Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/03/16
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Blue Tea Games Dark Parables HOG Reviews

Megjelenés: 2018. március 15.
Fejlesztők: Blue Tea Games
Történet:
A mai lengyelországi Krakkó területén volt egy királyság, a Grak Királyság. A hercegnőjük nyomtalanul eltűnt, és mostanában úgy néz ki, hogy bizony visszatért. Ámde különleges képessége okoz nem kevés galibát az amúgy is elhagyatott városban.

Amanda szemszöge

Ez a játék a 13. részéig működött. Erre, ahogy belekezdtem, csalódottan vettem észre, hogy a grafika hajaz néhány újkori Elefánt játékra, és úgy tűnik, az Eipix levette a kezét a sorozatról. Lehet, hogy hátrányukra vált volna?

Szerencsére, történetileg egyáltalán nem. Van egy számomra szimpatikus fiatalember, akit megszállt valami démon, egy makrancos hercegnő, és két őr, akik keresik a hercegnőt. Időközben hullik alá az égből, mint a hó, mert ez a kisasszony átka.
A számomra szimpatikus fiatalemberről kiderült, hogy a hercegnő apja, a két őr pedig valóban a lány őre, csak nem éppen jó szándékúak. Grak királyságán kívül van még egy a közelben, és ezek háborúztak sokszor egymással. Az ottani király házában a bölcső igencsak árulkodó jel volt, valamint egy jegyzet is, hogy egy hercegnőbe szeretett bele, akinek a szépsége túlmutatott minden istennőjén. Kezdjük összerakni a képet, ugye?
Csakhamar kiderült, hogy a királylány mostohaapja meghalt, ott már sejteni lehetett, hogy a visszautasított eljegyzés is közrejátszott, nemhogy a kicsi.
Aztán valamikor a vége felé találtam egy jegyzetet, hogy az erdőbeliek többségét megölték, csak néhányan élték túl. A királyuk súlyosan megsérült, a trónörököst elrabolták, a királyné halott. A királyságbeli boszorka két szolgát készített higanyból és kénből, és nem lenne szabad egyesíteni őket, mert csak pusztulást hoz maga után. A végén ugyan sikerült legyőzni mindkét bábot, de sajnos a lány apja meghalt, az átka megtört, és úgy döntött, hogy megkeresi a klán elmenekült tagjait, hogy újraélesszék önmagukat.

A bónuszban visszaugrunk arra az időre, amikor éppen kirobbanni készült a háború. A hercegnő anyja éppen éjszakai sétáját töltötte, elmélázva azon, mennyire elege van a királynőségből, mikor is eltévedt az erdő azon részén, ahol még sose járt. Aztán találkozott leendő gyermeke apjával, aki segített neki hazajutni, és utána rendszeresen találkozgattak. Csakhogy egyik nap nem tudott eljutni a találkozóra, mert a vőlegénye felégette a hajót, és közölte, hogy mindkettejük érdekében megsürgette az esküvőt.
Aztán, az esküvő napja telihold időszakára esett. Wanda hercegnőt bezárva tartották addig, nehogy találkozni tudjon szerelmével, de mind tudjuk, minél jobban tiltanak valamit, annál jobban akarják. A másik herceg pedig eljött a lányért, el is vitte, aztán majdnem boldogan éltek.

Szerintem

Nem szeretem a szomorú történeteket, az pedig, hogy mindig a jó pasi hal meg, az már sok. Szegény lány… értem én, sok mese nem fejeződött be jól, de akkor is, azért valami jó történhetne már! És a 14. része ez már a sorozatnak, eddig is voltak rossz dolgok, de ez most végképp kiakasztott. Attól még megnézem majd a következőt, csak értitek…

Grafika: 08/10 – mi ez az új irányvonal? Túl gyerekesnek hat…
Teljesítmény: 10/10 – legalább itt nincs okom panaszkodni
Történet: 10/10 – hova tűnt a banya? Hova tűnt a befogadó apa családja? Aaannyi kérdésem van még…


Alább tudsz üzenetet hagyni.