Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/01/05
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Grim Facade HOG Reviews

Megjelenés: 2017. december 23.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Madame Esperance felfogad egy detektívet, akinek az lesz a dolga, hogy a halála után megállítsa a készülőben levő vérfürdőt.

Amanda szemszöge

Az tetszett ebben a részben, hogy mikor a karaktert választhattam, az egyiknek volt egy lila tincse. Szinte hasonlóan, mint a jósnőnek. Na mindegy.
A történet bonyolított, mert akárhányszor kapcsolatba kerülünk egy tettessel, mindig megkapjuk, hogy ránk van kenve a gyanú, hogy mi öltük meg Esperance-t, pedig nem.

Az egész helyzet akkor kezdett bonyolódni, mikor Esperance eltervezte, hogy kimenekíti a férjét a börtönből, ámde a férfi nem akarta, hogy ezt tegye, mert nem volt biztonságos. A férfi egy félreértés áldozata, és köze van bizony a maffiához.

Esperance eddig is a rendőrségnek dolgozott, mint médium, ám a legutolsó ügye sokkal rosszabb volt, mint a többi. Az erején keresztül nem látta őket, de annyit kiderített, hogy volt egy tégla köztük. Ez a tégla ölte meg a jósnőt, és most utánunk akar jönni. Hát gyere bammeg.

Az állítólagos szemtanú pedig nem túl őszinte vallomással kente ránk az egészet. 24 órát kaptunk arra, hogy bizonyítsuk ártatlanságunk, így mehettünk is ehhez a szemtanúhoz. Az idős bácsihoz épp jókor érkeztünk, valaki meg akarta ölni úgy, hogy megint mi ránk volt kenve a gyanú, de még időben megakadályoztuk. Mivel a bácsinak kereskedése van, akciót kaptunk a termékekre, így olcsóbban szerezhettünk meg mindent a továbbjutáshoz.

A közeli múzeumban azonban megint meghal valaki, és most az egyik rendőr, aki ott volt a cellában az elkövető. A baromja képes volt kireptetni saját magát az ablakon, mintha a karakterem tette volna.

Én már ilyenkor pánikolnék, mint állat. De nem itt a történetben!

A közeli múzeumban valóban ott gyülekezett a maffia, annyi különbséggel, hogy egy nő volt a főnök. Egy kazettát kellett megszerezni, ami bizonyíték, hogy nem a karakterünk volt az elkövető, és azt egyenesen a rendőrségen játszottam le. Az a rendőr, aki levetette magát az emeletről, megpróbálta ezt megakadályozni, de elkésett, letartóztatták, és ezzel sztori szerint fel lett számolva a maffia, de az a szőke liba főnökük persze, hogy meglépett.

A bónuszban visszamegyünk négy évvel korábbra, ahol Esperance egy ügyet kap. Megölték a polgármestert, és csakhamar kiderült, hogy Esperance férje, Adriano a látszólagos gyanúsított. Ő csak rájött, hogy valaki hamis pénzt terjeszt a városon belül, és mindenféle segítség nélkül akarta elkapni. Figyelmeztetni akarta a polgármestert, de a férfi addigra halott volt, és elkapták. Az igazi tettes rejtekhelye egy étteremben van, így oda kellett mennünk. Az étterem tetején a tettes golyót kapott (mert kb. 5 parabolaantennát irányítottam úgy, hogy őt érje a golyó), és sírba vitte magával a titkokat. Meh…

Szerintem

Szerintem ez csak egy előzménytörténet, mert a nő meglépett, Esperance férje pedig simán előkerülhet még egy későbbi részben. Legalábbis remélem, hogy még elő fog, mert enyhén szólva túl jóképű volt ahhoz, hogy csak egy pár percnyi történésben lássuk.

Grafika: 10/10 – szokott színvonal, csak most volt olyan karakter, aki tetszett is
Teljesítmény: 10/10 – az ablakos mód hiánya szinte fel sem tűnik
Történet: 09/10 – én úgy érzem, hogy maradtak elvarratlan szálak, mert ennek így nem lehet vége, egyszerűen nem.


Alább tudsz üzenetet hagyni.