Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/12/01
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Dark City Friendly Fox Studios HOG Reviews

Megjelenés: 2017. november 29.
Fejlesztők: 4 Friends Games
Történet:
Londonban éppen készülnek a legendás Big Ben felavatására, ámde úgy tartják, hogy az épület már most kárhozott, mert a helyszínen kísért a Fejnélküli Órakészítő.

Amanda szemszöge

Négy barát új sorozatba kezdett, ami szokatlan tőlük az eddigi mesevilágos vonal után. A Dark City egy krimisorozatnak alapszik, bár nagyon vérfagyasztó dolgok (még) nincsenek.

Egy baráti társaság egyik tagja hívja a detektívet (aki most egy idősödő férfi), hogy valaki vagy inkább valami szabotálni akarja a Big Ben átadását. Röviddel utána a megbízónkra rázuhan az órából a harang, szépen megölve ezzel őt, és kezdődik a számtalan kérdésekre a válaszadás.
Először is, engem idegesített a cipőpucoló kissrác, és ezen az animálás se segített. Talán a leghaszontalanabb karakter volt az egész játékban. A fekete cicát örökbe akartam fogadni, de sajnos egyszer sem sikerült >.< Volt egy cigányasszony is, aki meg megjósolta az eseményeket előre, de persze, én már tudtam, hogy valaki ennek az egésznek a hátterében van.

A fejnélküli órakészítő igazából nem létezik. Konkrétan csak egy kivetítés. Az igazi órakészítő ugyanis évekkel korábban meghalt. Valószínűleg a bánat vitte el, hogy egy véletlen balesetben a fia lezuhant az óratoronyban, ami miatt tolószékbe kényszerült. Egyetlen álma volt, hogy a Big Bent átadhassa. Azonban a készítőnek volt egy lánya is, aki véghez akarta vinni apja néhai grandiózus tervét, de az akkori kor politikája szerint nő nem csinálhat semmit. Persze, hogy ezen bedühödött a fiatal lány, de olyan mértékig nem ment, hogy öljön. Bosszút azonban akart állni rajtuk. A megbízónk úgyis halott már. Az elkövetőt nem tudtam elkapni, egyszer meglépett, felrobbantott egy hidat. Szinte körbejártuk a tornyot a fogathajtónkkal, mire egyáltalán utolérhettük. A nőn megfigyeltem, hogy olyan, mintha menekült volna, tiszta mocsok volt, és levelek voltak a hajában. Egyértelműen hazudik valamiben.

Még egy órakészítőhöz mentünk, de ő kimondottan lakásokba készített órákat. Hiába volt gyenge a szíve, az asszisztense azonban elég gyanús volt. A polgármester kapott egy frissen kiásott koponyát, amibe volt egy bomba rejtve, de igazából még időben sikerült elkapnom. A férfi teájába altatott tettek, így csak később tudtam körbenézni az irodájában. A közeli temetőben érdekesebb volt nyomozni.

Summa summarum, a végén a toronyban csúcsosodott ki a történet: a lányzó megpróbálta megakadályozni, hogy az órát megmentsem, de nem sikerült neki. a bomba nem robbant fel, én meg nem ítéltettem el azért, amit tett. Nem tudom, ki hogy játszotta, mi lett a vége annak, hogyha elítéltették?

A bónuszban megint menni kell, ezúttal egy olyan gyár igazgatója hív segítségül, akit egy „szellem” terrorizál. Két bizalmasával beszéltem, akik a végén elárultak mindent. A gyár igazgatója sorra vont meg tőlük mindent, se szabadság, se karácsony, se semmi (de ismerős ez valahonnan…) és így akartak rajta bosszút állni. Kárt nem okoztak riadalmon kívül, de kicsit ijesztő volt azért, hogy az egyik szimplán rálátott az igazgató hálószobájára…

Szerintem

Nem mondom, hogy hanyatt vágódtam a történettől, de tetszettek benne az újítások. El tudnám viselni a többi sorozatukban is, ilyenek sose ártanak. Meglett minden dominó, és alig vártam, hogy megszabaduljak a cipőpucoló gyerektől, nagyon nem volt szimpatikus.

Grafika: 10/10 – nem adhatok kevesebbet, na
Teljesítmény: 10/10 – náluk még a tél is első ránézésre olyan, hogy ültődben megfagysz.
Történet: 08/10 – epikusabbra számítottam, de azért így se lett rossz


Alább tudsz üzenetet hagyni.