Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

Megjelenés: 2017. december 14.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Rufus McDougall levelet küld Dupinéknak, hogy unokaöccse és családja rejtélyes körülmények között eltűnt abban a házban, amit csak a „Lelkek felzabálójának” neveznek a helyiek.

Amanda szemszöge

Drága Dupin szerelmem, hát visszatértél hozzám! Meg is lepődtem, két okból is: egyszer, Dupint megfiatalították! Kettő, már megszoktam a szinkronját, így ehhez a megjelenéshez igencsak passzol. Direkt kiszedtem nektek külön a „régi” és az új Dupint, hogy lássátok a különbséget.

Csakhamar volt szerencsém találkozni azzal a rémséggel, ami terrorban tartotta a helyieket, már az indítást követően „nekem szállt” néhány szellem. Utána Dupin felhomályosított a legendával kapcsolatban, mert gyerekkorában ugyan hallott róla, de nem járt még itt. A helyiek úgy tartották, hogy egy olyan hely fölé épült a monstrum méretű épület, ahol a lelkek szabadon átjárhatnak. A házat egyik nap zöld fény vette körbe, majd egy szintig a földbe mélyedt, nem sok bejárható terület maradt fent. A tulajdonos eltűnt. Később beköltözött egy Morella nevű nő, aki szintén eltűnt egy idő után. A házban találtam egy naplót, amiben Louisa ismerős lehet másoknak, mert a Maestro 4-ben volt hasonló karakter. Louisa elmondta, hogy beteg, nincs gyógymód, a férjével pedig nemrég örökbefogadták Lillyt, miután szegény árvaházban élt. A medál, ami okozta az egész bajt, már nála volt, és sikerült ugyan kiűzni belőle a démont, de megszállta a karakterem, és 3-4 alkalommal ki is jött belőle a vadállat. It’s so metal ; – ;.

Morella múltjára a kúria közelében levő cirkuszban adott felvilágosítást egy jövendőmondó. Elmesélte, hogy még a dédnagymamája annak idején együtt dolgozott Morellával, aki találkozott Griswold gróffal, akié volt jelenleg ez a ház, és idővel kölcsönösen kezdtek egymás iránt érzéseket táplálni. Egyik nap Morella elszökött ezzel a gróffal, és nem is látta többet a cirkusz. A dédnagymama egyik nap kinyitotta Morella naplóját, amiben hamar kiderült, hogy lehet lelkeket egyik testből a másikba átültetni. Madeleine (a jövendőmondó dédije) eltemette ezt a ládát a naplóval együtt, és azóta senki se tudta, hol van. A család női tagjai szépen titokban maguknál tartották a láda kulcsát, bár senki se kereste azt a ládát. Mily csoda, hogy mi megtaláltuk, és odaadtuk a naplót. Ugyanez a nő mesélte, hogy 30 évvel ezelőtt egy nő jelent meg a cirkuszban, aki egy az egyben úgy nézett ki, mint Morella, ugyanolyan fiatalon, mint az a kép, ami nála volt. Morella jött a ládájáért, amit nem kapott meg, és kis híján megölte a jövendőmondót. A naplóból kiderült, hogy létezik recept, hogy ezt a lélekvándorlást megakadályozzuk, és azt kellett megtalálni a birtokon belül.

A birtokon Morella másik naplójából megtudtuk, hogy a nő ötödik testében él, ámde a férjének kezdett ez az örökélet terhes lenni, és szerette volna a két amulettet megsemmisíteni. Morella bepánikolt, hogy ő örökké fiatal és szép akar maradni, ezért megölte a férjét, ámde nem találta meg azt, amit keresett. A férje leírta, hogy lehet mindezt megsemmisíteni, csak nem kötötte asszonyka orrára – lássuk be, teljesen jogosan. A férje magával vitte a sírba a kulcsot, amivel nyitni lehet egy termet, ahol végleg meg tudtuk semmisíteni a két medált, és így Morella szelleme sem térhet többet vissza, hanem békében nyugodhat. Dupin meg olyan cukin mosolygott a végén, hogy jaj… nem bánnám, ha összehoznák már végre a karakterrel, főleg, hogy most tényleg egy női segítőt kapott! XD

A bónuszban visszatérünk két évvel ezelőttre. Lilly beteg, és az anyja kétségbeesetten keres rá megoldást, ám Morella itt is rendetlenkedik. Ő idézte elő Lilly betegségét, így majdnem megszerezte Hope testét. A doktor még épp időben akadályozta meg Morella tettét, de Hope meghalt, és Lilly így került az árvaházba, ahol később a McDougall-házaspár örökbe fogadta.

Szerintem

Nem értem, miért kellett Dupint megfiatalítani, adhatna az arckrémjéből, tökre kisimultak a ráncai! XD Nem véletlen mondom, hogy a Dark Tales a No.1 sorozatom a hidden objectek világában. Poe-nak ezt a történetét nem volt szerencsém olvasni, de előbb vagy utóbb beszerzem Poe összes fellelhető művét magyarul, később pedig angolul, ahogy azt anno A Mester megírta.

Grafika: 10/10 – örülök, hogy tartották ezt a világot, és plusz pont Dupin fiatalításáért!
Teljesítmény: 10/10 – ablakos módot mikor kaphatok megint? Néha zavaró a fekete csík a monitoron…
Történet: 10/10 – a sztori kerek, mindig is szerettem az ilyen misztikus dolgokat, a tálalás pedig fenséges volt.

Amy Hozzászólások: 0 AMAX Interactive Dark Tales HOG Reviews

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020