Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/12/08
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Christmas Stories Elephant Games HOG Reviews

Megjelenés: 2017. december 7.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Edward herceg és menyasszonya, Rose, pont karácsonykor házasodnának, mikor egy rejtélyes boszorkány akadályozza meg az esküvőt, és mindenkit tárgyakká varázsol, majd eltűnik.

Amanda szemszöge

A kis herceg szerintem senkinek sem jelent újdonságot, bár az engem meglepett, hogy Elefánték ennyire levitték a szintet gyerekeknek. Nem is lenne ezzel baj, mert vannak azért jóval komolyabb, jóval komorabb játékok is, és a karácsony sose arról szól, de azért csak egyszer megnézném.

Történet elején rögtön ki is derül, mi a szitu, a végén jön csak a csattantó: a kis róka, aki segít, néha közli, hogy van időnk éjfélig megtörni az átkot, amit a boszorkány rájuk rakott, különben mindenki úgy marad, ahogy eddig. Ahhá, jól van. A pár egy vadászat során találkozott, és bár Rose húga is beleesett a hercegbe, nem ő lett a szerencsés.
A boszorkány rejtekhelyén tudtam csak meg, hogy Edward az ő fia igazából, csak annyira szegény volt, hogy a királyi pár magához fogadta még babakorában. Fiatalon ismerte meg a királyékat, mikor segítségre szorult, és ő pedig segített rajtuk. Közvetlen a terhessége előtt volt lehetősége tanulni egy neves boszorkánytól. A varázsgömbjében láthatta, hogy a fia és leendő sorsa el van átkozva: esküvőjük után nem sokkal, borzasztó kínnal fognak meghalni, és igazából ezt akarta megakadályozni. Tulajdonképpen végig egy oldalon álltunk… egy féltékeny valaki rakta rájuk ezt az átkot, amit szintén meg kellett törni, nem csak azt, amit Amber (Edward anyja) pakolt rájuk.
Hamar kiderült, hogy Rose húga a bűnös, aki annyira tele volt féltékenységgel, hogy ő átkozta el leendő sógorát és nővérét, mert nem ő lett a kiválasztott. Enyje.

Miután mindkét átkot megtörtük, Rose húga nem került börtönbe, fenébe is, karácsony van, megbocsátást kapott, így aztán mindenki élhet békében tovább.

A bónuszban megint megyünk Cicaföldre (Catland, ahogy magamban hívom). Ezúttal a macskák királya kéri a segítségem, mert egy gonoszabb társuk elrabolta a macskák Mikulását, és meg kellett találni. A végén csak egy meghívót kellett neki adni, ami után melegség öntötte el a szívét, így végre úgy élvezhette a karácsonyt, ahogy mindenki más is.

Szerintem

Nem értem, miért kell ennyire lekönnyíteni egy játékot. De komolyan. Ez zavar a legjobban, még a butuska történet ellenére is. Lépten-nyomon elcsodálkoztam, hogy mindenhol olyan karácsonyi hangulat van, hogy éreztem a pattogó tűz melegét a kandallóban, és csodáltam, milyen gyönyörű az a téli táj, amin keresztül mentem.

Grafika: 07/10 – kezd zavarni, hogy akkora szemeket kaptak a macskák, mint egy teniszlabda
Teljesítmény: 10/10 – csak a havazás hiányzott igazából
Történet: 10/10 – aranyos, cuki meg minden, de lehetne komolyabb karácsony is.


Alább tudsz üzenetet hagyni.