Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

Megjelenés: 2018. március 23.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Francois Charlie, a társaság főnöke levelet ír nekünk, hogy azonnal Versailles-ba kell utaznia főhősünknek, egy szigorúan titkos küldetés miatt.

Amanda szemszöge

Amint odaértem, máris kaptam az infót premier plánba: III. Fülöp spanyol király lánya, Isabelle hercegnő hozzáment feleségül a francia herceghez, ezzel erősítve a két ország közti kapcsolatot. Az esküvő rendben le is zajlott, de utána a hercegnő eltűnt. Egyetlen nyomon tudunk elindulni, egy levélen, amit a Fontainbleau család írt, akik egy távoli szigeten éltek. A dolgunk az, hogy odautazzunk, és megkeressük a hercegnőt. Eddig tipikus megmentős sztori, hol van Saint-Germain?

A szigetre élve a majdnem 1000 fős populációból alig élnek 10-en. A hercegnő rabként él itt, és valami csúnya szörny is ólálkodik a kastély falain belül. Néhány előzőleg ideküldött muskétást is láttam, de szegények, addigra halottak voltak, mire odaértem. Egy ideig üldözni tudtam a lényt, de túl feltűnő volt, hogy egy púpos segítő túl sokat segített… ami végül a karakterem bebörtönzéséhez jutott. A hercegnő továbbra is rab, és a dolgok kezdtek összekuszálódni.
A börtönben kiszabadítottam egy másik rabot, aki a hercegnő vőlegénye. Igazából elég magas státuszban élt, de Isabelle apja ragaszkodott a franciához a politika miatt. A fickó visel egy jegyet, ami megöregíti, így nincs túl sok ideje, pedig egy erős harmincasnak tűnik.
A kiút egy kissé ijesztő labirintuson vezet, amitől mindig feláll a nem létező szőr is a hátamon, de próbáltam úgy kijutni, hogy közben nem verem szét a térdemet, ha jumpscare van.
A szörnyű átkot igyekeztem megtörni, mert almákat kerestem, amiket meg kellett semmisíteni. Közben rátaláltam a hercegnő elrablójára is, nem tűnt barátságos fazonnak. Ahogy néztem, bosszúhadjárat és hatalomvágy volt a célja, a hercegnőt pedig szörnyeteggé akarta változtatni. Pedig szegény lány csak szeretett volna boldogan élni a választottjával. Megállítva a gonoszt, aki börtönben csücsül már, a hercegnőnek nem kellett a francia herceggel összeházasodnia, boldogan hozzáment a spanyol választottjához.

A bónuszban három miniküldetést kaptam, ahol álruhában kellett mindet megoldanom. Először egy meggyilkolt bíboros ügyében nyomoztam, másodjára egy bálra kellett bejutnom, és egy herceget megmentenem, a harmadikban egy apácának öltözve kellett egy értékes tárgyat biztonságba helyeznem, mielőtt rossz kezekbe került volna.

Szerintem

Nem volt itt SG, pedig már kezdtem hiányolni az idegesítő karakterét. De egy kicsit olyan Grim Facade érzésem volt, mert abban a szériában vannak ennyire összeesküvők, mint itt. A happy endnek örültem, a bónusz rész jobban tetszett egy kicsivel, főleg mikor a válaszok alapján kellett eljutni a megoldásig.

Grafika: 10/10 – sose panaszkodom, így most se teszem. Az övék eddig a legjobb grafika.
Teljesítmény: 09/10 – ablakos módot, pls.
Történet: 10/10 – minden volt itt, mint egy jó könyvben.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020