Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/03/30
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Mad Head Games

Megjelenés: 2018. március 28.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Harold és az unokaöccse, Isaac egy fesztiválra tartanak, amikor is valami lezuhan az űrből a közelükbe.

Amanda szemszöge

Először nem kimondottan sci-fi témás HOG-ra gondoltam ezzel kapcsolatban, így ezért is volt meglepetés, mikor az első pár perc után elkezdődött a játékmenet. Meg a végén értettem meg a sztorit, pedig elég sok játékkal találkoztam már X”D. Mindegy is.

Történet szerint ugyanis a Földhöz közel nem egy, hanem egyenesen kettő Hold van, csak a másikat nem lehet látni, mert a rajta élők elrejtették azt (tök reális tényleg). Azonban a 2. Holdon élő királynő elég kapzsi volt ahhoz, hogy úgy döntsön, ő meg akarja hódítani a mi Holdunkat, és akkor már vele együtt a Földet is. Korábban volt egy háború, ahol egy uralkodónő győzött, ámde nem volt mindenki boldog az eredménytől, és fellázadtak ellene. Az uralkodónő ekkor menekült a Holdra a követőivel. Az új birodalmát a Holdon Priora-nak keresztelte, így ha lesz folytatás, akkor a későbbiekben tudok mivel utalni az ottélőkre.
Mivel bosszút forralt, pluszban telhetetlen hatalomvágya is volt, megkérte Blacksand admirálist (aki úgy nézett ki, mint napjainkban minden 2. pasi, tehát semmi egyedisége nem volt), hogy készítsen valami szerkezetet. El is készült, ámde a legutolsó darabja a mi Holdunkon található kolóniában volt. Ehhez kellett Isaac, akibe beleültettek egy mutáns gént, amivel embertelen külseje és ereje lett, és az volt a feladata, hogy elhozza azt a tárgyat, amivel a szerkezet működésbe léphetett.
Meg is szerezte persze, mert hát miért ne, és nekünk utolsó pillanatban sikerült mindkettőt elintézni. A végén még a királynő ellen is bemutattuk a bizonyítékokat, hogy igenis ő volt a terv kiagyalója, így hosszú időre börtönben a helye. A földiek és a holdiak alapítottak egy tanácsot, amiben Harold is tag lehetett, így egymástól tanulhattak, ahogy kedvük tartja.

A bónuszban Isaac bőrébe bújunk, aki egy Gwen nevű lánnyal készítenek egy nyomkövetőt. Kapóra is jön, mert elrabolják a lányt, és a szerkezettel meg is találhatjuk. Szegénynek muszáj volt szövetkeznie az úgymond ellenállással (mert nem tetszett nekik, hogy a királynőt és Blacksandet bebörtönözték), akik ugyanazt a vírust akarták szétárasztani a világon, ami miatt Isaac is szörnyeteggé vált. Egy eléggé férfias bunyóval lerendeztük az egészet (nőket nem ütünk, te pancser!), gyorsan valami szerkentyűt a gépbe raktam, és még időben megállítottam a gépet, mielőtt mind szörnyek lettünk volna. Bár már így is jópár szaladgál a világban, de lényegtelen.

Szerintem

Hogy őszinte legyek, nem ilyen játékot vártam, de ugyanakkor izgalmas volt. Kényelmetlen volt azonban a Holdon túl élni, mert végül is, amit nem ismer az ember, attól fél. Ismervén Őrültéket, biztos, hogy lesz még folytatás, de remélem, valami jobb sztorival, mert sci-fi témában a Beyond elég magasra tette a lécet, és a Moonsouls sajnos nem érte utol a Beyond első részében érzett élményeimet.

Grafika: 08/10 – sose fogom megkedvelni az űrtechnológiát, a meleg színek ellenére is barátságtalannak tartottam a 2. Holdon élő kolóniát
Teljesítmény: 10/10 – tetszett, hogy néha megjelentek megjegyzések, és nagyobbnak tűnik az ablakos mód is végre.
Történet: 09/10 – jónak jó, csak nem hozott újdonság érzést.


Alább tudsz üzenetet hagyni.