Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/01/12
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Deep Shadows HOG Reviews Medium Detective

Megjelenés: 2018. január 6.
Fejlesztők: Deep Shadows
Történet:
10 évente visszatér a „Férfi az árnyékban”, hogy különböző embereket gyilkolhasson kedvére. Claire Arlington, mint médium segíti a rendőrség munkáját, és mivel a rendőrség fél az ügytől, őt hívja a nyomozó segítségül.

Amanda szemszöge

Meg is van a kedvenc Deep Shadows sorozatom. Se a Tales of Terror, se a Haunted Train nem tudja ezt már felülmúlni. Már a médium szóra felcsillant a szemem, mert akkor garantáltan egy jó történetet kapunk, mert ez igencsak hálás téma. Történetünk is ilyen jelenleg.

Storytime!

250 évvel ezelőtt fekete mágia és többrendi gyilkosság vádjával elégettek a főtéren egy férfit, Malefic-et (enyhén gonoszságra utaló neve van amúgy is), aki rögtön elátkozta a kivégzőit, hogy a leszármazottain fog bosszút állni. Úgy tűnik, így is történik, tízévente visszatér, és elvisz egyet a leszármazottak közül.

Claire Arlington pedig rögtön meg is találja az első holttestet: a nő olyan szinten megijedt, hogy ott helyben, a sarokban érte a halál. Szívrohamra gyanakodtak, ami fiatalon nem valószínű, de előfordul. Már a kezdetektől fogva gyanús volt nekem a fiatalabb nyomozó, mint ilyenkor mindenki, aki csak elém kerül a játékbeli nyomozás során.

Nyomozásunk az archívumba vezet, ahol megtudtuk, hogy ennek a gyilkosságnak bizony vannak korábbi esetei, ahol szintén nem lett meg a tettes. Egy dolog azonban közös volt mindenkinél: a tükör eltört, és az a Martin Niers vette kezébe a nyomozást, aki nem volt hajlandó gyilkosságként kezelni az ügyet, „eltusolta” öngyilkosságként vagy véletlen balesetként. Furcsa, hogy az első áldozat közvetlen szomszédja volt, de mindegy.

A város polgármesterének a fia lenne a következő áldozat, de még épp időben érkeztünk, sikerült megmenteni, mielőtt lezuhant volna a magas toronyból. Szerencsére a macskájuk csak altatót ivott, ahogy a menyasszony is, és ők megmenekültek. Egy időre.

Utána jött az újságárus fiú, aki azóta retteg a víztől, mióta az apja „vízbefulladt”. Az ártó szellem mindenkit úgy akar eltenni láb alól, amitől a legjobban fél. Azért egy gyereket megölni még itt is enyhén felhúzott volna, de még időben megmenekült, és biztonságba került a nevelőanyjánál.

Az újságíró fickó volt a harmadik, aki szintén a mi oldalunk volt, és a 10 éve eltűnt bátyja után nyomozott. Leégett egy templom a város szélén, neki a holttestét ott találtuk meg, és szerencsére még időben megmentettük az újságírót is. Háromból háromszor szabotáltunk. És itt találtunk a pince mélyén a nyomozóval egy nyomot, amivel megtudtuk, hogy az elkövető rendőrségi cipőt visel, és 38-as a lába. Férfiaknál ez a lábméret enyhén szólva kicsi.

A rendőrségen átnéztük az aktákat, és lássatok csodát, annak a Martin Niers-nek van 38-as lába, akiről kezdetek óta mondtam, hogy gyanús. Már csak bizonyítékot kellett találni, hogy tényleg ő a „Férfi az árnyékban”, vagy együtt dolgozik-e valakivel.

Szerencsére vagy sem, rátalálva éppen kiakadta az utasítást a szellemnek, hogy menjen a következő áldozatért, mikor éppen lecsaptunk Niersre. Kiderítettük, ki az, felhívtuk, hogy húzzon el a megadott helyszíntől, majd nyomozótársamat álruhába bújtattuk, és mikor megjelent a démon, egy könyvvel csapdába ejtettük, és a tűzbe dobtuk. Niers Malefic leszármazottja.

A bónuszban Claire és a nyomozó egy kis társasházban nyomoznak, ahova is egy szerelmes nő küldi őket, mert a vőlegénye eltűnt, és utoljára ott lakott a házban. A padláson meg is találtuk a holttestét, így már csak meg kellett találni a halál okát. A fickót megmérgezték, és elég hamar kiderült, hogy az összetört menyasszony igencsak ellenszenves, idős udvarlója a tettes, mert ugye, a féltékenység nagyúr. Nem bírta elviselni, hogy a lány mással akarja összekötni az életét. Ja, és örökbe fogadtunk egy fekete macskát.

Szerintem

Mindig is szerettem az ilyen történeteket. Tele van izgalommal, és így könnyen beleképzelheted magad a nyomozók helyébe, és ehhez tévét sem kell nézned. Véletlenül elhagytam három falfirkát (azóta rajzolgatom serényen őket a BuJo-mba), bár sokat nem adnak a történethez, inkább ilyen misztikus jelentésük van. Majd körítek hozzájuk.

Grafika: 10/10 – olyan életszerű karaktereik vannak, hogy nem lehet nem csodálni őket
Teljesítmény: 10/10 – nem tapasztaltam semmi eltérőt az én igényeimtől
Történet: 10/10 – tökéletes sorozatkezdés volt, remélem, Claire és a nyomozó nemsokára megint izgalmas ügyet kapnak.


Alább tudsz üzenetet hagyni.