Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/02/23
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Domini Games Enchanted Kingdom HOG Reviews

Megjelenés: 2018. február 22.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Egy fertőző járvány ütötte fel a fejét a birodalomban, számtalan faluban okozott kellemetlenségeket: az ott élő emberek mind szörnyekké váltak. A mi feladatunk meggyógyítani őket, és egyben megtalálni a fertőzés forrását.

Amanda szemszöge

Még jó, hogy a mi karakterünk legendásan immunis mindenféle betegségekre, így csak mi oldhatjuk meg az ügyet. Ez a képesség jól jönne a valóságban is.

Az első páciens rögtön a bejelentés után érkezett, ott derült ki, hogy ez a fertőzés a démonokra jellemző – de a birodalomból évtizedek óta eltűntek. Sőt, pillanatok alatt visszafordíthatatlanná is válhatnak a hatásai. Oh, Jesus Monroe, ilyen nincs.
Rivershire lakossága már nulla, és ahogy kiderült, egy rejtélyes köd vette körbe, az okozta a fertőzés terjedését. Küldtek ugyan gyógyítót oda, de ő is szörnyeteg lett. A ludas egy Roven nevű fickó, és egyszemélyes bosszúhadjáratot indított a birodalom ellen.
Egy könyvben találtam némi történelmet a birodalomról, miszerint korábban Carven király előtt jóval démonok éltek a földeken, és minden a pokolhoz hasonlított. Aztán Carven sikeresen elűzte a démonokat. Valószínűleg ez a Roven is egyike a démonoknak, és hiába jár mindig egy lépéssel előttem, tudtam, hogy megállíthatom – nincs olyan verzió, hogy nem. Nem úgy tervezték a játékot XD.
Haladva a történetben sok szép, mégis ijesztő tájat láttam, megtudtam ezt-azt, de hiányzott az igazi indíték. Le akarta győzni a birodalmi sereget, oké. Szörnyetegeket csinált mindenkiből, aki csak az útjába került, oké. Nem találtam semmit, miért kezdett ámokfutásba, és ez bosszantott a legjobban. Egy túlvilági börtönben akarta megszerezni az egyik halott démon szívét, és vele az erejét, de még épp időben érkeztem.

A bónuszban valamennyit ugrunk az időben vissza, mikor még a démonok jelen voltak a birodalomban. Az egyik démon a király fiáért érkezett, és el is vitte. Fel akarja használni az ifjú Carven herceg elméjét, hogy elfoglalja a birodalmat. Az első démon volt amúgy a főjátékból, akinek az erejéért Roven annyira küzdött. A démon megszerzett egy különös tárgyat, amibe az összes fekete mágiát zárták, meg igyekezett egy gonosz boszorkányhoz is, hogy levegye a hercegről a védőaurát. Még szerencse, hogy volt rá mód megállítani.

Szerintem

A lépten-nyomon való gyógyítás már így a harmadik részben unalmas tud lenni, főleg, hogy ugyanaz a módszer, csak a hozzávalók különböznek. Maga a birodalom ötlete jó, de valamiért mégsem tudom ezt a sorozatot úgy kedvelni, mint néhány másikat. A fantasy-t szeretem, de nem ilyen feltálalásban.

Grafika: 10/10 – néha úgy alkotnak, mintha milliárdokat érő festményt néznék
Teljesítmény: 08/10 – a speciális effektek még mindig megölik a gépem
Történet: 09/10 – értem én, hogy állandóan gyógyítani kell, de ilyen körülmények között már kezdi elveszteni az újdonság varázsát.


Alább tudsz üzenetet hagyni.