Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/02/02
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Mad Head Games Shadowplay

Megjelenés: 2018. január 31.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Az Ambrose szigeten valami katasztrófa történt, aminek több halál is lett a végeredménye. Azóta a szigetet mérgező levegő keríti be, és aki odament, élve többé nem látták.

Amanda szemszöge

De mégis, vagyunk mi olyan hülyék, hogy odamenjünk teljes felszerelésben nyomozni, mi történt. Még egy jelet is küldött valaki, szóval biztos vannak ott túlélők.

A szigeten hamar kiderül, hogy már nincsen semmi toxikus a levegőben, így sokáig nem volt szükség a védőmaszkra. A korábbi laboratóriumnál azonban a csapat egyik tagja meghalt, így már csak ketten maradtak. A toxin az épületben még több szellemszerű alakot hozott elő, és majdnem meg is halt a karakterünk, mikor a testvére megmentette, de már egyből el akarta küldeni innen, mert túl veszélyes. A hősködés manapság nem túl egyszerű.
A cég – CorpTex – konkrétan olyan kísérleteket kezdett végezni, amik nemcsak önmagukat, hanem a szigeten élőket is veszélybe sodorva, de nem tettek ez ellen semmit. Csapatunk harmadik tagja, valamint a megbízónk, Mrs. Retek (mert mindene olyan színű volt a ruhája, mint a retek, de még a haja is vörös), áll az egész eltűnések háta mögött, és eszünkbe se jusson elmenni innen, nem lehetnek szemtanúk.
Karakterünk testvére, Mark mentett meg minket, utána találkoztunk Evannel, aki itt dolgozott, mint tudós. Elmondta, hogy a 13. kísérletnél meghibásodott a gép, akkor történt a tragédia. Azonban Evan se olyan megbízható… ő termesztette a hallucinációt okozó növényeket, tőrbe csalta Markot, és a srác azóta volt fogoly, hogy egyszer rajtakapta a tudóst, hogy a bizonyítékokat égeti el…
De a testvérpár összefogott, így mind Mrs. Retek és Evan elviekben ott haltak meg a robbanásban, mikor túl áramot kapott a gép. Később a híradóban bemondták, hogy akiket idáig halottnak hittek az Ambrose szigeten, ők mind életben voltak, csak megfosztották a szabadságuktól.

A bónuszban kiderült, hogy Mrs. Retek (Rebecca Horton amúgy, csak így viccesebb), életben van, túlélte a robbantást, és folytatja ördögi tervének megvalósítását. Elrabolta Markot, akit még sikerült is félig szellemlénnyé változtatnia, de így is az a feladatunk, hogy megállítsuk ezt az őrültet. Amint ez sikerült, ismét a hírekben foglalták össze, mit csináltunk: a CorpTex embereken kísérletezett, Mark nem volt hajlandó nyilatkozni, Rebeccát letartóztatták, bár remélem, utoljára láttuk.

Szerintem

A játék elején egyszerűen nem volt hang, csúszott a kép a hanghoz képest, szétesett. Háromszor kellett leszednem, mire egyáltalán játszhatót fogtam ki.
Talán emiatt is, vagy csak a történet miatt is, egyszerűen nem ez a sorozat legjobb darabja. Meg nekem már kicsit unalmas ez a lemez, hogy akadályozzuk meg, hogy még többen essenek emberi kísérletek alá.

Grafika: 10/10 – ezzel sosincs gond
Teljesítmény: 07/10 – az elején a bakit leszámítva majdnem minden okés, bár egyszer próbáltam ki teljesen úgy, hogy csak a párbeszédeket hallottam. Nem volt jó.
Történet: 08/10 – Őrülték, tudtok ti jobb történetet is, ez már uncsi.


Alább tudsz üzenetet hagyni.