egy nagyhatalmú feketemágus, aki saját igényei szerint szeretné használni a Szikrát. Úgyhogy az is volt a feladatunk, hogy megállítsuk, és közben Apát is megtaláljuk.
Mikor Apa meglett, utána csak meg kellett találni Cyrust, aki arra készült, hogy magán használja a Szikrát, amivel ő lehet az új Alkotó. Ámde nem bölcsességet és gazdagságot fog a birodalomra hozni, rosszabbat, hiszen Apa a leggonoszabb bűnözőként alkotta meg. Ugye, hogy már nem jó kombináció?
Helen lánya, Gaia segít rájönni egy-két dologra. A Szikra minden univerzum központja, megvan minden hatalma, hogy teremtsen, vagy pusztítson. Így ezért sem jó, hogy Cyrus be akarja kebelezni. A városban, amit de facto módon kinevezett magának főhadiszállásnak, kicsit steampunk beütés volt, így sokat kellett szerelni, amit nagyon nem szeretek. De a végén legyőztük Cyrust, a Szikra is visszakerült Apához, így elhagyhatták a könyvet rejtő világot.

A bónuszban Godfrey pakolás közben megtalálja az első írását, amit végül is nem fejezett be, majd egy átjárón keresztül bejut abba a világba, ami különbözik az előzőtől. Egy csatatérre érkezünk, annak is inkább a romjaira. Csakhogy a katonát, akit megmentettünk, gonosz módon kilopta Apából a Szikrát, hogy saját hadsereget teremtsen ezzel. Két feladat hárult ránk, visszaszerezni megint a Szikrát, és megállítani Crowley-t, a rablót, aki igazából egykor király volt, csak a földi szellemekből akart magának hadsereget szerezni, nem éppen legális módon. A sereg nem védte a népét, épp ellenkezőleg, szörnyű mészárlást tartott. Az uralkodása az agyaghadseregen nem tartott sokáig, de nem feledkezett meg róluk. Egy mágus végül sikeresen elpusztította a hadsereget. Sajnos a bajnok, akit megbízott ezzel, sosem tért vissza.
Ehhez egy másik hadsereg kapitányát kellett meggyógyítani, akin igencsak szemrevaló egyén volt számomra, de igazából nem segítettek. Csak adtak egy medált, amivel megtörhettem egy mágikus barikádot, aztán Crowley szembesített, hogy ez az ő bosszúja, amiért a történet sose lett befejezve, még jó, hogy ezt másképp gondoltuk a kapitánnyal, aztán végül Apa legyőzte Crowley-t, és ígéretéhez híven befejezte a történetet.

Szerintem

Mindig is szerettem ezt a történetet, mert így az író és a karaktere kapcsolatba léphetnek egymással, és nem kell attól tartani, hogy kifogynának az ötletekből. Bár személyszerint valami hozzám közelálló témát is megnéznék, de ez sose fog a készítők fülébe jutni.

Grafika: 10/10 – néhány helyszín olyan gyönyörű, hogy atyaúristen
Teljesítmény: 09/10 – még mindig a keskeny képernyő a bajom
Történet: 10/10 – bár sablonos a sztori, láttam a menetben sok újítást, így méltán van a sorozat a legjobb 10-ben a listám szerint


Alább tudsz üzenetet hagyni.