Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/12/17
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Cikkeim

Az utóbbi napokban hullámzó volt a kedvem az egész ünnephez, de úgy döntöttem, nem hagyom, hogy befolyásoljanak a negatív gondolatok, ezért készítettem egy listát, hogy szerintem mit érdemes csinálni, hogy karácsonyi hangulatod legyen. A lista nem lesz hosszú, de érdekes lesz (remélem).

01. Állítsd fel előbb a karácsonyfát!
Sokaknak hagyomány, hogy szigorúan 24-én állítják fel, de te ne tegyél így: akár naponta teszel fel díszeket, miután elsején felállítottad a fát, akár egyszerre az egészet. A lényeg az, hogy tükrözze, hogy a karácsonyi varázs a szobádban tartózkodik.

02. Készíts apróságokat szeretteidnek!
Ez speciális, hiszen ha jól rajzolsz, vagy esetleg dolgoztál már dekorgyurmával, akkor akár csinálhatsz személyre szabott ajándékot is, amivel szerintem egyáltalán nem lehet mellélőni. Ilyenkor tényleg csak a kreativitás (és a pénztárcád) szab határt.

03. Süss néhány süteményt!
Ilyenkor kilószámra fogy a beigli, a zserbó, a mézeskalács figurák, de ezek csak a tradicionális felhozatal. A neten másfajta sütemények is asztalra szoktak kerülni, így nyugodtan kísérletezz, hátha megfog valamelyik, amiben te is örömöd leled. Még a végén akarsz belőle majd magadnak is! 😀

04. Látogass el egy karácsonyi vásárra!
Mi sem lehet ünnepibb annál, hogy fogod anyukád/barátod/barátnőd/velociraptorod, hogy kivándorolsz a hozzád legközelebbi vásárra, ami tele van fényekkel, forralt borral, nyalánkságokkal, és sok-sok kézműves termékkel. Már önmagában is egy élmény, nemhogy még úgy, hogy vásároltál is valamit.

05. Készíts ünnepi manikűrt!
Akár elmehetsz körmöshöz is, aki elkészíti, de az a lényeg, hogy kapcsolódjon az ünnephez! A fő alapszín a vörös, ehhez bátran társíthatod az ezüstöt, az aranyat, a fehéret, de akár merészebb kombinációban is kitalálhatsz egyet.

06. Dekoráld ki a szobád/lakást!
Ha már áll a fa, jöhet a többi. Pár dísz ide-oda, és még a szüleid is úgy fogják érezni, hogy az Északi-sarkon élnek, és hogy nem az ajándék számodra a lényeg, hanem hogy együtt vagytok a család legszentebb ünnepén.

07. Hallgass karácsonyi zenéket!
Elég sok van, kimondottan lejátszási listákat is találhatsz YouTube-on, amik még jobban meghozzák a hangulatot.

08. Nézz karácsonyi filmeket!
Tudom, hogy szinte mindenkinek a bögyében van Kevin és a Reszkessetek, betörők!, de sosincs jobb alkalom, mint összeülni a családdal egy-egy bögre forrócsokival (vagy tojáslikőrrel) a nappaliban, és reklám közben kibeszélni, miért is van elegetek ebből a filmből – vagy éppen miért nincs! De van karácsony Kevin nélkül is, így bármilyen más film is szóba jöhet.

09. Mindenkinek kell egy téli/havas fotósorozat!
Mutasd meg, hogy a hideg ellenére te jól érzed magad a bőrödben: készíttess egy sorozatot magadról valakivel! Biztos van valami tuti ünnepi sminked, amit mindig elkészítesz, vagy vannak olyan ruháid, amiket kimondottan szeretsz hordani. Ezzel még másokat is inspirálhatsz!

10. Néhány játék is kedvet tud ám hozni!
Nem kimondottan a Christmas Stories szériára gondolok, de gondolj bele, hány meg hány olyan játék van, amiben kimondottan készültek az ünnepekre! Csak nézz körbe, biztos, hogy találsz egy olyat, ami le tud kötni.


Ez lett volna az én listám, ez a 10 tipp közül szoktam válogatni, mikor úgy érzem, hogy nincs kedvem az ünnepekhez :). Egyetértesz, vagy tudnál még mit hozzátenni? 🙂


Alább tudsz üzenetet hagyni.