Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/12/03
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Tags

Amy már megint talált valamit, ezúttal teo oldalán ezt a karácsonyi taget. Mivel ő rakta össze, a forrás az övé, és buzdítok én is mindenkit, hogy tessék követni példámat, és kitölteni! 😉

01. Izgatott vagy a karácsony miatt?
Mindig elkap a láz, hogy úristen karácsony, és kb. az első 4-6 nap alatt karácsonyi hangulatot tudok varázsolni. Itt is az ideje, hogy kidekoráljam ezt az albérletet…

02. Mit szeretsz a karácsonyban?
Munkaszüneti ünnep. Na jó, viccet félretéve: ilyenkor minden békés, jókat eszünk-iszunk, együtt a család. Ha fehér a karácsony, ami már ezeréve nem volt, akkor még egy kis plusz. Mintha tényleg egy képeslapi dolog lenne. Legalábbis azt az érzést, amit évekkel ezelőtt éreztem, mindenáron vissza akarom hozni.

03. 3 kedvenc karácsonyi dal
Nem szeretem a karácsonyi dalokat…

04. 3 kedvenc karácsonyi film
Télapu trilógia, The Nightmare Before Christmas, ééés… hirtelen nincs harmadik.

05. Mit kérsz karácsonyra? (ha valaki meg akarna téged ajándékozni)
Kék és fekete farmernadrágot, és egy rózsaszínes Essence lakkot. A többit inkább magamnak akarom megvásárolni, mert az a tipikus meglátni és megszeretni érzést nem biztos, hogy bárki más vissza tudja adni.

06. Igazi, vagy mű fenyő?
Sajnos sose volt igazi fenyőnk, így műfenyőnk van… de az legalább fehér. Alig várom, hogy feldíszíthessem, bár még nem tudom, hova tegyem.

07. Színes, vagy egy színű karácsonyfa díszítés?
Egy ideje csak lila színekkel játszom, mert az passzol a fehér fához, de még nem vettem arany-vörös kombinációt. Majd jövőre. De akkor mindenféle karácsonyi bizbazt veszek. Kis hóemberek, kis fenyőfa, mézeskalács figurák, Mikulás, rénszarvasok… tudjátok, ilyen kis cukik.

08. Csillag, vagy angyalka a fa tetején?
Csillag. Bár nekem még nincs meg az igazi csillagom. Egy bazi nagy fekete csillagom van, de az nem az én kis gyerekfámra való, túl nagy neki :(.

09. Hogyan telik általában a karácsony nálad és a családodnál?
Ez egy visszaemlékezős poszt lesz: 24-én nekiálltunk délelőtt felépíteni mindenkinél a karácsonyfát, utána állunk csak neki főzni. Sütni is igazából addig, amíg Papám nem lett beteg, de akkor ő már 22-én sütött, és néha csak szilveszterkor fogyott el minden, vagy maradt még újévig is. Ajándékokat mindig 24-e délután bontottunk. Családot sose látogattunk, mindig ők jöttek hozzánk 26-án, és kb. mindent el kellett dugni, mert alig maradt utána. Lehet, hogy az a rokonunk megsértődött, de egyen már a saját házában annyit!

10. Mikor szoktál karácsonyi bevásárlást tartani?
Oh, how I wish…
Minden évben elterveztem, de Fortuna asszony nem nézett még eddig rám. Kicsit már idegesítő, hogy sose sikerülhet úgy semmi, bárhogy is teperek érte.
De akkor garantáltan úgy lesz, hogy összeírom, mit akarok/akarunk sütni és főzni, megszámolni, mennyibe fog ez fájni, aztán egy hátizsákkal, vagy 4 szatyorral és egy banyatankkal irány a Spar. Mindig is úgy terveztem, hogy egy nagy Sparban veszek meg mindent. Hátha addigra lesz kocsim, és felesleges a banyatank :D.

11. Hittél régen a Mikulásban?
Én még most is! Hatodikán már reggel kiraktam a csizmát az ablakba, sőt, néha még ötödikén is, és reggelre láss csodát, ott volt a barátságos mikulás-csomag, benne finom (vagy éppen nem) csokikkal, meg egyszer 3000 ezer forinttal. Ha öcsémnek nem kell a mikulássapi, garantáltan felveszem 6-án.

12. Melyik volt eddig a legrosszabb karácsonyod?
2015-ben, de nem akarok róla beszélni.

13. Mik a kedvenc karácsonyi sütijeid?
Zserbó minden mennyiségben! De jöhet a szigorúan mazsolamentes diós beigli (nekem még lehetne felőlem gesztenyés vagy kókuszos is), mézeskalács. Mást nem kaptunk eddig, meg nem is csináltunk, de egyszer tuti kell valami különlegesség.

14. Milyen ételek szoktak lenni nálatok karácsonykor?
Aki most éhes, ne nézzen ide: rántott hús, krumplipüré, kukoricasaláta, töltött káposzta, valami leves, ami nem halászlé. Egyszer volt gyros meg mogyorós csirke is, ha minden összejön, akkor talán jövőre lehet megint terülj-terülj asztalkám.

15. Mi adja meg legjobban a karácsonyi hangulatot nálad?
Nézek képeket. De komolyan! Nézek egy vidám karácsonyi szobát, és azonnal Christmas feelingem van. Nem úgy számolom, hogy már csak x nap van hátra karácsonyig, hanem még csak ennyi…
Plusz, október közepén agyrákot kaptam, mikor megláttam, hogy már a Sparban kint vannak a karácsonyi díszek ÉS az adventi koszorú. Azt hittem, levakarom az egyik pultot. De tény, hogy klassz cuccok voltak ott. Úgyis tervezek mindenből egy saját kollekciót összeszedni, ebből a karácsony se lesz kivétel.

16. Van valami karácsonyi ruhadarabod?
Van egy kis karácsonyfamintás fülbevalóm, egy fehér kötött pulcsim, a vörös mamuszom… és kb. ennyi. Még kimondottan nincs semmi.

17. Mi volt eddig a legjobb ajándék, amit kaptál karácsonyra?
Évek óta nem kaptam jó ajándékot, így nehéz visszaemlékeznem. A süticsomag kb. 4 napig élt meg, a bögrét használom jelenleg ceruzatartónak (csak mert egy cica van rajta mikulássapival a fején). Asszem a legutóbbi Év honlapja díj 2. helyezettjét tudom mondani, mert 26-án tudtam meg, hogy második lettem úgy, hogy egy hónapja nem tudtam csinálni rajta semmit.

18. Fehér szokott lenni a karácsony ott, ahol élsz?
Unfortunatelly, not. Még gyerekkoromban volt egymást követően 2-3 évben, hogy december 24-én fehér volt a táj.

19. Szeretsz hóembert építeni, hóangyalt csinálni, szánkózni, korcsolyázni, síelni?
Hóembert és hóangyalt igen. Azóta nem szánkóztam, mióta 9-10 éves koromban elütöttem véletlen egy apukát a szánkóval.

20. Lesz-e valamiben más ez a karácsony, mint a többi?
Remélem igen, mert kezdem unni, hogy nem arról szól, hogy együtt a család, egészségesek vagyunk (bárcsak!), és azt eszünk, amit akarunk, hanem öljük egymást. Nagyon hangulatromboló, és tavaly ezért se volt karácsonyfám. 27-én le is bontottam.


Alább tudsz üzenetet hagyni.