Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/02/09
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive HOG Reviews PuppetShow

Megjelenés: 2018. február 2.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Detektívünk kicsit lazulna a legutolsó ügye után unokatestvérénél, ám levél érkezik a nő férjétől, hogy Angela nem él már sokáig.

Amanda szemszöge

Angela a kor Rapunzelje, olyan hosszú hajat rajzoltak neki. Különös feliratok is megjelentek rajta, mikor Leroy érte ment, és ez a furcsaság a neje körül azóta tart, mióta egy fontos szerepet megkapott a közeli színházban.
Beatrice volt a társa, így őt kellett megkeresni a színházban. Itt már körvonalazódott Ophelia átkának legendája, amiben senki se hitt. Én már tudom, hogy kell, úgyhogy óvatosan léptem be a színházba. Beatrice közölte, hogy kapott egy babát, és hogy az a szimbóluma az átoknak. Aki megkapja, rövidesen meghal.
A dolgok innentől kezdve nekem összekuszálódtak. Először is, Beatrice megtámadott, bezárt egy műhelybe. A bábú meg akart támadni, mondván, hogy a karakter az új Ophelia, de Leroy még épp időben jött.
A színház igazgatója emlékeztet az első részekben megismert Felicia apjára, a Mesterre, de nem ő az. Bent találkoztam egy ijesztő fazonnal, aki szintén meg akarta állítani ezt a tébolydát, csak persze, össze kellett fognunk. Az ő műhelyébe kellett vonulnunk, ahol egy kulccsal a rémisztő babát Alice-ruhában szóra bírhattuk.

A mestere elviekben a színház igazgatója, de akkor elég sokáig élt, vagy egy jó maszkmester. A felesége volt Ophelia, és a nőnek igencsak rosszul esett, mikor megcsinálta a bábhasonmását, hogy úgy adják elő a Hamletet. Hogy mi történt igazából, nem derült ki, de vissza akarta hozni a feleségét az élők közé. Ophelia el is akarta hagyni őt, mikor családalapítás helyett kapott ikerbábokat, akik… nos, nem igazi gyerekek. Mikor kidobta őket, a két báb visszament.
Eleinte úgy tűnt, mintha Victor, az igazgató ölte volna meg, de aztán, mikor megidéztük Ophelia szellemét, elmondta, hogy a báb ölte meg, mikor rátámadott, de mire Victor összetörte, már késő volt. Az átok tulajdonképpen így született meg, és csak úgy oldható fel, hogy Victor megbocsát magának.
A kripta mélyén Victornak sikerült Opheliát feltámasztania, és kis híján meg is ölte a karaktert, és mikor Victor elfogadta, szépen eltűntek a túlvilágba. A maszkos pedig az első áldozatuk volt. Alice bábot pedig megtarthattuk.

A bónuszban még a városban vagyunk, Angela éppen színpadra lépés előtt van, a színházat rekonstruálják. Leroy sérülten tér vissza, és elmondja, hogy két munkást megtámadtak, az egyik eltűnt, a másik pedig kórházba került. A támadást feltehetően bábok követték el, és a nyomok oda vezettek, hogy Angela megint eltűnt, és Ophelia szelleme még mindig itt van. Most akkor mi van?
A szellemet a régi házukban találtam meg. Közölte, hogy elvette a bábok látását, elásta a kertben, és ha ezt visszaadjuk, akkor megmenthetjük Angelát. Két ikerbáb volt az elkövető, egy Isten háta mögötti kúriában. A bábok csak a szemeiket akarták visszakapni, hogy aztán egy családként egyesüljenek.

Szerintem

Alapjáraton szeretem ezt a szériát, de olyan, mintha kezdenének kifogyni az ötletekből. Pedig van benne elég sok potenciál, csak valahogy mégsem akar úgy működni, ahogy azt én gondoltam. A bónusz része pedig olyan muszáj, hogy legyen érzést keltett.

Grafika: 10/10
Teljesítmény: 07/10 – ablakos módot, lécci
Történet: 10/10 – a főjátékot szerettem, Alice babával az élen.


Alább tudsz üzenetet hagyni.